Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj storiti z ljudmi, ki širijo laži

Kaj storiti z ljudmi, ki širijo laži

V vasi imamo eno mlajšo žensko, ki je brez službe (jo niti ne išče), jezik ima zelo strupen, samo opravlja, tako da se vsi bojijo z njo pogovarjati, vsi se jo izogibajo . O meni je govorila take laži, da me je čisto šokiralo ker ni bilo niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnice. Razumem, da pač eni opravljajo, ko nekaj slišijo in potem razvijajo nadaljne zgodbice. A da se kar nekaj spomniš in zlažeš in to govoriš več let ???
Naj povem ,da je zelo ljubosumna name, ker sem zelo delovna, skoz nekaj delam (imamo kmetijo z kmečkim turizmom, dela ne zmanjka).
No sedaj sem ji rekla, da vem kako opravlja in naj malo pazi na svoje besede. Seveda je vse zanikala, gleda me grdo, a mislim da me vsaj malo rešpektira in si ne upa več tako gobezdati.
Kaj storiti s takimi ljudmi ? Včasih sem bila mnenja, da je bolje pustiti vnemar, a eni ne dajo mir. Ene je treba ustaviti. Težko razumem take zlobne primitivne ljudi.

Iz mojih izkušenj, se je izogibaj. O meni sta se zadnje čase dve osebi lagali, ena z dokaj nizkim IQ, sem ji to celo povedala, prava hinavka je, ker je bila jezna, je naslednji dan naredila celo štalo. Imam tak družbeni položaj in dokaj pomembno službo, da ko sem se gibala v krogih ljudi, kjer je intelekt vrednota, se to ni dogajalo. Moraš se pač umaknit od ostalih, pa ne preveč obremenjevat, ker verjetno je to, da govorijo marsikaj, normalno.

Običajno najbolj zbode resnica, sploh če jo skrivamo…morda pa v tem grmu tiči zajec, da avtorico tako žre opravljanje….

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Saj ravno to mi je tisto najbolj smešno. Kako se lahko nekdo kar nekaj zmisli in to govori ? Gre za čiste neresnice. Razumem da nekdo opravlja nekaj kar sliši in ima tisto vsaj nekaj realne podlage. Ona pa se kar izmisli nekaj, tako da ostaneš res brez besed, ko to slišiš. Zato se jo vsi izogibajo, tudi nihče jo ne jemlje resno.

Podoben ,zelo podoben primer je bil pri nas. Preselila se je nova družina in ena ženska jih je tako opravljala, same laži je govorila o njih. Ko so to izvedeli, so to žensko tako nadrli, da se je dejansko ustrašila in jih je nehala opravljati.Mislim da so ji tudi zagrozili s tožbo, če ne bo prenehala. Včasih pri takih zlobnih ljudeh je treba tudi udariti po njih, ne se samo izogibati in upati da bo konec. To so res bolniki v glavo.

Ma, nič ne spremeni tovrstnih ljudi in so povsod. Imam kar nekaj takih sosed in sosedov in če se pogovarjam z njimi vedo vse povedat o drugih, vse slišano pa jemljem s pošteno rezervo. Mi je pa popolnoma jasno, da znajo povedat marsikaj tudi o meni in ne vem zakaj bi me to ganilo…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Saj ravno to mi je tisto najbolj smešno. Kako se lahko nekdo kar nekaj zmisli in to govori ? Gre za čiste neresnice. Razumem da nekdo opravlja nekaj kar sliši in ima tisto vsaj nekaj realne podlage. Ona pa se kar izmisli nekaj, tako da ostaneš res brez besed, ko to slišiš. Zato se jo vsi izogibajo, tudi nihče jo ne jemlje resno.[/quote]

Pozabiš nanjo in njeno govorjenje … sama praviš, da je itak nihče ne jemlje resno.

dokler nimaš take matere, je še vse ok. bodi vesela, da je samo sovaščanka.

