Kaj vi naredite za ženo?
Prav smiliš se mi MAJA, ker tako razmišljaš.
No ja, tudi takšne morajo živeti, sicer..ne bi bilo toliko razvajenih moških..ha ha ha
Kar pridno razvajaj tudi svoja dva sinova, ti bosta tvoji bodoči snahi zelo hvaležni. Ubogi, kaj ju čaka! :-((
Sigurno si prepričana v to, da bosta sinova poročena, da bosta samo ona dva hodila v službo in zato ne rabita biti niti malo samostojna. Pomeni, da bosta odvisna od ženske.. halooo, in to je moškost???
Malo uvidevnosti do Žalostne bi pa vseeno lahko pokazala, se ti ne zdi???
lp
Maja, menim, da imaš pravi pristop! Zato imaš tudi urejen dom in družino.
Ne oziraj se na jezne besede “enakopravnih damic” z dolgimi nohti in kilo pudra in ostalih bojnih barv na obrazku. Te so privlačne kratek čas !!! Veš Maja, ta dekleta mislijo, da je delo samo gospodinjsko delo. In da drugega dela ni.!!!???? Ta dekleta bodo poročena samo toliko, da jim puder odpade !!!
Maja, želim ti še veliko veselja s srečno družino !
V priklonu,
JOHANUS
Ja drage ženske kaj si mislite. če se malo žrtvuješ za svojo družino, da si zato kaj manj privlačen in manj urejen. Še vedno mi ostane dovolj časa, da se uredim in da sem tudi jaz zadovoljna. Ne razvajam svojih moških, nudim jim to kar naj bi bilo v vsaki urejeni družini. Tudi meni je moja mama nudila vse in zaradi tega nisem razvajena. Rada imam red in tako tudi moji moški. Kako pa si bodo uredili nadalje svoje življenje pa je njihova stvar. Meni izredno dosti pomeni, da se razumemo in da je v hiši harmonija, otroci in mož tako mene kot moje delo spoštujejo in meni je to plačano za ves moj trud. Tako je moje drage, če hočeš lepo in mirno življenje moraš zato nekaj narediti. Nič ti ni podarjeno. To je moje mišljenje in vsak ima pravico do svojega mišljenja.
Brez nagovora!!!
Malo je inteligentnih žensk, ki vedo kako se življenju streže! Ta inteligenca pa nikakor ni povezana s formalno izobrazbeno stopnjo.
1. Videl sem hudo emancipirane (če je to sploh prava formulacija) frizerke in damice z doktoratom. Oboje zatupljene, da MORA moški v gospodinjstvu storiti to in to.
2. In dekleta z enako izobrazbo, ki so s svojo prijaznostjo in pripravljenostjo sodelovanja, obvladovale čudovito družinsko harmonijo .
Torej te prve babje kure, ki niso sposobne ustvariti sodelovanja in je le vreščanje, zahtevanje, ukazovanje, in pomerjanje oblek in čevljev po trgovina, kjub temu, da vedo, da ne bodo nič kupile! In druga skrajnost kupovanje takih in drugačnih čevljev,ki jih imajo doma samo zato da jih imajo in polnejo omare s kubiki cunj in čevljev..etc, etc, itd……, način njihovega funkcioniranja, ki so z vsako stvarjo nezadovoljne, ki jim tudi natakar nikoli ne postreže prav, te so emancipiranke ali deljiteljice gospodinjskih opravil. Poleg tega pa sploh ne vedo kaj so gospodinjska opravila. To ni le pranje. likanje in kuhanje, ali pač !!!!, za nekatere!
To so prave kure zarukane, “glupe ko točak” Moški “bejžmo” stran od njih, naj ostanejo same s tisto infantilno nepotešeno svojo ritjo……!
So pa resnično pametne žene, ki vedo kako se stvari streže. Te žene oz. dekleta, so pa pravi užitek in ponos moškega, ter imajo svoje može za enak užitek in zadovoljstvo, in njihova družina funkcionra brez pretresov ter harmonično.
Za lazje razumevanje onim prvim vreščečim veščam, naj razložim na primeru: Žena reče: ” Janez odnesi ležalnika na plažo, jaz bom pa tačas pomila posodo in bom karseda hitro za tabo”. Moški običajno da lupčka ženi ter brez besed prime ležalnika in odide.
Kaj se je tu zgodilo? Ta inteligena žena dobro ve, da so ženske spretnejše pri ročnih delih in moški običajno močnejši. Tako bo delo za OBA opravljeno hitro in dobro.
Izmislil sem si ta primer, za lažje razumevanje tem prvim kokošim.
Aja še tole. ko moški rečemo kokoši, pri tem mislimo na te vreščeče, samovšečne vešče. Nikakor pa ne na pametne in raumevajoče žene.
Rugelj, je ze davno te stvari postavil na prave tire! Pa svoji dami zelo rad pomaga pri domačih opravilih, ker ima pač pametno damo!
Možje! Še je nekaj izobraženih, razgledanih in pametnih Slovenk !
