Najdi forum

Kaj vse je narobe?

Živjo!
Problem imam z računalnikom. Velike!
Že nekaj časa mi nagaja miška, no vsaj mislila sem tako in kupila novo, ampak to menda ni bil problem (?).
Kurzor mi pleše po svoje, včasih je negiben, včasih ga pa sploh ni na zaslonu. Kadar pleše po svoje, sem še vesela, ker vsaj nekaj dela. 😉
Zdejle mi je ratalo tako, da sem potegnila ven kabel od tipkovnice in ga ponovno vštekala, se pravi da je s tem nekaj narobe.
Računalnik se včasih sploh ne prižge, potem pa ga nadmudrim s stikalom zadaj…, pa v Bios pridem.. Ja, pa tipka Num Lock mi tudi včasih utripa (zdaj ne); pojma o tem imam pa bolj malo, kot je iz priloženega razvidno….
Prosim, pomagajte. Kaj naj naredim, naj ga peljem na servis?
Upam, da bom naslednjič lahko prižgala in videla kakšen odgovor.
Hvala!

Pa imaš pravilno vklopljeno miško oziroma tipkovnico? Lahko da je Osnovna plošča fuč… Verjetno je res zrel za kakšen servis.

Lp, Max

Ja, imam, nagaja mi šele zadnji mesec. Star je pa šele 3 leta, XP.

Če si res zamenjala miško in je isto kot prej, potem je lahko kaj na osnovni plošči fuč… Kako pa imaš vključeno tipkovnico in miško (PS2/USB)?

Lp, Max

Če si izklapljala tipkovnico/miš med delovanjem si lahko poškodovala kakšen del

seveda če imaš priklop na ps2 (okrogel priklop)

Klophuta provaj užgat comp brez tipkovnice,lahko da je kakšna tipka zaštekana.Sicer malo verjetno ampak vselej.

No kje imaš priklopleno miško?

Lp.

Oj!
Spet sem na isti način vžgala…najprej se kurzor sploh ni pojavil, sem ugasnila, nato se je pojavil kurzor, zabetoniran, pa sem odklopla tipkovnico, da se je ugasnil, pa spet pržgala, zdej pa puščica spet miga, mal po svoje, ampak če sem dost hitra, zadanem…., tko. Ne znam drgač.
A bo treba na servis?
Ja, miška je na kablu PS/2, tipkovnica ima enak kabel (druge barve)

Potem je res nekaj narobe s kontakti oziroma z osnovno ploščo… Kaj pa varni zagon? A tam pa dela miška OK? Drugače pa servis vabi.

Lp, Max

…spet..
“During the last boot-up your system hung for improper frequency combination… (Tole se mi je že nekajkrat odprlo na Award Bios Setup Utility), pa potem nekaj zmutim. Raje ne?

Probaj v Biosu nastaviti nastavitve na load optimized defaults. Mogoče kakšen Up-date BIOS-a. Katero plato pa imaš (mogoče ASUS)? No, nekaj texta tvoje napake še manjka, napiši vse kar ti napiše…

Lp, Max

Hvala, Max!
Mislim, da sem res tako naredila.
…To optimize the system performance and reliability make sure the frequency combination conformise to the specifications of your CPU, DIMM and other devices. (sem čečkala, upam, da je prav..).
Kako pa sploh naredim update Biosa? Zakaj nihanje frekvence, je z el. napeljavo kaj narobe (vlaga v prodstoru, nihanje temperature?), se vidi, da nimam pojma.
Lp

Ja, plata je ASUS-42302e31 Award Medallion.

Povej točno oznako plate (npr: A7V8X-MX). Probaj s tem programom pogledati katero imaš:

Prvo pa probaj nastavitve v biosu nastaviti na optimized defaults. Lahko da je nekaj narobe z nastavitvami…

Lp, Max

Hvala!
Kaj pa tole:?
No danes mi ga je uspelo prižgati na isti način…Stikalo zadaj
..tekst na črni podlagi..”Keybord error or no keybord present. ”
(torej tipkovnica?!)

.
.
.
TrendChipAwayVirus(R) on Guard (?!)
.
.
Detecting Primary Master: Maxtor 4DO4OK2
Detecting Primary Slave: None
Detecting Secondary Master: HL-DT-ST RW/DWD CCn?
Detecting Secondary Slave: None

Pa tipka Num Losk je utripala kot zmešana…
, ja pa številke plate nisem našla tam..
Lp

Katera je plata, ti napiše tudi ko se zažene računalnik. Tam nekje zgoraj na ekranu ti mora pisati ASUSxxxxxx…

Če tipkovnica dela, potem je sigurno kaj s plato narobe. Če nastavitve na optimized defaults niso pomagale in up-date BIOS-a tudi ne bo, potem je sigurno plata. No, mogoče je kakšen slab stik. Malo posesaj prah in preveri kablovje v ohišju.

Lp, Max

ASUS P4S333 ACPI Bios Revision 1001, mislim da je.
Hvala še enkrat!

Prvo si moraš inštalirati program, s katerim boš update-ala osnovno ploščo (Aflash V2.21 Utility to update the motherboard flash BIOS – (DOS)). Dobiš ga tukaj:

Potem pa še novi BIOS Version 1007:

Potem moraš pa še diketo formatirati z ukazom FORMAT A:/S da boš naredila bootable disketo. Kasneje pa na to disketo posnemi tisti .EXE file iz utility-ja in .awd file iz drugega zip file-a. Potam moraš pa računalnik zagnati preko te diskete, še prej pa v BIOS-u nastavi, da ti bo zagnalo računalnik iz diskete (first BOOT device). Ko ti bo zagnalo iz diskete napiši AFLASH.EXE in odpre se ti menu… Priporočljivo pa je, da si shraniš že obstoječo verzijo BIOS-a. Več imaš tukaj napisanega

Lp, Max

Bom poskusila.
Najlepša hvala za pomoč!
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close