Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj vas tako moti mošeja v LJ?

Kaj vas tako moti mošeja v LJ?

Če je v neki državi toliko in toliko pristašev določene vere, imajo tudi cerkev. Nič nenavadnega. Prej normalno.

In zakaj te to moti? Greš tja in te skrbi, kje boš molila?

Seveda, tam ni zarukanih Slovencev.

In zakaj te to moti? Greš tja in te skrbi, kje boš molila?[/quote]

Ni razumela posta. Nimaš kaj.

Moti me, ker je simbol vere, ki steje zenske za manjvredne, ki prepoveduje spremembo vere, ki je ostala v 7. stoletju. Ta vera je opresivna in nasilna, pa z nasilno ne mislim teroristov – ti so le skrajni pripadniki te vere. Moti me, ker islam zahteva, da se ljudi poislami, da ne dovoljuje nobene druge vere, ker je njihov prerok MOhamed v svojem zadnjem razodetju na Arafatski planjavi rekel, da je on zadnji apostol in da po islamu se ne bo rodila nobena nova vera in muslimani temu sledijo. Moti me, da muslimani prav tako preganjajo ateiste. Moti me, ker muslimani zahtevajo stvari od ateistov in kristjanov, kar sami v svojih drzavah prepovedujejo, ker je krscanstvo, ki je kot vera tradicionalna v Sloveniji, z zakonom prepovedano v vec muslimanskih drzavah, recimo v Savdski Arabiji. Moti me, ker islam prepoveduje ateizem. Moti me taka dvolicnost islama. Poleg tega smo v 21. stoletju, ko naj bi vsak izobrazen vedel toliko o znanosti, da bi se osvobodil religije. Moti me, ker v islamu so nekaj vredni le moski. Odraz tega je moseja, kjer molijo le moski, zenske pa morajo biti skrite od oci na kaksni izolirani galeriji, torej tudi znotraj moseje niso enakopravni.Moti me, ker so moseje le le religiozni objekt, ampak tudi islamski center, od kjer se pogosto spodbuja in siri skrajna islamska nacela. Moti me, ker mosejam sledijo islamske sole, ki imajo svojo primarno vlogo, da otroke ucijo koran, ne pa znanosti in drugih predmetov, ki so danes potrebni v danasnjem casu. Moti me, ker bo okoli moseje hrup veckrat na dan. Moti me, ker islam pravi, da je vsaka dezela, kjer stoji moseja, muslimanska dezela. Moti me, ker se bodo okoli moseje naseljevali muslimani, in bodo na tistem koncu v nekaj desetletjih ustvarili svoj muslimanski geto. Moti me financiranje moseje in razlog financiranja s strani tuje drzave. Lahko nastevam se nekaj strani, zakaj me moti.
Ce so se bosanski muslimani priselili, naj sprejmejo navade in obicaje domacinov. Konec koncev so potomci kristjanov, ki jh je turska vojska nasilno pomuslimanila.

glede na to, da ženske ne smejo biti župnice vatikan tudi šteje ženske za manjvredne
prav tako vatikan ne dovoljuje nobene druge vere in uničuje ostanke slovenske vere, tako, da na starih svetiščih gradi kapelice ali cerkve

Mene sicer mošeja ne moti, si pa prva in edina, ki je znala svoje mnenje argumentirati.

5x dnevno bodo vpili z nje!
ve se, da so ta njihova “verska središča” leglo zla, zakaj to ne bi veljalo tudi za nas?
ve se, katera arabska država to financira in to me grozno moti, ne gre za dobrodelnost
itak, pa da me moti vedno večje število šipcev, ni dneva, da ne vidim zakrinkanih in zarutanih babnic v dolgih kiklah, pa njihovih dedcav, po možnosti z bradami
ne maram tega čudnega folka tu, saj so od nekdaj hodili k nam delavci z juga, samo takih kreatur pa še par let nazaj nisi videl na naših ulicah
ne maram arabcev
ne maram zamurcev
sem imela dovolj opravka s temi rasami, da vem, da so zahrbtni, pokvarjeni, kriminalci, v večini
so tudi v redu ljudje, ampak tisti šolani, intelektualci, teh pa pri nas ni ravno dosti, prihaja bolj golazen[/quote]

Jaz pa ne maram ljudi kot si ti.
Pa te zato ne podim nikamor, niti ne zmerjam. Ne želim si pa takih ljudi za soseda ali sodelavca.

Mene sicer mošeja ne moti, si pa prva in edina, ki je znala svoje mnenje argumentirati.[/quote]

Večina argumentov je skreganih z resnico.

… sem ateist, bog v kakršnikoli obliki in od kogarkoli nikoli ni obstajal in tudi ne bo… kdor se pa zateka k temu pa naj se kar, če mu to kaj pomeni… je pa žalostno dejstvo, da je vera v nekih oblikah žal skorajda največje zlo ćloveštva, dokazov kolkor hočete !!

Genialen argument.

In za predhodnico, džamija ni v centru, ampak za Bežigradom.[/quote]

In zakaj je za Bezigradom?? In zakaj je/bo vrtec in OS se bolj za Bezigradom? Ker je to eden redkih delov v Lj kjer jih je se najmanj..ker se ciljno zelijo povsod razsiriti oz ‘markirati teren’..zato me seveda moti! Ker gre za invazijo tuje vere na nasem teritoriju. Proti tujim ziv.vrstam in rastlinju se pa borimo da ne bi ‘osvojilo’ nasega podrocja..kaj pa tale islamizem na pohodu??