Zapustite tiste polgospodinje-vešče in izberite pravo !!! Tako pravijo izkušnje. Tudi na tem forumu so! To vem!
V globokem priklonu,
JOHANUS
JOHANUS, prav ‘maš!
Rugelj je pri nekaterih temah tako kretenski, da ga težko poslušam, veliko pa ima prav. Tudi tisto o alkoholizmu – v Sloveniji imamo ne vem koliko (100 000?) alkoholikov, ki terorizirajo žene in otroke. To pa zato, ker jim 100 000(?) žena to dopušča!
Ženske, vzemite se v roke!!! Zamislite se.
P.s.: Sem ženska! In moj naredi ravno toliko zame, da se imava oba fajn.
Hmmm…Johanus…tokrat se pa jaz popolnoma strinjam s tabo :))
In tisti primer z ležalniki…odličen je!
Delitev dela mora biti taka, da vsak naredi tisto, kar mu pač gre bolje od rok in mu bolj leži…in zakaj bi moškega silila s pomivanjem posode, če pa on lahko tačas dela kaj drugega…ali pa včasih tudi leže na kavč za tistih dvajset minut in zadrema…saj na primer zjutraj bolj zgodaj vstaja in gre delat, medtem ko žena lahko kdaj pa kdaj poleži….ali kaj podobnega.
Rugelj je OK!
LP
žalostna nevem kako si ti predstavljaš družinsko življenje, misliš, da bo celo življenje nekdo delal zate, prej starši sedaj pa mož.Veš moški ne maramo lenih žensk. Radoveden sem kaj poreće na tvojo lenost tašča ali mama. Saj vem, da se tašće in snahe ne marajo preveč. Če pa mora gledati to lenobo, pa te sigurno ne mara. Mama pa sigurno ni ponosna na tebe ali pa je tudi sama takšna in si ti imela njeno šolo. Malo se vzemi k sebi pa boš videla, da bo tudi mož rad poprijel za kakšno delo. Pa ne zameri moji odkritosti, moški smo pač takšni,ki se radi pustimo malo razvajati in seveda tudi zato nekaj damo. Ne mislim materialno ampak na drug način pokažemo.
ha ha ha ha ha
kako slovenski franceljni in globokopriklonski Johanes slabo berete Ruglja. Preberete samo o kakše so dolžnosti ženske, ne pa tudi kakšne so dolžnosti moža, ki lahko vse tisto o čemer Rugelj pisari, zahteva od svoje žene…
recimo moški mora biti dober gospodar, kar pomeni, da MORA SAM s svojo plačo preživeti celo familijo. Mož od Žalostne očitno tega ni zmožen
druga stvar o kateri piše g. Rugelj je, da mora biti oče prisoten v otrokovem življenju, ne pa prilepjen za kompjuter, na treningu s prijatelji …. z drugimi besedami, da šola in otroci nekako ne spada samo med Zadolžitve žensk
g. Rugelj je tudi zelo alergičen na razne Maje, ki svoje sinkote razvajajo do onemoglosti, namesto da bi iz sinkotom dovolile zarsti v može, oziroma če tak sinko ne skusi kaj so radosti gospodinjskih opravil in njihovega perpetum mobile, tega nekega dne ne bo zanl ceniti pri svoji patnerici…
Draga Žalostna, tvoj mož je idiot nedorastel mamin fantek, ki svoj občutek manjvrednosti kuri na tebi in tvoji stiski, ko si trenutno brez redne zaposlitve, poskusi it čim prej na svoje
Moj mož mi priskoči na pomoč pri gospodinjskih opravilih, šolske obveznosti najinih otrok jemlje kot del vzgoje v kateri participirava oba, ne jamra, če se nabere kup cunj za zlikat, ker sem jaz na izobraževanju, ne pade mu krona z glave, če mora kdaj zalaufat pralni ali pomivalni stroj, pa tud Hallo pizze ne kliče, če se meni šiht potegne
in obratno
obema je jasno, da so službe danes tko-tko, da se je treba prekleto borit za kruh in da samo ena plača ne bo dovolj za poplačilo stanovanjskega kredita in ker se oba boriva v službi oba po svojih močeh delava doma, brez kričanja in pregovarjanja, da kdo česa ni ali ne bo stori ker ima/nima jajc med nogami
časi naših babic, ko so bile ženske doma so že zdavnaj mimo in povprečni slovenski francelj s svojo plačo ni sposoben preživeti svoje familije in zato mora doma pomagat svoji ženi
Ma s tabo pa ni vse v redu!
“časi naših babic, ko so bile ženske doma so že zdavnaj mimo in povprečni slovenski francelj s svojo plačo ni sposoben preživeti svoje familije in zato mora doma pomagat svoji ženi”
Kje si pa to pobrala? Očitno ti izobraževanje, medtem ko tvoja “copata” gara doma, ne pomaga kaj dosti.
