Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj vas pri moških najbolj moti?

Kaj vas pri moških najbolj moti?

Spider, vidim, da rabiš bolj podrobno razlago:
Opisala sem zelo konkreten primer, kjer fizično močnejša oseba pomaga fizično šibkejši nesti neko zadevo. Nisem napisala, da je važen spol, ampak, da je važna fizična moč, če gre za fizično prenašanje nekega bremena.
Lahko pa tudi takole povem: da bolj pametna oseba, manj pametni kavalirsko razloži neko zadevo, ki je ta druga oseba ni razumela. SPet ne glede na spol.
Razumeš?

Nosečnici v avtobusu odstopim sedež, ker ne more stat.
Starcu odstopim sedež, ker ne more stat.
Človeku na berglah odstopim sedež, ker ne more stat.

Ne vidim pa nobenega razloga, zakaj bi neki 25-30 letni smrklji v 15 cm petkah iz “kavalirstva” odstopil sedež, ali pridržal vrata. Ima dve zdravi roki, lahko si sama odpre vrata.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, kdo te pa sili?
Vsem naštetim tudi jaz odstopim sedež, mojim zdravim vrstnikom pa ne odstopam sedeža, ne glede na spol. Vrata pa pridržim osebam, ki stopajo za mano. Nimam navade ljudem pred nosom zaloputnit vrata. To se mi zdi pa skrajno ne vljudno.

Življenje je zabava. Ni lepšega prizora, kot pogled ene take našemljene kvazi-princeske, ko ji pred nosom zapreš vrata…))))

Spider, zapiranje vrat pred nosom pa naj gre za kogarkoli, kaže le na tvoj značaj.

Spider, koliko si pa ti star, da so zate 25-30 letnice smrklje? 50? Ker ponavadi se zgražaš, da 30+ so prestare zate, zdaj pa 25-30 letnice imenuješ smrklje? Abraham?

Spider – po tvojem pisanju ali nerazumevanju sklepam, da si zelo nevljudna oseba, možno celo konfliktna?
Kot je Ronka rekla – spustiti vrata pred nosom nekoga, ki vstopa za tabo – zelo nevljudno. Ampak spoštovano, vljudno, bontonsko pridržiš, kajti drugače si egoističen tip, ki se ne ozira na bonton in druge.
Mislim, da spadaš v skupino, kjer ti je dovoljeno delati po svojih merilih, brez oziranja na druge (se opravičujem, če ti delam krivico!). Ampak – res imam občutek, da si brezobziren. Včasih tudi zdrav človek rabi pomoč, ne samo bolniki, invalidi….

No, jaz sem pred davnimi leti nekemu popolnoma zdravemu moškemu pomagala nesti prtljago do njegovega vlaka, ker sem videla, da se malo muči z vsemi tistimi torbami … Z veseljem je sprejel pomoč, do odhoda njegovega vlaka sva se zaklepetala … Bil je iz Avstralije, navdušen nad mojo prijaznostjo, dal mi je svoj naslov in čez dve leti sem ga šla obiskat 🙂 Včasih se tudi konkretno splača biti “kavalir”.
Resno, jaz sicer plaščev ne pomagam oblačit, ker se mi zdi, da s tem človeku narediš več dela (vsaj pri meni je tako), ponudim pa pomoč ne glede na starost, spol in čilost.

Spider, saj ne gre za to, da pomagas obleci plasc, ko si ga sama nebi mogla. Gre za to, da pomagas obleci plasc zenski, ki ti je vsec, kot gesta. S tem ji pokazes, da ti lahko ona nekaj pomeni. Torej tega ne delas na sploh.

Kaj me moti pri moskih?

Pretirana debelost, zanemarjenost, itd.

Moti me tudi, ce misli, da je za zenske bozji dar.

Moti me (to je ze za takrat, ko sva v vezi), da se redko zelijo pogovarjat o osebnih zadevah. V resnici so te zadeve se kako pomembne. Velikokrat je plus ze, ce tak pogovor tolerirajo. Meni bi bilo pa v tako veliko olajsanje, ce bi tak pogovor tudi sami zaceli, se preden stvari postanejo tako obremenjujoce, da ze eksplodira. Prej pa ne bev ne mev o tej zadevi.

