Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj v tem času najraje kuhate in seveda jeste?

Kaj v tem času najraje kuhate in seveda jeste?

Kaj imate v tem času najraje in morda tudi največkrat na jedilniku?
So to že jedi na žlico, npr. jota ipd., rdeče zelje in mlinci …, jedi iz buč …?

enolončnice….

Jurčke krompir na sto načinov enolončnice radič regrat endivija jajca solate vseh jesenskih sort, filane paprike musaka … in še dobrot… pijem pa vodo in čez leto nabrane čaje in zelišča. sadje vedno dobre banane.

Repa – krvavice
jota
musaka, rdeča pesa,
goveja juha, tenstan krompir, meso iz juhe, solata.

Joto, ričet, mineštre! Nora sem na te jedi, in to je skoraj vsakodnevno na meniju, pa seveda tudi skleda rdečega radiča. Tega se pa res ne morem preobjest!

Sarmice in krompir v oblicah……..Jaooooo, za prste oblizat!

Jedi na žlico, zelje in repa prednjačita 😉

pečen kostanj z moštom, jurčki s kislo smetano, zelje s krvavico, kisla repa z matevžem in ocvirki, tatarski biftek, črna redkev in krompir v oblicah, skratka skoraj vse…

vse, kar ne povzroča goljufanja riti in sranja skozi usta ☺

– rjavi riž, čičerikin curry
– kuskus, pečena rdeča pesa, pečena buča
– jasminov riž, grah
– kuhana ovsena kaša, jabolčna čežana z rozinami in cimetom

------------------------------------------------------------------------ "I shut my eyes and all the world drops dead; I lift my eyes and all is born again." (S. P.)

Valda, da ta zimsko hrano, kislo zelje, kislo repo, joto, ričet, segedin,…

Nimam nič posebnega v tem času.
Jemo vsak dan raznoliko hrano in se ne oziramo na ta in oni čas

Pri nas na prvem mestu zelje, fižol, kisla repa, krompir, v glavnem jedi na žlico.

No, verjetno pa ne jeste poleti kislega zelja in pozimi paradižnikove solate? Sezonska prehrana ne zmanjša pestrosti, jo prej poveča, pa ješ lahko tisto, kar je zrastlo/dozorelo naravno in ne na vati.

Pri nas so v hladnejših obdobjih na jedilniku večkrat tople, juhaste jedi, v vročem pa sveže, solataste.

Ne vem kaj boste jedli pozimi. Zdaj vsekakor se ni cas in sezona za kislo zelje in repo.
Mi jemo narastke iz zelenjave in solato, srnin golaz, testenine, minestro, strudel, palacinke, filano papriko, gobje jedi, ribe, zajca, skutine jedi, rizoto, veliko solate

Mi tudi še ne jemo kislega zelja, krvavic, pečenic sarm, mandarin. To vse pride na vrsto pozimi. Jemo še dobrote z vrta, imamo še paradižnik, radič, endivijo,še eno solato, jemo brokoli juho, govnač, pa govejo juho, čufte, ričet, zrezke, krompir vseh oblik, slivove cmoke, palačinke, štrudelj..

Ampak mandarine so zdaj ja najboljše! Jaz jem samo zgodnje. Tiste kasneje niso več pol tako dobre. Klementine so pa sploh obup.

Mi pa sicer zdaj jemo veliko jedi iz buč in gomoljnic. Predvsem juhe in enolončnice, pa tudi kakšne zavitke, narastke, pireje… Zraven pa endivijo in radič, njam.

Ampak mandarine so zdaj ja najboljše! Jaz jem samo zgodnje. Tiste kasneje niso več pol tako dobre. Klementine so pa sploh obup.

Mi pa sicer zdaj jemo veliko jedi iz buč in gomoljnic. Predvsem juhe in enolončnice, pa tudi kakšne zavitke, narastke, pireje… Zraven pa endivijo in radič, njam.[/quote]

enako je z zeljem!

Huraaaaaa! Skregali se bomo okrog kislega zelja. :-)))

No, verjetno pa ne jeste poleti kislega zelja in pozimi paradižnikove solate? ja,seveda jemo. Zakaj pa ne ? Sezonska prehrana ne zmanjša pestrosti, jo prej poveča, pa ješ lahko tisto, kar je zrastlo/dozorelo naravno in ne na vati.

Pri nas so v hladnejših obdobjih na jedilniku večkrat tople, juhaste jedi, v vročem pa sveže, solataste.[/quote]

Hej, punce, saj še ni zima. Zelje in repa? Dejte no. Zdej smo še pri bučah, kostanju, gobah …

Zakaj ne pozimi paradiznika? Ker samo po obliki spominja na paradiznik. Tu in tam kakega za hec ja, kot redno hrano pa nekako ne. Poleti pa kislo zelje ni prevec smiselno, ker je dovolj sveze zelenjave. Sezonsko je pac cenejse, bolj okusno in bolj okolju prijazno. Pa v vrocem vremenu ponavadi pase kaj svezega in obratno v hladnem kaj toplega.

Če imaš ti komplekse jih imej ,saj je takšen čas očitno že.

Nekateri jih nimamo in jemo kar nam paše

ja pa saj ti nihče ne brani. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close