Najdi forum

Kaj to pomeni??

Racunalnik se mi je samodejno nastavil na leto 9999, izbrisal internetno zgodovino, ne dovoljuje zapomnjenje email gesla, ker zavraca piskotke… Ali to slucajno pomeni, da bo kmalu sel rakom zvizgat???

Hja.. strojno verjetno še ne, programsko pa pa res 😉
Nasvet: čimprej spravi svoje dokumente na varno, pol pa zbrišeš sistem in vse skup na novo naložiš – še najmanj dela

No ce je samo to, potem si ne bi delala skrbi, bolj se bojim, da bi bilo to slucajno posledica vcerajsnjega bliskanja.

Pr teh mlinčkih je sicer možno vse, ampak vseeno mislim, da je težava v programju – viruski in podobni prijateljčki pač na veliko trkajo na tako popularne xpje;)

> Nasvet: čimprej spravi svoje dokumente na varno, pol pa zbrišeš sistem in vse skup na novo naložiš – še najmanj dela

To je pa relativna trditev.

Drugače pa solzica nima nameščene niti ustrezne zaščite in lahko sistem na tak način ponovno namešča v nedogled.

Antivirusno zascito imam.
Zanimalo me je le, ce lahko preskocena iskra ponastavi bios.

> Zanimalo me je le, ce lahko preskocena iskra ponastavi bios.

Če bi res preskočila kam kakšna iskra, bi danes ne tipkala več na svoj mlinček. Drugače pride navadno pri nediraktnem udarcu strele le do napetostnega sunka, katerega amplituda je različnih velikosti. Večja kot je ta napetostna amplkituda, večja je verjetnost, da uniči drobovje računala.
Da bi pa napetostni sunek resetiral samo bios, ostalo pa pustil pri meru nisem še slišal…

Če postaviš uro zopet na točen čas, kaj se zgodi?

Ko je ura točno nastavljena, poskušaj izključiz napajalni kabel za 10 min in potem zopet priključi, da vidiš če je čas še točen.

lp

Glede programske zaščite probaj za vsak slučaj, če res ni hardware-ska napaka, še skenirat računalo s tvojim AV in s tem:

Lavasoft Ad-Aware SE Personal:

in Spybot – Search & Destroy:

za spyware-e in seveda ne pozabi update-at WIN XP.

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close