Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj vi mislite je to opcija?

Kaj vi mislite je to opcija?

Recimo, par se zaradi “butastih težav” odloči za ločitev. Trenutna situacija je taka, da je razhod precej težaven zaradi vrtca katerega obiskuje otrok in še nekaj drugih praktičnih stvari. Recimo mama se odloči, da bo otrok nekaj časa ostal pri očetu, oče pa ne zna dobro likat, prat in predvsem ima velike težave pri nakupu oblačil za otroka. Mož predlaga, da žena ostane še leto dni z njima v stanovanju, mož in seveda žena v tem času uredita vse svoje stvari, ki jih morata, da kasneje čim lažje zaživita.
Mož je predlagal ženi, da ga vse nauči kar je potrebno, da bo sam z otrokom normalno in kvalitetno živel. Torej, eno leto živeti pod isto streho kot recimo dva “cimra”, se vam to sploh zdi realno? Mož ni nagnjen h kreganju, žena tudi ne…, sovraštva ni so samo otročji spori…..Aja, mož je tudi predlagal, da vsak počne kar želi, seveda je potem vprašanje kaj je s skupnimi izleti, dopusti v tem prehodnem obdobju…..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

pa ko bivša žena pripelje domov novega, moža zaklene v špajz?

eno leto bi še morala živeti s tipom in mu špilat gospodinjsko pomočnico, ker mož ne zna peglat?
jao jao jao
saj pa peglanje ni ravno atomska fizika no, da se ga ni mogoče naučit v petnajstih minutah. ravno tako pranje in kuhanje.
za tiste cote, ki jih je treba kupit pa se že potrudim in žrtvujem, če mi da tip denar.

ps
razumem, da govorimo o deljenem skrbništvu, en teden bo otrok pri mami, drugi teden pri očetu.

Novih se ne vozi domov…..

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

eh, nisem opazila, da je avtor bmw… sem dejansko resno odgovarjala na tozajebancijo

Ta je pa močna!

Teoretično ja, v praksi se pa slej ko prej kje zatakne. Ljubosumje, nevoščljivost, jeza, zagrenjenost… vse to bo prišlo na dan, pa čeprav nista konfliktni osebi.
Pari, ki se ločujejo definitivno nimajo pošlihtanih odnosov, sicer se ne bi ločevali.

Saj težava ni samo v likanju, pranju…., recimo, da so posredi še trenutne finančne težave in še neke druge težave, ki bi stvar zelo otežile….

Bolje, kot da se pobijeta :)))

Verjetno tudi prej ni bilo kake silne strasti med njima, če lahko zdaj vse rešujeta tako cool? Kako bi pa uredila morebitne zmenke z novimi partnerji? Doma prepovedano?

Vedno se ne zajebavam, to sprašujem za nekoga….., ki me je vprašal za nasvet. Ker teh izkušenj še nimam, me pač zanima….

Če ti človek (v tem primeru partner, pa tudi otrok) nekaj pomenita, potem se taka stvar reši v dobro vseh treh. Če je pač potrebno, en partner drugega nauči življenjskih veščin (lahko žena moža, lahko je tudi obrnjeno, da ne bo pomote)

če pa so vmes druge zadeve (da si partnerja nič ne pomenita) potem je pa kriza

srečno pri reševanju takih težav

Novih se ne vozi domov…..[/quote]
a potem ji bivši mož za uslugo plača hotel? da se lahko utrujena žena malo sprosti?

Vsekakor doma ni opcije, drugje pa seveda po želji…..

Točno tako mislim tudi jaz, praksa pa seveda pokaže svoje.

Novih se ne vozi domov…..[/quote]
a potem ji bivši mož za uslugo plača hotel? da se lahko utrujena žena malo sprosti?[/quote]

Ne, morda ji odpusti kak dolg ….

kak dolg? kaj mu je žena dolžna? denar? pomanjkanje seksa v zakonu?

