Kaj storiti?
Sodelavka me je prosila ker je bila v finančni stiski če ji lahko posodim 400€ za največ mesec dni. Sedaj je minilo že skoraj dve leti, o vračilu ne duha ne sluha. Seveda se vsak dan srečujeva, pravi da nima in da mi ne more vrnt, da jo naj kar tožim če hočem, halooooo….. Potem sva se nekako dogovorila da mi pri vsaki plači vrne 20€, tudi tega dogovora se ne drži, i morm vsak mesec pošiljat sms-e kako kaže z obrokom, njen odgovor, pa sej boš dubu jutri, pa potem spet nič…..
Ne vem kako da je ni sram??
Sprašujem, če ima kdo kako idejo kako naj izterjam svoj denar, seveda, ne zahtevam nikakršnih obresti, samo da vrne kar mi je dolžna.
Mene je že v osnovni šoli to teplo, tako da ne delam več podobnih napak. Posodim res tistim, ki jih dobro poznam in nimam več problemov s tem da kdo ne vrne. Je pa moj fant imel par takih primerkov, ki so ga še pred kratkim konstantno prosili za denar in potem se niso držali dogovora in si je on sposojal od mene. Največja žalost pa je, da so si denar izposojali za “luksuz” slušalke za mobitel, nov avtoradio, počitnice (ker dela samo en partner, drug pa doma poležava), za opremo za otroka (ki je bil načrtova – v bistvu pa ima samo en službo, ogromno kreditov in minimalno plačo…kako ti bo ta kdaj kaj vrnil?)… Jaz dam denar tistim, ki ga potrebujejo, posojam ga pa ne ljudem ki jih ne poznam oz. vem da z njim ne znajo preudarno z njim ravnati.
Nekaterim bi lahko človek zdajal na 1000 € , ko bi bili vedno brez denarja, saj ga bodo porabljali za nepotrebne stvari.
Pa vsem njenim sodelavcem, znancem, razloži situacijo. Najbolje, da jo terjaš za denar takrat, ko je čim več ljudi zraven. Mogoče pa jo bo le malce sram. Drugače pa tako kot je Rok rekel: zaseži ji kolo 🙂 ali kaj takega. Ampak tako jasno, da bo vedela, da si bil ti in zakaj si to naredil, da te ne bo slučajno policija lovila 🙂
Vsak dan ji teži, da se te bo naveličala. Na dan, ko je plača pa vsaj 10x! Najbolje, da še kdo sliši.
Tudi jaz imam občutek, da si ženska rada sposoja denar! imela sem sodelavko, ki si je sposojala in sem bila med redkimi srečneži, ki so dobili svoj denar nazaj! Je znala manipulirat in izsiljevat – predvsem moške (je šla z njimi, potem pa grozila, da bo povedala ženi).
Forum je zaprt za komentiranje.