Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj tako na veliko kupujete za darila?

Kaj tako na veliko kupujete za darila?

Berem temo o tem koliko zapravite za decembrska darila. Pa kar ne morem verjeti. Eni celo po jurja, veliko pa tam par sto evrov.

Pa kaj toliko kupujete, komu? To so ogromni  zneski?

Zraven pa velikokrat slišim, berem, da so darila neuporabna, nezanimiva, da ne veste kaj z njimi.

Torej vas je ogromno takih, ki zapravite nekaj sto evrov ali pa celo jurja in po možnosti obdarovancu to sploh ni všeč?

Sem edina, ki mi ni normalno, da zapraviš za neka darila nekaj sto evrov in več?

Pa seveda, kakšne plače imate, da tako mimogrede zapravite za darila po nekaj sto evrov? Dvomim, da bi se na monu zbirali ljudje z visokimi plačami :).

Ne, nisi edina! Mi se ne obdarujemo za bozic, to je za otroke ki verjamejo v bozicka.

Darila kupimo otrokom. Ko so bili mlajši, so dobili igrače. Kakovostne so tudi 100, 200€ ali več. Božič je bil vedno čas, ko se pri nas obdarujemo z vrednejšimi stvarmi. S tistim, kar si čez leto nekdo želi.

Sedaj so najstniki in dobijo tisto, kar si želijo. Računalnik, telefon, dober teleskop.

Darila potem ne stojijo v kotu.

Moževim staršem odnesemo vsako leto košaro z dobrotami. Tudi to pride malo naj kot 100€, ampak tudi nič ne ostane “v kotu”.

Moja sestra z družino in moževa dobijo kakšno malenkost. Ker ne želimo, da imajo občutek, da morajo vračati. Obdariva pa vsako leto nečake.

Letos sva jim namenili paysafe kartice in čokolado.

Igrače po 100, 200€? Saj se hecaš, a ne?

Sem prav radovedna v čem je kakovost teh igrač :).

Odgovor na objavo uporabnika
ne zapravljam, 25.12.2021 ob 19:47

Igrače po 100, 200€? Saj se hecaš, a ne?

Sem prav radovedna v čem je kakovost teh igrač :).

Si kdaj vrgla uč na lego kocke za starejše otroke? 🙂

Jaz sem letos dala tudi skoraj 200 za darilo za nečakinjo, staro 12 let. Za mlajše je dosti lažje in cenejše darila kupovati.

Meni ni škoda denarja za to. So vedno zelo veseli. Kupim kar si ljudje želijo. Sestra in svak nikoli nočeta povedati kaj želita, tako da vedno dobita bon za uživanje. Ostali pa vem kaj si želijo. Jih poslušam in si zabeležim če kdo kaj omeni. Včasih je kaj poceni, včasih ne. Jaz sem vesela če lahko razveselim druge. Mami je recimo letos dobila plašč. Sama vem da si ga ne bi kupila ker ni bilo nekaj kar nujno rabi. Rada kupim stvari, ki vem da si jih ne bodo sami privoščili. Če si človek lahko privošči res ne vem zakaj bi se neznanci s tem ukvarjali. Zakaj vas tako firbec kaj kdo počne ….. samo zato da se lahko zgražate in si domišljate da ste boljši?

Recimo, da tisti, ki kupujete darila po 100, celo 200€ na osebo, sme k vam na obisk nekdo, ki ima samo povprečno slovensko plačo? Namreč nekdo, ki ima povprečno plačo ali pa tudi, če ima 1500 neto ali pa 2000€, sigurno ne bo kupil darila za 200€ na osebo.

A taki ljudje potem gostite samo bogataše, da se ne bi zgodilo, da prinese darilo za samo 10€?

To moraš pa biti malce trčen, da daš za lego kocke 200€.

to moraš biti, 25.12.2021 ob 20:04

To moraš pa biti malce trčen, da daš za lego kocke 200€.

