Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj trenutno berete?

Kaj trenutno berete?

Se strinjam z maychy22, tudi meni je bila The Girl in Time Square zelo všeč! 🙂

ESOS CIELOS. Knjiga je v španščini, če obstaja prevod, ne vem. Je zanimiva zgodba, ki jo po nekaj letih izpustijo iz zapora na prostost in kako bije notranjo bitko, kako jo svoboda, po kateri je tako hrepenela, bega in plaši.

Sss, hudo mi je, ker se bo knjiga končala 🙂 včasih oseb in dogajanj v knjigi ne morem spustiti iz rok….

ESOS CIELOS je pri nas izšla pred nekaj leti kot To nebo. Zanimiva, zlasti tisti prvi seks po odhodu iz zapora, ki so ga pa španskobaskovske teoretičarke nekoliko napadle kot moško videnje ;-))! Prava Atxagova mojstrovina pa je Osamljeni mož, na voljo tudi v slovenščini. Začetek je malce počasen, potem pa super.

Ravnokar končala Satanske stihe.

Mitzi, kakšni pa so Satanski stihi. Jih priporočaš?

Ravnokar na začetku:Da Vinčijevo šifro.Sem čakala na njo 4 mesece.

Zelo priporočam, če te zanimajo korenine muslimanske vere, ki so prepletene s fikcijo in realnim življenjem. Pripoved se dogaja v Indiji in Londonu, osnovna zgodba pa izhaja iz letalske nesreče (letalijo ugrabijo in raztreščijo), kjer preživita samo dva – seveda glavna akterja knjige.

Celestinska prerokba-zanimivo, me je kar povleklo noter.

LEGENDA O JEZDECU KITOV, ponovno;
SPOSOJENA SVETLOBA;
ZBOGOM OROŽJE;
– komentar ni potreben.

Nancy Farmer: Škorpijonova hiša
Groza, mamilaško ozemlje med Mehiko in ZDA, 140 letni El Patron vzrdžuje življenje z vsadki svojih klonov, zanj delajo eejiti-z injekcijami uničeni možgani, ki delujejo samo na ukaz.

Knjiga je izšla pri založbi Karantanija; je seveda izvleček Šeherezadinega pripovedovanja, in prebral sem jo na dušek – v enem dnevu.

Vtis?

Mistika Orienta, ki nadvse dobro dene v tem našem hladnem, racionalističnem postmodernem času, se mi je zelo prilegla.

Živjo!
Pravkar sem prebrala knjigo MAJADA, IRAŠKA HČI. Toplo pa priporočam tudi ostale življenjske zgodbe v knjigah založbe Učila, kot SUŽNJA, ŽIVA ZAŽGANA, PUŠČAVSKI OTROCI… Ne morem verjeti, da se take stvari dogajajo danes, v sodobni družbi in v bistvu tako blizu nas. Hkrati pa občudujem ženske – pripovednice zaradi njihovega neizmernega poguma, volje in upanja.
LP!

Ravnokar končala Živa zažgana…ne morem verjet, kaj se dogaja v 21. stoletju…Priporočam!!

******************************** Srce ima razum, ki ga razum ne pozna... Pomagajmo jim: http://www.zavetisce-horjul.net/ ********************************

Balzac: Evgenija Grandetova – pravkar končano, sedaj pa Žena tridesetih, prav tako Balzac

Ravno prejle sem dokončala Ostanke dneva od Ishigura….zelo očarljivo branje, mojstrovina pravzaprav. 🙂

Kratka zgodovina skoraj vsega – Bill Brayson. Silno simpatična knjiga, ki na razumljiv način pojasni še tako zapletene stvari, kot je kvantna fizika.

velike zelene oči…………..morem povedat da je zlo fajna knjiga predvsem pa me je zelo prevzela kr je resnična in to knjigo priporočam vsem………..resnično jo morem pohvaliti…………men je bla zlo všeč……..hm…avtorico sem pa ž pozabla kr sem knigo včeri vrnala pa sem šele dans naletela na to stran………..na žalost………eh ma mejte se pa upam da jo bote prebrali kr je res fuuul fajna

mejte se =)
LayDidi

Rod jamskega medveda (Auel) – ena najlepših knjig, zdaj pa nadaljevanja Dolina konj.

LP

Duhaselec, drugo knjigo nadaljevanje Brat-a volk-a, človek čisto noter pade….
Priporočam, me pa zanima kako je všeč ostalim?

Kup zadnjih pridobitev iz Londona, med njimi nekaj nadaljevanj Prve damske detektivske agencije (Alexander Mccall Smith), ki se mi zdijo duhovite in optimisticne, ne da bi jih zanasalo v smer “kurjih juhic”.

Zacela in potem kar odlozila sem pa eno z drugega konca spektra, namrec Lionel Shriver: We Need to Talk About Kevin – a je to kdo ze bral? Precej “srbi me spreletavajo” obcutek, ceprav je po drugi strani napisano pregresno dobro. Bom porocala, cim zberem pogum, da se je lotim ponovno.

lp, proxima

Odločil sem se, da malo ujamem mainstream (z večletno zamudo). Za mano je Norveški gozd, Pravilo štirih in kakšnih sto strani Evangelija po Jezusu Kristusu. Ah.

Proxima, We Need to Talk About Kevin mi je padel v oči v Konzorciju in imam občutek, da bi to lahko bila presneto dobra knjiga. Zna pa odpirati kakšna težka vprašanja, se mi zdi. Vsekakor poročaj, prosim.

New Report

Close