Hmm zakaj pa te moti?
če ne bi bilo niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnice te pač ne bi motilo.

glede na to, da jo itak vsi poznajo si jaz to ne bi gnala k srcu. Bi se jo pa izogibala. Sicer taki si itak zmišljujejo in se bo lagala še naprej ampak meni pa ne bo jemala energije zato se jo izogibaj

Hmm zakaj pa te moti?
če ne bi bilo niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnice te pač ne bi motilo.[/quote]
Škoduje nam poslovno, ker trosi laži, ki nas spravljajo v zelo neprijetno luč. Tako da niso to heci in babje čenče.

Hmm zakaj pa te moti?
če ne bi bilo niti 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnice te pač ne bi motilo.[/quote]
Škoduje nam poslovno, ker trosi laži, ki nas spravljajo v zelo neprijetno luč. Tako da niso to heci in babje čenče.[/quote]

:)))))))))))))))))
hahahaha.
In potem svizec zavije čokoladio z rozinami v folijo

Moje mnenje je, da smo ljudje preveč ponižni, kadar naletimo na take.
Možno je iti tudi v civilne tožbe, kadar gre za hujša škodovanja, kot je avtorica navedla , da jim škoduje poslovno.
In pa seveda ignorirati take debile. Žal zadnja leta opažam toliko zavistnih, žleht ljudi, da se ti želodec obrne.
Imamo solidno družinsko podjetje, ki sva ga z možem odprla pred 10 leti, lepo smo se razširili, imamo delavnico, z velikim skladiščem. O nas tudi ena govori take, da se mi želodec obrne, ker je takop zavistna, da se ji kar trena v glavi. Ko pa je šlo z govoricami predaleč, sem ukrepala. Z njo sem se odločno pogovorila, da pričakujem takojšnje prenehanje klevet, ji zagrozila s tožbo, če bo še nadaljevala. In se je ustrašila. To so ponavadi primitivci, ki na grožnjo prenehajo, vsaj moje mnenje je tako.

Škoduje nam poslovno, ker trosi laži, ki nas spravljajo v zelo neprijetno luč. Tako da niso to heci in babje čenče.[/quote]

:)))))))))))))))))
hahahaha.
In potem svizec zavije čokoladio z rozinami v folijo[/quote]
Če bi bila avtorica ena luzerka, ki bi cel dan čikala po kafičih in nič delala, jo ta ženska ne bi opravljala. Ker gliha skup štrika. Ker je pridna, delovna, ji je trn v peti in jo opravlja.

Ignoriraj jo. Pokaži ji da jo preziraš. To jo bo najbolj bolelo.

enak primer, vendar jaz se ji nisem pustila, napisala sem ji pismo v katerem ” jo opozarjam naj takoj preneha z lažmi, ker grem drugače takoj v tožbo in da je to pismo plod sodelovanja z mojim odvetnikom”. Usrala se je, me poklicala, da kaj je le naredila, da ni nič res, da ni nič govorila pa sem jo opozorila, da naj samo še kaj slišim od nje, da bo imela cel hudič…od takrat je mir!

tudi jaz imam tak primer

Odgovor na objavo uporabnika
ticca, 20.01.2015 ob 09:55

glede na to, da jo itak vsi poznajo si jaz to ne bi gnala k srcu. Bi se jo pa izogibala. Sicer taki si itak zmišljujejo in se bo lagala še naprej ampak meni pa ne bo jemala energije zato se jo izogibaj

kaj pa ko se več nacistov spravi lagat proti nekomu?

Saturday Morning, 20.01.2015 ob 07:01

Iz mojih izkušenj, se je izogibaj. O meni sta se zadnje čase dve osebi lagali, ena z dokaj nizkim IQ, sem ji to celo povedala, prava hinavka je, ker je bila jezna, je naslednji dan naredila celo štalo. Imam tak družbeni položaj in dokaj pomembno službo, da ko sem se gibala v krogih ljudi, kjer je intelekt vrednota, se to ni dogajalo. Moraš se pač umaknit od ostalih, pa ne preveč obremenjevat, ker verjetno je to, da govorijo marsikaj, normalno.

