Kaj trenutno berete?
Agatha Christie: Umor v orient ekspresu
Nobel, “tipical-genre” britanski umor; skratka, ne gre za tiste “brutalne” real-life srednjerazredne kriminalne zgodbe …
@Katja10 ;-))
Iz zbirke Zorenja (ki jo Paty na drugi temi omenja kot vredno branja) je pred dnevi hči prinesla knjigo Padec belgijske pisateljice Anne Provoost. Bi se pa strinjala z odgovorom avtorice na vprašanje, kakšna sporočila posreduje s svojim pisanjem: “Če že želite govoriti o sporočilih, potem bi se osredotočila na eno: kolikor je možno razširiti bralčeve zmožnosti vživljanja v čustva drugih.”
Knjiga, ki te ne pušča hladnokrvnega in vodi k razmišljanju.
Tad Williams: Memory, Sorrow and Thorn
SF-fiction; tetralogija, 4×800 strani
Odlične in zelo dodelane zgodbe znotraj glavne zgodbe, prvih 300 strani se sicer malo vleče, potem pa kar teče kljub zelo zapleteni fabuli. Za ljubitelje.
Kitty
Iris Murdoch: The Sea, the Sea, drugič po petnajstih letih. Dobrih knjig se, ker sem pač boječka, skoraj nikoli ne lotevam v drugo. Štoparski vodnik in podobne so seveda častna izjema. Ampak kar je res, je res: The Sea, the Sea je eden izmed najboljših angleških romanov druge polovice dvajsetega stoletja in hkrati eden izmed redkih bookerjev, ki so mi ostali v prijetnem spominu. Pravzaprav je neverjetno, kako je Iris Murdoch iz bednega penziča, ki se na starost zavleče v bajto ob morju, in njegovih patetičnih starčevskih prijateljev naredi spektakularno zgodbo.
Oja, “I am writing a history of the world” ali kako se že začne Moon Tiger je vsekakor eden izmed najbolj obetavnih začetkov, kar sem jih srečal. Žal pa sem se pred davnimi leti neuspešno zaletaval v preostanek knjige. Kaj vem, mogoče pa še nisem bil zrel zanjo. Vzel s police in dal na kup, ki čaka na branje. Hvala za nasvet in spodbudo. Bom poročal o vtisih!