Ali pa imaš denar in si lahko privoščiš. Jaz dam v povprečju 30 eur/osebo za darilo, kaj od slovenskih oblikovalcev, kozmetiko, liker, kaj lesenega, kavo, čaj, bone, rokavice, kape… 10 oseb pa je 300 eur. Bi zmanjšala ampak mi je teapasto dati bonbonjero pa 10 dkg kofeta. Res pa je da čez leto nič ne nosim na obiske.

ne zapravljam, 25.12.2021 ob 20:01

Recimo, da tisti, ki kupujete darila po 100, celo 200€ na osebo, sme k vam na obisk nekdo, ki ima samo povprečno slovensko plačo? Namreč nekdo, ki ima povprečno plačo ali pa tudi, če ima 1500 neto ali pa 2000€, sigurno ne bo kupil darila za 200€ na osebo.

A taki ljudje potem gostite samo bogataše, da se ne bi zgodilo, da prinese darilo za samo 10€?

Nikoli ne pričakujem ko darujem da “mi vrnejo”. Meni je to bolano. Večina itak ne ve v kakšni vrednosti so darilo dobili. Moja mami recimo misli da je bil plašč 50e :). Ker si ona nikoli ne bi kupila kaj dražjega. Nečakinja mi običajno kaj sama naredi, ostali mi pa večinoma kupijo kakšne karte za gledališče, knjige….take stvari. Edino mož mi običajno kaj dražjega kupi, ker imava navado da si nekaj pletenega dajeva za božič (pulover, šal…).

Mislim da ste bolj trčeni ljudje, ki se ukvarjate s tem kaj drugi ljudje kupujejo. Kaj točno se vas to tiče? Vsi tako hudo skromni, pa vsi loto vplačujete 🙂

Yeahyeah, 25.12.2021 ob 20:24

Ali pa imaš denar in si lahko privoščiš. Jaz dam v povprečju 30 eur/osebo za darilo, kaj od slovenskih oblikovalcev, kozmetiko, liker, kaj lesenega, kavo, čaj, bone, rokavice, kape… 10 oseb pa je 300 eur. Bi zmanjšala ampak mi je teapasto dati bonbonjero pa 10 dkg kofeta. Res pa je da čez leto nič ne nosim na obiske.

Tole, kar naštevaš, si ljudje res želijo?

Jaz recimo enih praholovilcev nekih slovenskih obiskovalcev ne bi bila vesela. Pa alkohola, kofeta tudi ne. Rokavice, kape pa najraje sama kupim in jih imam itak že preveč.

darilo112, 25.12.2021 ob 20:25

Nikoli ne pričakujem ko darujem da “mi vrnejo”. Meni je to bolano. Večina itak ne ve v kakšni vrednosti so darilo dobili. Moja mami recimo misli da je bil plašč 50e :). Ker si ona nikoli ne bi kupila kaj dražjega. Nečakinja mi običajno kaj sama naredi, ostali mi pa večinoma kupijo kakšne karte za gledališče, knjige….take stvari. Edino mož mi običajno kaj dražjega kupi, ker imava navado da si nekaj pletenega dajeva za božič (pulover, šal…).

Meni bi bilo pa nelagodno, da bi mi nekdo dal neko drago darilo. Jaz čutim dolžnost, da vrnem v podobni vrednosti. Tako, da sem prav vesela, da ne dobivam več daril od nekaterih. REcimo včasih sem dobila več kosov nakita. Sicer ne za božič, ampak vseeno. Vedela sem, da je reč draga. Nosila pa nisem nikoli. Neprijetno do kraja. Sem se raje umaknila od takih ljudi in daril.

Ko berem tule na monu kake hude zneske dajete za darila, moram reči, da sem prav vesela, da nimam takih ljudi okrog sebe. Bi mi bilo zelo nelagodno, da bi mi nekdo dajal tako draga darila, ker ne bi imela denarja za nazaj kupovat.