Obup. Ampak res obup.

Pustne šeme in princeske so tudi med ženskami, brez katerih bi bil svet še veliko slabši, kot že je. Pač nimajo okusa in mere.

Se strinjam ferbčna, če je nekdo preveč obložen, je vljudno pomagat.
Jaz se tudi najraje sama oblačim :).

Mogoce sem pozabila povedati, ce je par premlad, na zacetku lahko izpade pretirano in premalo sprosceno.

Ne vem, a bi napisal, da imam podobne občutke, ker bo potem Katenjka sumila, da smo kloni….:)
Bom raje napisal le, da me njej opis le na nekoga spominja…:)

Kaj pa slačiš….? :)))

Domenvam, da je bilo to retorično vprašanje 🙂

Ne vem, a bi napisal, da imam podobne občutke, ker bo potem Katenjka sumila, da smo kloni….:)
Bom raje napisal le, da me njej opis le na nekoga spominja…:)

Kaj pa slačiš….? :)))[/quote]

No, jaz sem pred davnimi leti nekemu popolnoma zdravemu moškemu pomagala nesti prtljago do njegovega vlaka, ker sem videla, da se malo muči z vsemi tistimi torbami … Z veseljem je sprejel pomoč, do odhoda njegovega vlaka sva se zaklepetala … Bil je iz Avstralije, navdušen nad mojo prijaznostjo, dal mi je svoj naslov in čez dve leti sem ga šla obiskat 🙂 Včasih se tudi konkretno splača biti “kavalir”.
Resno, jaz sicer plaščev ne pomagam oblačit, ker se mi zdi, da s tem človeku narediš več dela (vsaj pri meni je tako), ponudim pa pomoč ne glede na starost, spol in čilost.[/quote]

Pomoč pri oblačenju je res včasih večje delo, kot človek misli. Jaz navadno vprašam, če lahko pomagam – se tisti ki rabi pomoč potem bolj prepusti. In tudi jaz nimam rada vsakojakih posegov v mene, ampak . pridržanje vrat (če sem nekomu za riti ali pa, če je to moj eventuelni/trenutni partner) se mi pa zdi vljudno.
Primer – greva v kino (moškim),
1) odpre vrata, ter me spusti pri vhodu naprej.
2)Lahko grem sama od sebe naprej, ter mu spustim vrata pred nosom (vmes še upam, da ga udarijo po nosu -Spider reakcija)
3)lahko pa odpre vrata, vstopi sam, jaz pa ulovim vrata ali me udarijo, če imam slabe reflekse (spet Spider reakcija, ampak tokrat čisto naključje, ne namen)
Pridržanje plašča – ne oblačenje – stvar dogovora oz vmešanje do neke mere.
Zakaj pa moškim nikoli ni odveč odpenjanje moderca, bluze, vtikanja rok pod krilo ter slačenje hlačk (ali celo nogavic), ….

Jaz nimam nič proti, če si hlačke sama sname in tudi če mi roko sama vtakne pod svoje hlačke. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kakšen abraham neki, jaz sem še mladenič. 30+ ženske so res precej prestare zame.

Koliko star mladenič si, če so 25-30letnice smrklje zate? Če so smrklje, domnevam, da si dosti starejši od njih.

Čez komot ga ni 🙂

:-))))))

No, zdaj sem pa (spet) ostala brez besed.

Niti ne. Ne trudi se me razumet.

Saj te povsem razumem: iščeš žesnko, ki je mentalno enake starosti kot si ti :).

Đizs, ničesar ne iščem, ker nisem samski.

Uf, potem pa še en (ne)srečno vezan, ki prečita vse teme o samskih :). Sveži parčki ponavadi hlepijo po tem, da so čim več skupaj, ne pa na MONu debatirajo o samskosti in podobnem :).

ferbčna

Aja, zaradi “prijaznosti” moški povabi žensko v Avstralijo na rodeo na divjem biku v svojo spalnico? :))))

farbanje jajčk press

pupapupa

Če rabiš pomoč pri slačenju, kavalirjev ne bo manjkalo!

Marko

Jaz sem pa mislil, da refleksivno odmakneš roko, rako kot če bi se dotaknil plošče razžarjene peči?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close