Kam se lahko umakne v zloveniji?? Če lajajo laži, lajajo. Preostane edino beg čez mejo, ker v zloveniji ne moreš ustaviti zlob ki lažejo o nekom. Ko se spravijo butalci proti nekom, ni pomoči

Kako se človek reši, 20.07.2023 ob 01:38

Kam se lahko umakne v zloveniji?? Če lajajo laži, lajajo. Preostane edino beg čez mejo, ker v zloveniji ne moreš ustaviti zlob ki lažejo o nekom. Ko se spravijo butalci proti nekom, ni pomoči

Saj vsi poznajo tiste zlobe in npr.vejo, da ženska ni normalna in da samo blebeta.Počencem pa normalni ljudje ne verjamemo nič.Saj kdo pa danes še posluša vaške opravljivke?

Zakaj nekdo odpira in piše v teme iz leta 2015, danes se piše leto 2023?

Boj ali beg varijanta?

Boj za bolj samozavestne osebe – soočiš jo na štiri oči. Pozvoniš na vrata in poveš kaj slišiš, da govori o tebi. Jasno in glasno poveš, da boš ukrepala, če takoj ne neha! Zagroziš ji s tožbo o blatenju dobrega imena. Bi bile te osebe, od katerih si izvedela, da grdo govori o tebi, pripravljene priti na sodišče, da to povedo ali tudi one samo prenašajo govorice?! Prav tako ji poveš, da tudi ti lahko začneš o njej širiti grde govorice in ji rečeš, da naj se te samo pazi.

Beg – npr. napišeš anonimno pismo, v katerem ji  zagrožiš, če bo širila grde govorice o ljudeh v vasi. Ker ne ve, kdo pošilja in pišeš na splošno, je situacijo za njo lahko psihično precej stresna.

Drugače pa – ne obremenjuj se tako zelo. Konec koncev ljudje vedo kaj je resnica, ssaj verjetno obrekuje vse, ne samo tebe.

hrtfn, 20.07.2023 ob 05:42

Boj ali beg varijanta?

Boj za bolj samozavestne osebe – soočiš jo na štiri oči. Pozvoniš na vrata in poveš kaj slišiš, da govori o tebi. Jasno in glasno poveš, da boš ukrepala, če takoj ne neha! Zagroziš ji s tožbo o blatenju dobrega imena. Bi bile te osebe, od katerih si izvedela, da grdo govori o tebi, pripravljene priti na sodišče, da to povedo ali tudi one samo prenašajo govorice?! Prav tako ji poveš, da tudi ti lahko začneš o njej širiti grde govorice in ji rečeš, da naj se te samo pazi.

Beg – npr. napišeš anonimno pismo, v katerem ji  zagrožiš, če bo širila grde govorice o ljudeh v vasi. Ker ne ve, kdo pošilja in pišeš na splošno, je situacijo za njo lahko psihično precej stresna.

Drugače pa – ne obremenjuj se tako zelo. Konec koncev ljudje vedo kaj je resnica, ssaj verjetno obrekuje vse, ne samo tebe.

Kaj bi naredil, če bi o tebi naprimer laži širile osebe, ki delajo v državnih inštitucijah?? Npr  zdravniki, csd, policaji?? Kajti slo je majhna, ko se spravijo lagat zoper nekoga, ne nehajo…Veš naprimer, da širijo laži, ne moreš pa točno definirati kdo je pričel s tem in tvoje IME je tako popljuvano, nimaš pa dokaza niti denarja da bi z odvetniki karkoli dokazoval

Kaj pa, 20.07.2023 ob 07:07

Kaj bi naredil, če bi o tebi naprimer laži širile osebe, ki delajo v državnih inštitucijah?? Npr  zdravniki, csd, policaji?? Kajti slo je majhna, ko se spravijo lagat zoper nekoga, ne nehajo…Veš naprimer, da širijo laži, ne moreš pa točno definirati kdo je pričel s tem in tvoje IME je tako popljuvano, nimaš pa dokaza niti denarja da bi z odvetniki karkoli dokazoval

Se greš zdravit zaradi preganjavice?

Dej ne prbiji

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close