Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj vas pri moških najbolj moti?

Kaj vas pri moških najbolj moti?

robi, sem kadila slabo leto, po tem in pred tem pa ne. Nikoli nisem bila zasvojena s tem. Poglej, obstajajo strastni kadilci pa občasni pa tisti, ki kadijo v družbi oz. na žurih. Ne vseh v isti koš metat. Nekdo, ki skadi 1 škatlico na teden, še ni odvisnik. Mu pač paše. Zakaj bi nehal? Ker bo čez 20 let pod rušo, ne ga sračkat! Zakaj ne neha? Zakaj bi, če mu paše.

In tudi tista z litanjem pepelnika je lovska. Meni je moj partner najslajše dišal (res ni smrdel) in njegovi poljubi so bili prav sladki. Nič drugače, kot če bi pil kavo ipd.

Ni nujno. Lahko da mu je to samo izgovor, da gre nekaj drugega počet kot da si grize nohte. Kot recimo svetujejo, da greš švicat (športat ali drgnit stanovanje), ko si nervozen – s tem, da se tam nervoza dejansko porazgubi. To, da gre kadilec kadit, ko je nervozen, je bolj fraza kot kaj drugega. Dejansko ne poznam človeka, ki bi ga nikotin pomirjal, kot rečeno, gre bolj za ritual in preklop misli na nekaj drugega.

Plus tega, zakaj potem rečejo, da paše cigaret po dobrem seksu? 🙂 Takrat si ja pomirjen, sproščen in srečen.

Se strinjam. Poglejte samo, kako folk neumorno zapravlja za Mercatorjeve pike, Sparove in Leclercove bonuse, Tuševe pike, kjer zraven dobiš še neke zastonj minute in cente pri nakupu Tuš goriva. Kako te vsakodnevno šopajo s tem, da “moraš poskrbeti za svoje telo in videz” in te obenem vabijo v njihove welness prostore pa raznorazne Kolektive, Zbitecene, ko s spopusti privabljajo folk. Se ti zdi nekaj ful poceni, kupiš kupon, pol pa se čez čas spomniš, da bi čisto kamot preživel brez tega, da dejansko ne rabiš nujno. Enako je s Topshopi in Dormeo zadevami, ko te pokličejo na tvoj rojstni dan in ti predstavijo “extra ugodno” ponudbo. Nazadnje me je tip od tam prav neumorno klical in ni dojel, da jaz jogijev pač ne rabim, ker že imam svojega, ki je 3x dražji od Dormea, haha

Če grem še dlje. Raznorazne akcije po živilskih prodajalnah. Če vodiš evidenco najpogostejših izdelkov, ki jih nabavljaš, kaj hitro ugotoviš, da redno ceno dvignejo, potem jo pa z akcijami znižajo. To je dobesedeno jebanje na suho.

Saj noben ni rekel, da mora kadilc nehat kadit. Naj kadi, če mu paše. Govorimo o tem, zakaj nekdo kadi in kaj se dogaja v telesu, ter z našimi občutki. Tisti, ki skadi škatlo na teden, je pač toliko bolj miren in ne rabi te doze tako pogosto, kot tisti, ki je bolj nemiren in jo rabi po škatlo na dan. Ko pa enkrat začneš kadit redno, pa tako postaneš zasvojen, saj se telo navadi na vnos kemikalij, ki sprožajo občutek odvisnosti. Enako je s prenažiranjem, pa z alkohoholom, pa z samozadovljevanjem, tudi seksom. Ni nujno, da si po seksu miren. Po ljubljenju ja, ampak ko se ljubiš z nekom, si miren že pred ljubljenjem. Goli seks brez čustev pa spet ni nič drugega kot potešitev nemira. Pred leti tud sam temu ne bi verjel, z leti pa človek doživi in spozna nove stvari.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To ne bo čisto držalo, ker v nasprotnem primeru ne bi potrebovali EPP in bi bila obvestila čisto dovolj. Že dolgo se potrebe umetno ustvarjajo skupaj s produkti.[/quote]
To je res, kar praviš.
A konec koncev sem vseeno jaz kot kupec, tisti, ki odloči kaj bo kupil in če bo verjel nekemu vsiljevanju in propagandi

Verjamem, da otroci nimajo znanja in občutka odgovornosti in bi imeli vse, kar vidijo. Odrasel človek pa bi moral vedeti, kaj mu je prioriteta.

Naj bi bil..Samo za večino je seks le nekaj površinskega…Kot ženske večkrat rečejo, da si moški le sprazni jajca..Ni pa nekih globljih občutkov in notranje izpolnitve.

Podobno je s tableto proti bolečinam…Če jo vzameš, ne čutiš več bolečine in si pomirjen..A to je le navidezno, saj nisi odpravil vzroka.
Zato tudi zdravila lahko povzročijo zasvojenost.

Mogoče zato, ker si sama kadila in si bila navajena tega vonja..Ga nisi opazila.

Seveda je. A za jebanje morata biti dva. Če se potrošnik pusti najebat, je sam odgovoren.

Vsi prej ali slej pristanemo 6 feet under 😉 Jaz pa ne poznam nobenega kadilca, ki bi že umrl. Ravno nasprotno, nekateri pri svojih 2 škatlicah dnevno, še kar tlačijo zemljo (50+). Nikjer nisem zapisala, da je kajenje zdravo in da ne vpliva na koronarne bolezni, ampak pretiravat pa tud ni treba.

Takole izpade, da ste sami health freaky tu gor 😉 Ne grešite, se vedno samoobvladujete… poročajte čez 20 let.

