Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj v praksi to pomeni za zaposlenega?

Kaj v praksi to pomeni za zaposlenega?

Prvo bi se opravičil za dvojno objavo, ki sem jo pisal pred kratkim, ampak resnično nujno potrebujem odgovor, nasvet.

Hvala.

Namreč, imam pogodbo za polovični d.č., po pregledu izpiska pri inšpektoratu pa imam plačano za polni delovni čas 40 ur, plačo pa dobim za polovični čas? Kaj se grejo mi ni jasno?
Bi znal kdo razložit?

Kaj se grejo, to moraš ti vedt. A si podpisal pogodbo za polovični delovni čas ali za polni delovni čas? Verjetno si podpisal za polovični delovni čas, delodajalec pa se je zmotil, in plačuje prispevke za polni delovni čas. Možno je tudi, da imaš status invalida s pravico do polovičnega delovnega časa. Možnosti je več, lahko se je tud inšpektor zmotu. Pojdi na ZZZS in vzemi izpisek obveznih zavarovanj.

Izpisek dobim od dursa po pošti, izpisek od inšpektorata je jasen in ga imam doma sprintanega, na M1 obrazcu je označeno za polni delovni čas-40, invalid pa nisem. Podpisal sem za polovični in kaj to pomeni, če se je zmotil delodajalec? Da sem jim še kaj dolžan ali oni meni? Sej se ve kje se zadeva zatakne najprej pri denarju in izplačilu plače, če delaš pri nesposobnih šelabajzarjih. Meni to smrdi po domače povedano-nategovanje in izkoriščevanje.

Hvala rogi

Se pravi, podpisal si pogodbo za polovični delovni čas. Delaš polovični delovni čas, dobivaš polovično plačo. Če je tako, potem od delodajalca ne moreš zahtevati zaposlitev za polni delovni čas. Delodajalec pa, če se je zmotil, lahko zadeve uredi z ZZZS in zahteva preveč plačane prispevke nazaj. Od tebe jasno ne more ničesar zahtevati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close