Sem bila v kar nekaj arabskih in ostalih muslimanskih državah, pa sem v vsaki videla sakralne objekte drugih ver, ki so bili v uporabi, ali pa krščanske redovne skupnosti, ki so delovale.
Muslimanov me ni strah, zoprn občutek imam pa ob vse bolj rastočem Zlovenstvu.

Genialen argument.

In za predhodnico, džamija ni v centru, ampak za Bežigradom.[/quote]

In zakaj je za Bezigradom?? In zakaj je/bo vrtec in OS se bolj za Bezigradom? Ker je to eden redkih delov v Lj kjer jih je se najmanj..ker se ciljno zelijo povsod razsiriti oz ‘markirati teren’..zato me seveda moti! Ker gre za invazijo tuje vere na nasem teritoriju. Proti tujim ziv.vrstam in rastlinju se pa borimo da ne bi ‘osvojilo’ nasega podrocja..kaj pa tale islamizem na pohodu??[/quote]

Pa si ti že videl/a dejansko lokacijo, na kateri bo stala džamija?

glede na to, da ženske ne smejo biti župnice vatikan tudi šteje ženske za manjvredne
prav tako vatikan ne dovoljuje nobene druge vere in uničuje ostanke slovenske vere, tako, da na starih svetiščih gradi kapelice ali cerkve[/quote]

In kje vidis, da zagovarjam Vatikan? Vprasanje je, zakaj nas moti moseja. Ko bo vprasanje, zakaj nas moti Vatikan, se pa o njem razpisem. Vendar, kljub vsem svojim napakam, se Vatikan poskusa priblizati 20. stoletju in se tako v doloceni meri prilagaja, da mu ne uidejo vse ovcice. Po drugi strani je islam se vedno v fazi nasilne siritve in ideolosko ostaja trdno zasidran v 7. stoletju.

In zakaj je za Bezigradom?? In zakaj je/bo vrtec in OS se bolj za Bezigradom? Ker je to eden redkih delov v Lj kjer jih je se najmanj..ker se ciljno zelijo povsod razsiriti oz ‘markirati teren’..zato me seveda moti! Ker gre za invazijo tuje vere na nasem teritoriju. Proti tujim ziv.vrstam in rastlinju se pa borimo da ne bi ‘osvojilo’ nasega podrocja..kaj pa tale islamizem na pohodu??[/quote]

Pa si ti že videl/a dejansko lokacijo, na kateri bo stala džamija?[/quote]
Na koncu Bezigrada, sola in vrtec pa ob Slovencevi ulici..

Ni je še videla. V bližini ni ne vrtca ne šole, ne kak drug podoben objekt. Relativno blizu je Delova poslovna stavba in zavod za zaposlovanje. Najbrž bodo novačili novinarje in brezposelne. Sigurno so jo zato tam postavili. 🙂

Na koncu Bezigrada, sola in vrtec pa ob Slovencevi ulici..[/quote]

Lokaciji sta med seboj oddaljeni slabe tri kilometre.

Ni je še videla. V bližini ni ne vrtca ne šole, ne kak drug podoben objekt. Relativno blizu je Delova poslovna stavba in zavod za zaposlovanje. Najbrž bodo novačili novinarje in brezposelne. Sigurno so jo zato tam postavili. :)[/quote]

Res je, lokacija je neugledno slepo črevo, ki še v času vzpona gradbenih investicij očitno ni bilo nikomur zanimivo.

Ni je še videla. V bližini ni ne vrtca ne šole, ne kak drug podoben objekt. Relativno blizu je Delova poslovna stavba in zavod za zaposlovanje. Najbrž bodo novačili novinarje in brezposelne. Sigurno so jo zato tam postavili. :)[/quote]

Delove novinarje pa tako ali tako vztrajno selijo na ZRSZ na Parmovo. Se zna zgoditi, da bo stolpnica kmalu prazna, če bo šlo tako naprej.

Na koncu Bezigrada, sola in vrtec pa ob Slovencevi ulici..[/quote]

Lokaciji sta med seboj oddaljeni slabe tri kilometre.[/quote]

A vi ste sposobni videti res samo tisto, kar vas ta hip dreza v nos in nic drugega? Imate vsi hudo kratkovidnost?

Mene ne moti, pa živim zelo blizu. Upam samo da s klici k molitvi ne bodo presegali jakosti dobrega okusa.
Pivo v biljardni hiši pa najbrž res ne bo več enako : )

Lokaciji sta med seboj oddaljeni slabe tri kilometre.[/quote]

A vi ste sposobni videti res samo tisto, kar vas ta hip dreza v nos in nic drugega? Imate vsi hudo kratkovidnost?[/quote]

Nisem kratkovidna, sem pa realna in ne zganjam panike.
Muslimani med nami živijo že tam od šestdesetih in prav nobene razlike ne bo, če hodijo molit na Grablovičevo in ob velikih praznikih na Kodeljevo, ali na Kurilniško (ali Likozarjevo, pojma nimam kateri je uradni naslov lokacije).
Če imamo kristjani svoje cerkve, je fer, da imajo svoj objekt tudi muslimani. Pika. Amen.

Mene ja tam bi morala bit pivovarna lasko je bols k union pa bi vidl kdo skrtar pr hmelju

Moti me mošeja ker ne maram muslimanov. Muslimanov ne maram ker tretirajo zenske kot lastnino, kot objekt pravic. Zenske so v muslimanskem svetu tretirane drugace kot moski, ni enakopravnosti… Skratka iz navedenih razlogov so muslimani primitivci in jih zato ne maram in jih nocem v blizini. Kar sem napisal so dejstva, ne gre za sovrastvo do tujcev! Gre za sovrastvo do primitivizma.

ker ne mošeja in ne muslimani ne pašejo in ne spadajo na ta prostor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close