Pa čisto odkrito: pogosto so darila zgrešena.

Ponudba posojila brez notarskih stroškov.

Pozdravljeni.

Ne glede na to, ali potrebujete posojilo za prenehanje brezposelnosti ali za ustanovitev podjetja, nakupe, izboljšanje družinskih počitnic itd. ….., nam sporočite, da vam lahko pomagamo. Ponujamo posojila od 5.000 do 5.000.000 EUR z letno obrestno mero 3 % brez notarskih stroškov.

Če vas to zanima, nam pošljite naslednje podatke:

E-naslov: fortuneofinance@protonmail.com

Telefon: +34 642 05 19 51

Polno ime: :

Zahtevani znesek:

Opomba: notarskih stroškov vam ni treba plačati.

a vaše potrebe po posojilu ali financiranju projekta ali dejavnosti se obrnite na nas in dobili boste posojilo z letno obrestno mero 3 %.

E-naslov: fortuneofinance@protonmail.com

Telefonska številka wathsapp: +34 642 05 19 51

Nek se vidi da imamo Slovenci love do krove.

Priznam, pogosto me zanese. Npr. letos za starejšega otroka nov iphone. Po težavnih letih končno mirno, uspešno leto, zato menim, da si zasluži. Mlajši slušalke za iphone in 100 eur (dobil iphona za rd pred dvema mesecoma). Starejši si je slušalke kupil sam.

Obdarujem še dve starejši teti in starše. Vsi z mikro pokojninami, zato dobijo darilo v vrednosti 100  eur za trgovino (boni), kavo in priboljške. Povabim jih tudi na božično večerjo in jih pelam na en dogodek npr. lučke v Arboretumu in večerjo.

Lani sta otroka dobila nove računalnike, ki sta jih itak rabila za šolo na daljavo.

Za rd dobita pa cca. 20 eur.

Dva otroka…moja…250 eur za Miklavza in Bozicka.

2 necakinji isto stari, kot moja otroka, od necakinj otroci

Skupaj 5 komadov se cca. 120 -150 eur.

Otroci stari od 0 do 4 let.

Komu bom pa dala ce ne svojim otrokom?!

Na sredini leta sem placala za otroka za zdravstveni pripomoček ogromno denarja. Nato je bila operacija namesto tega pripomocka in sem denar dobila nazaj….sem rekla, da kar je ostalo bo slo decembra….ko gledaš kaksen bo otrok po operaciji….ce bo vredu…

Aha porodniske imam 500, partner place 1000,ker je na negi tako da nekih denarnih viskov ni.

ne zapravljam, 25.12.2021 ob 20:36

Meni bi bilo pa nelagodno, da bi mi nekdo dal neko drago darilo. Jaz čutim dolžnost, da vrnem v podobni vrednosti. Tako, da sem prav vesela, da ne dobivam več daril od nekaterih. REcimo včasih sem dobila več kosov nakita. Sicer ne za božič, ampak vseeno. Vedela sem, da je reč draga. Nosila pa nisem nikoli. Neprijetno do kraja. Sem se raje umaknila od takih ljudi in daril.

To imaš ti probleme sama s sabo. Nihče ne pričakuje da vrneš. Mogoče jih pa osreči, ko osrečijo tebe in ti privoščijo nekaj kar si sama ne bi. Samo ti tega ne znaš videti, ker imaš toliko dela sama s sabo. Ego je huda resč. In ljudi, ki te hočejo osrečiti očitno raje izbrišeš iz svojega življenja. Res poduhovljeno.

darilo112, 25.12.2021 ob 21:20

To imaš ti probleme sama s sabo. Nihče ne pričakuje da vrneš. Mogoče jih pa osreči, ko osrečijo tebe in ti privoščijo nekaj kar si sama ne bi. Samo ti tega ne znaš videti, ker imaš toliko dela sama s sabo. Ego je huda resč. In ljudi, ki te hočejo osrečiti očitno raje izbrišeš iz svojega življenja. Res poduhovljeno.