Mitja3 in neroda
se vama vidi, da sta v šoli špricala natančno branje
napisala sem, da Rugelj pravi, da edino moški, ki je sposoben prežievti sam s svojo plačo celo familijo lahko od svoje ženske zahteva, da je popolna gospodinja, vsak drugi, ki mu žena nosi domov del kruha za familijo pa mora participirat doma pri gospodinjskih opravilih
ja in moj mož doma gara, ko sem jaz na izobraževanju in jaz doma garam, ko je on na izobraževanju, sva pač povprečna slovenska francelj in micka
in moj tip je car, da je sprevidel, da se je delitev dela od časa nejgovega dedka spremenila
kje sem pobrala, da so časi naših babic mimo … zadostuje, da pogledam okoli in ugotovim, da so (smo) danes vse povprečne slovenske micke vsaj osem ur na šihtu in za to ugotovitev ne rabim faksa
kot moški se strinjam s še jaz
moji kolegi jamrajo, da so žene utrujene in jim ni do sexa itd., doma pa ne pomagajo nič, nadur ne bi delali, saj itak žena prispeva levji delež k dohodkom
le zakaj tisti ki niso”mačoti” in tudi kadaj pospravijo nimajo problemov s seksom in utrujeno ženo? če delava oba, tudi doma delava oba vse, zvečer sva oba utrujena in nobenemu ni do seksa, zjutraj sva oba spočita in se oba predajava z veseljem mesenim užitkom
kar se pa ležalnikov tiče pa, lažje je nesti 2 ležalnika 10 min po soncu na plažo kot pa se 2 uri pajcat v lastnem soku in družini sredi poletja kuhat kosilo
in MAJA, kako naj tvoj sine ceni tvoje delo in tvoje crkljanje, če mu tudi pod razno ni jasno, koliko časa zabiješ za vse skupaj? Vse to cartanje on ne jemlje kot bonus, ampak kt nekaj kar mu po defoltu pripada in isto bo zahteval pd svoje partnerke, ki bo morda v nasprotju s tabo hodila v službo.
Nekdo je še napisal, če nas ženska razvaja znamo to povrnit, seveda nematerialno. Torej kako, da zvečer zatežite še s sexom? (glede na to, da svojim babam ne pomagate, jim ne nudite dodatnega denarja, kako hudiča jim pa potem povrnete?)
Crkljenje se ne začne zvečer s poljubom v postelji, ampak s pomito posodo, pobrisanim prahom in dokler drug drugega tako crkljata veza največkrat (so tudi izjeme) klapa
tako mot je še jaz napisala, če ste sprejeli dejstvo, da žena prinaša domov dohodek, sprejmite še svoj del gospodinjstva
Jaz za svojo naredim veliko. Čeprav je to napačen izraz, ker kar naredim ne naredim za ženo. Nimava namreč v opisu del in nalog, da mora ona vse postoriti, jaz pa sem na primer zadolžen za varovanje sedežne garniture.
Vseeno pa naredim le 10 % tistega kar naredi žena. Saj mi običajno sploh ne vemo, kaj vse je treba storiti in nam je čisto samo po sebi umevno, da je to narejeno.
Kdor misli, da mu ni treba doma nič delati, bi bilo res bolje da bi ostal doma pri mamici, ker je tako ona kriva, da ga je tako naučila. Pika!
Tko zdej bo pa še Hribovc povedu.
Kaj naredim za svojo ženko.
Na to vprašanje pa težko odgovorim, ker natančno še nikoli nisem premišljeval o tem in nisem delil nekakšnega dela, na ženska ali moška.
Lahko pa ti povem, kaj naprimer rad delam, pa oceni, če s tem kaj pripomorek, k temu, da razbremenim svojo ženkico.
Zelo, zelo rad kuham in pečem, predvsem sladice, piškotke in ostala sladke in slane umetnine.Nikoli mi ni odveč posesati hiše, pobrati perila iz pralnega stroja, pa sušilca, zložiti ga in pospravit, zelo uživam z njo v urejanju rožic, včasih celo malo tako potihoma, kaj naredim, da zasadim kakšno novo, da sploh ne ve ali pa opazi čez čas.Predvsem se trudim, da bi jo lahko vsaj delno razbremenil vsega dela in včasih se počutim prav slabo, ko še kaj brska po kuhinji in jaz nimam kaj delati, niti ji ne morem pomagati.
A najpomembnejše se mi zdi, da sem z njo.Pri vsem, skupaj hodiva na sprehode, skupaj nakupujeva, skupaj žurava, hodiva na koncerte, takorekoč skupaj živava, hodiva drug z drugim z roko v roki.
Nudim ji oporo, ko jo potrebuje, z njo se smejem, ko sva srečna, skupaj spiva, se ljubiva, z enim samim stavkom povedano, živiva drug za drugega.
In to je bistvo nekega odnosa.
In Žalostna, ne bodi žalostna, vključi v svoj svet, tvojo moško polovico, tudi sam mora videti kakšno delo, da bi te razbremenil.
Forum je zaprt za komentiranje.