kaj ti prinese glasb. šola klavirja
Lep pozdrav! Mene pa zanima kakšne so možnosti za v naprej če hodiš v glasbeno šolo klavirja? Ali lahko postaneš učitelj? Ali pa si odpreš doma sam privat in poučuješ? oz. znaimajo me še druge možnosti… Ve kdo mogoče kaj o tem? Če te poučuje nekdo privat, pa verjetno nimaš možnosti nikejr za zaposlitev a ne?
Hvala za odg. M.
Mavrica 114
Ce hodis v glasbeno solo in jo imas v celoti opravljeno, se lahko nato vpises na srednjo glasbeno solo in nato tudi naprej nadaljujes v tej smeri. Ce zelis poucevati druge, potrebujes opravljeno Akademijo za glasbo, ki je edina glasbena ustanova, ki ti nudi izobrazbo in preko katere prejmes tudi diplomo iz klavirja, na pedagoski smeri, s katero sele dobis status, da lahko poucujes druge.
Seveda je veliko takih, ki nimajo narejene niti srednje glasbene, pa poucujejo na crno, vendar, taki zal nekega znanja ne morejo ponuditi.
Kot povsod drugje potrebujes iz dolocene stroke VSAJ diplomo, tako jo potrebujes tudi tu 😉
ce ti se kaj nisem odgovorila ali te se kaj zanima, pa kar reci 😉
lp
Avdotja najlepša HVALA za odgovor!
Pa res me zanima še nekaj, če bi morda vedela 🙂 Koliko let traja glasbena šola, da se lahko vpišeš naprej v srednjo šolo?
Glede na to da sem stara 25 let, obstaja morda kakšna druga pot do diplome, saj predvidevam da sem za srednjo šolo že malo prestara. Imam pa opravljeno srednjo vzgojiteljsko in faks iz predšolske vzgoje. Ali morda veš, če bi lahko tukaj imela kakšne prednosti? Lp
Zivjo Mavrica,
me veseli, da sem ti lahko odgovorila.
sicer pa je tako; nizja glasbena traja 6, razen, ce ni doloceno drugace, ali pa ce hitreje napredujes.
js bom takole rekla: nikoli ni prepozno 🙂 hitrejsi nacin do diplome je ta, ki ti ga tudi js bolj priporocam, glede na to, da si bolj na zacetku te poti: naredi nizjo glasbeno in pojdi naprej na pedagosko v maribor in sicer na smer glasbena pedagogika. za tja ne potrebujes nekega hudega znanja instrumentov, caka te tudi lazji program harmonije, solfeggia in kontrapunkta kot bi te recimo v srednji glasbeni. Ce mas opravljen faks iz predsolske vzgoje se ti splaca pozanimat ali so kaki predmeti kompatibilni s programom pedagoske..mogoce kaka psihologija, ne vem, kaj je ostalega, tako, da tu ne bom pametna, se ti pa vsekakor pozna in splaca, ce se bos uspela dogovoriti, da ti priznajo kaksne obveznosti.
Upam, da sem ti kaj pomagala 😉
Vso sreco.
lp