Malo heca mora bit.[/quote]

Se popolnoma strinjam, malo heca mora biti. Zase ne trdim, da sem complete healty freak, občasno si tudi dovolim grešiti (priznam, da večinoma s hrano), navsezadnje ravno to naredi življenje vredno življenja in tudi ljudje, ki živijo povsem zdravo, nimajo zato nobene garancije, da ne morejo zboleti (osebna izkušnja).

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ne drži za vse primere. Ko jaz vzamem tableto proti krčem pri menstruaciji recimo, popusti tako bolečina kot krči. In ker se maternica ne krči, se posledično zmanjša tudi krvavenje. Zato včasih potrpim in ne vzamem, ker hočem, da se izluži, kar se ima pač za izlužit. Vzroka za krčenje maternice pač ne morem odpravit, to je naravni proces vsak mesec 😉

Ali pa, ko imaš hude bolečine nekje v telesu, zobobol ali pač vnetje živca, moraš vzet močnejšo tableto, ker tudi bolečina šibi telo. Sploh če je močna in dolgotrajna. Potem itak greš do dr. oz. zobarja. Ker več ur preživet z močno kljuvajočo bolečino, verjemi, da v službi nisi pretirano produktiven.

Do takrat nisem skadila niti enega cigareta v življenju. 😉

Kar se potrošništva tiče (jao, v tej temi je čedalje več podtem), ljudje ne razmišljajo razumsko in po premisleku. Komajda kdo. Vzroki za to so verjetno nekje v globoki preteklosti, kopičenje hrane za primer vojne in pomanjkanja. Zdaj tega sicer ni, so pa zato druge stvari, ki visijo na nitki. In po moje si potrošnik podzavestno nekaj kopiči in nabavlja preveč, kar mu daje lažni občutek, da ima zadeve (svoje preživetje) pod kontrolo. Tu stoji cela psihologija potrošništva.

Seveda vzameš tableto, ampak s tem ne odpraviš vzroka, samo omiliš bolečino, dokler učinek tablete ne popusti. Tega morda, morda potem odpraviš s pomočjo zdravnika.
Enako pa je s cigareti, drogami. Cigaret je kot tableta, ki zmanjšuje bolečino, kjer je bolečina pač neumirjenost, napetost. Ko vdihnemo vase nikotin, to v telesu sproži določeno kemijsko reakcijo, ki deluje tako, da občutimo mir, takrat celo svet vidimo rahlo drugače, morda bolj pozitivno, manj obremenjujoče. Ampak v tem primeru pa ne gremo k zdravniku (ker gre običajno za psihološke težave), ampak čez čas spet vzamemo novo dozo droge (cigaret, pivo, čokolado, …).
Pri menstrualnih krčih pa ni kaj zdravit, če gre za naraven proces telesa. Lahko že, ampak vprašanje, če je pametno zavirat naravne procese s kemijo, saj sama praviš, da se mora izluščit.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Glede tablet in tega sem napisala vse, kar sem mislila. Ni neke hude filozofije zadaj.

A kot rečeno, Marko, tebi je lahko govorit, če nimaš teh tipično ženskih težav.

Enostavno ne verjamem, da kajenje tako zelo pomirja človeka. Srečujem kadilce, nekateri so celo moji prijatelji pa nima velike povezave njihovo razpoloženje s kajenjem. Lahko je tečen, pa mu cigareta ne paše. Lahko kadi samo ob pitju kave, mu je to nek ritual.

Ne moreš enoznačno trdit, da so vsi kadilci enaki. Ker niso.

Nikjer ne trdim, da so vsi kadilci enaki. Pravzaprav so si med sabo vsi različni, v malenkostih. Ampak reakcije v človeškem telesu pa pri vseh delujejo precej enako, le doživljamo in bočutimo jih različno, zato tudi potrebujemo različne odmerke tega in onega ali pa jih sploh ne potrebujemo. Povsem logično pa je, da se užitku z razlogom reče užitek. Človek je ustvarjen za ljubezen. Ko človek ljubi, se počuti nepremagljivega, čuti zadovoljstvo in predvsem mir v sebi. In prav vsi iščemo ta mir, se pravi ljubezen. Eni bi do njega po bližnjicah, to je z drogami, drugi pa izberejo drugačne poti. Najdaljša pot do sreče pa je vedno po bližnjici.

Če se vrnem na izhodišče in bi glede videza moškega rekla, da me najbolj moti, če je neurejen. Lahko ima dolge lase, vendar ne smejo biti mastni in nepočesani. Tudi brado ima lahko, vendar urejeno.

Motijo me arogantni in samovšečni moški. Najbolj pa se mi smilijo tisti moški, ki zaradi tega, ker se družijo predvsem z ženskami (lahko tudi v službi), povsem prevzamejo takoimenovane “ženske lastnosti”. Jaz jim pravim poženščeni moški. In potem slišiš sodelavke, ki opravljajo druge ženske, pri tem pa se jim veselo in povsem nekritično pridruži še kak sodelavec. Razumem sicer, da se ne želijo izolirati in da se želijo družiti, vendar tega ne bi smeli početi tako, da pri tem izgubijo svojo “moško naravo”.

Pri moških me najbolj moti užaljenost. Preden se Marko oglasi s svojim svetniškim sijem (malo heca) naj dodam, da najbolj moti užaljenost, kadar izvira iz notranje rane, nečesa, za kar je prepričan, da mu je ženska dolžna (dat) ali pa da njeno nedolžno opazko (lahko da tudi hec) razume preresno in potem “useka” nazaj, užaljen do dna duše, ker ga je ona prizadela.

Mogoče bi mogla napisat Ne maram prizadetih moških, ampak prizadeti smo vsi kdaj. Ni pa kul, če v sebi svoje rane gojimo, namesto da bi se jih trudili zacelit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close