Hm, pa res osrečijo obdarovanca ali osrečijo sebe?

Kot sem omenila, sem dobila kar nekaj dragih daril, zlatnino. Vedela sem, da je reč draga, všeč mi pa ni bilo. Sem bila osrečena? Ne, samo neprijetno mi je bilo.

Že leta mi ležijo zlate zapestnice, uhani, ki jih nisem nikoli nosila in jih nikoli ne bom. Draga darila, ki so osrečila predvsem zlatarja. Mene pa spravila v zadrego. Bi morala biti hvaležna darovalcu? Ker je kupil nekaj, kar ne maram? Ker jim ni pomembno kakšen stil ima obdarovanec? Aja, darovalke zlatnine so bile vse ženske, ne moški.

Zanese me, 25.12.2021 ob 20:53

Priznam, pogosto me zanese. Npr. letos za starejšega otroka nov iphone. Po težavnih letih končno mirno, uspešno leto, zato menim, da si zasluži. Mlajši slušalke za iphone in 100 eur (dobil iphona za rd pred dvema mesecoma). Starejši si je slušalke kupil sam.

Obdarujem še dve starejši teti in starše. Vsi z mikro pokojninami, zato dobijo darilo v vrednosti 100  eur za trgovino (boni), kavo in priboljške. Povabim jih tudi na božično večerjo in jih pelam na en dogodek npr. lučke v Arboretumu in večerjo.

Lani sta otroka dobila nove računalnike, ki sta jih itak rabila za šolo na daljavo.

Za rd dobita pa cca. 20 eur.

Kje ste pa dobili nov iphone za 20€? Če že napletate, potem vsaj ne nasprotujte sami sebi. Tule pa v enem stavku, kako ste mu za rd kupili iphone, v naslednjem pa, kako za rd dobita samo 20€.

Trčen si toliko, kolikor si lahko privoščiš.  Še nisi dojel/a tega?

Seveda obstajajo artikli, ki stanejo nekaj več kot nekaj EUR in tisti, ki si tak nakup lahko privoščijo, nikoli ne bodo razumeli takšnega neumnega vprašanja, ki ne sporoča nič drugega, da si omejen in prizadet osebek, ki ne zmore razumeti, da niso vsi ljudje na enakem finančnem nivoju.

ne zapravljam, 25.12.2021 ob 19:28

Berem temo o tem koliko zapravite za decembrska darila. Pa kar ne morem verjeti. Eni celo po jurja, veliko pa tam par sto evrov.

Pa kaj toliko kupujete, komu? To so ogromni  zneski?

Zraven pa velikokrat slišim, berem, da so darila neuporabna, nezanimiva, da ne veste kaj z njimi.

Torej vas je ogromno takih, ki zapravite nekaj sto evrov ali pa celo jurja in po možnosti obdarovancu to sploh ni všeč?

Sem edina, ki mi ni normalno, da zapraviš za neka darila nekaj sto evrov in več?

Ma Kaj, nek se vidi raskoš, pa še čefùrka bom? po novem od covid, ja pa sej dol padejo vse, sploh ko maš òtroke IdInmimimnndijca in Američanaa. Ti so zdravi prijatelji  Love you ?

kakšna neumnost, 25.12.2021 ob 23:57

Trčen si toliko, kolikor si lahko privoščiš.  Še nisi dojel/a tega?

Seveda obstajajo artikli, ki stanejo nekaj več kot nekaj EUR in tisti, ki si tak nakup lahko privoščijo, nikoli ne bodo razumeli takšnega neumnega vprašanja, ki ne sporoča nič drugega, da si omejen in prizadet osebek, ki ne zmore razumeti, da niso vsi ljudje na enakem finančnem nivoju.

Ma ? sedaj imajo za božič mercatorke narisane obrvi  Groza za videti kot bi jim kdo limal no gor na fris ???groza ?????????☺☺☺

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close