Vedno se ne zajebavam, to sprašujem za nekoga….., ki me je vprašal za nasvet. Ker teh izkušenj še nimam, me pač zanima….[/quote]

Ti povem iz prve roke… Ločena 4 leta, živiva v isti bajti; pri delitvi premoženja ne prideva skupaj, zato se obravnave vlečejo in prelagajo … In, ja, vsako leto je lažje. vsak živi svoje življenje-jaz sem več ali manj doma, on laufa naokoli in je bolj malo doma… Približno tako kot prej:)

Denar….

Zakaj bi otrok ostal pri očetu,stanovanje in otroka naj dobi mati,oče pa raus in tako ne bo nobenih problemov.

A žena vseeno ne more nove seksi sodelavke pozabit? 😉 :)))

Če gre za resno vprašanje: ne, definitivno ne bi pristala na take “sporazume”. Če se dec ni bil do otrokovega vrtca sposoben naučiti pomagati v gospodinjstvu in v osnovi poskrbeti za otroka, ga žena tudi v tem dodatnem letu ne bo naučila nič. Če ima dec voljo, se bo znašel tudi sam, sicer je bolje, da je otrok pri mami in ga oče primerno financira.

Vedno se ne zajebavam, to sprašujem za nekoga….., ki me je vprašal za nasvet. Ker teh izkušenj še nimam, me pač zanima….[/quote]

Ti povem iz prve roke… Ločena 4 leta, živiva v isti bajti; pri delitvi premoženja ne prideva skupaj, zato se obravnave vlečejo in prelagajo … In, ja, vsako leto je lažje. vsak živi svoje življenje-jaz sem več ali manj doma, on laufa naokoli in je bolj malo doma… Približno tako kot prej:)[/quote]

Kako je pa recimo z gospodinjstvom in podobno? Se sploh še kdaj kaj skregata? Gresta morda še kam skupaj?

Morda zato ker je oče imel stanovanje od prej in za katerega plačuje kredit?

To seveda lahko pripelje..:)))

Saj ta dec nekaj zna, vsega pa žal ne ker mu ni bilo potrebno. Za družino je poskrbel finančno, pomagal pri vzgoji, pri gospodinjskih opravilih je pa malo zamočil….

A, daj ne ga srat, vsega se boš naučil. 😉

Ti povem iz prve roke… Ločena 4 leta, živiva v isti bajti; pri delitvi premoženja ne prideva skupaj, zato se obravnave vlečejo in prelagajo … In, ja, vsako leto je lažje. vsak živi svoje življenje-jaz sem več ali manj doma, on laufa naokoli in je bolj malo doma… Približno tako kot prej:)[/quote]

Kako je pa recimo z gospodinjstvom in podobno? Se sploh še kdaj kaj skregata? Gresta morda še kam skupaj?[/quote]

Kar se tiče gospodinjstva, je zame bolje kot prej! Bila sem obremenjena z njim, kaj bo jedel, kdaj bo jedel,ali bomo jedli skupaj ali vsak posebej…. Pa ga velikokrat niti na kosilo ni bilo, ker je jedel zunaj, s poslovnimi partnerji itd. Če pa slučajno ni bilo skuhano, pa se je spomnil, da bi doma jedel, pa je bilo spet hudo…. V glavnem, cela štala.
Jaz sem pa perfekcionist, kar se tega tiče- vsak dan skuham kosilo, z otrokoma pojemo,kar pa on kasneje brklja, me pa niti ne moti. velikokrat ga tudi ni, sploh čez vikende, ker ima vse sorte ljubice in frende, tako kot prej. Ampak dokončno odseliti se pa tudi noče.
Meni je prav, ker ga otoka kljub vsemu sem in tja vidita,jaz do njega ne čutim ničesar, vpisala sem izredni študij in se zamotim s tem.
V glavnem, velike razlike ni, le jaz sem razbremenjena, ker sva uradno ločena. Me je bilo prav sram, da imam takega moža in tak zakon! Lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close