kaj vas v življenju osrečuje
Smo celo gledali… več krat.
Odličen film. :-))
Pay it Forward[/quote]
O hvala bogu, vsaj eden. Me je bilo že strah prebrati sporočilo. Sem mislila, da boš spraševal kje je kolo, ki so ti ga ukradli :)))
Pred leti, ko sem bila precej ‘na psu’ s počutjem, sem se odpeljala na enega od krajev, kjer se navadno uspem spet sestaviti. Pa so mi medtem, za povrhu, uspeli še sunit iz avta ploščico avtoradia. In ker mi odleže, če se lahko komu potožim – obenem pa znam poiskati takega, ki mi za povrhu ne bere dodatnih levit – se še danes spomnim besed prijatelja: “Ravno zato nikoli ne kupim predmetov, ki bi mi jih lahko kdo t. i. ‘zrihtal’.”
Naj kroži dobro. In ne bodimo člen v verigi tistega, kar ne prispeva k temu, da bi bil svet takšen…[/quote]
Halooo??? Nisem preprodajalka ukradenih avtoradio ploščic!!! :))) Pa kaj še ni nihče slišal za “daj naprej”??[/quote]
Margot, si res tako razumela? No, če še enkrat preberem svoj tekst, bi bilo morda res bolj jasno, če bi ga začela s stavkom: “Popolnoma se strinjam s tabo, da dobiš nazaj, kar trenutno daješ oz. kar si že enkrat dal.”
Ja, gledala sem film, ki pokaže “daj naprej” na primeru. In zgolj v dodatek oz. razmislek je tudi tisto, kar sem dopisala. Vsak zase se odloča, ali bo sodeloval v verigi dobrega, a obenem tudi, da bo del take, ki to ravno ni.
Opravičujem se za nevšečnosti in obljubim, da bom neham filozofirat.
Srečna sem, če najdem lepo slikco za na steno. Osreči me modra barva, ki se nagiba proti vijoličnem spektru. Tudi turkizna je super. OSreči me moj muc. Teranov liker. Sveža posteljnina. DObro opravljeno delo. DObra večerja. Da poskrbim za nekoga in ga osrečim. POnavadi so to živali. Srečna sem, če so vsi okoli mene zdravi in se dobro počutijo. Ko grem na izlet. Ko nekaj kar sem prebrala tudi v reali drži. Da sem kaj prav predvidevala. Ko se družim z meni bližnjimi ljudmi. Ko grem s kolegico na večerjo in se kvalitetno pogovarjava o svojih najglobjih čustvih. Srečna sem, če mi uspe narediti dobro sladico. Ko je hamburger in pomfri. Ko nekaj dobro organiziram. Ko se uvkarjam z meni ljubim športom. ko gremo k teti na piknik. Ko se družim z družino. ČE imam partnerja, ki se druži z mojo družino. Če se pogovarjam z nekom, ki v reali vidi čarobnost in se ji zna čuditi. Da vidi čarobnost v kreativnosti ljudi.
A osmrtnice tudi?
Hec, hec, si nekako predstavljam, kaj misliš. Čeprav morda ne posegava po istem čtivu.
Pay it Forward[/quote]
Tudi je bil odličen film … mi je ostal v spominu in ga z veseljem večkrat pogledam. V tem tečnem “nič se ne da ” svetu, je tako lepo, ko nekoga razveseliš, se potrudiš ali pa kdo z malenkostjo razveseli tebe.
Forum je zaprt za komentiranje.