Kaj storiti ko inspektorat za delo ne ugotovi nepravilnosti!
Zanima me kaj lahko storim ce inspektorat za delo pri delodajalcu ni nasel nobenih nepravilnosti? Delodajalca sem prijavil mesec dni nazaj, v tem casu bi moral dobiti placo katere se vedno ni. Izvedel sem da inspektorat za delo ni nasel nepravilnosti pri delodajalcu tako, da mi zdaj sledijo stroski inspekcije ter mesec brez dohodka in ne vem na koga naj se obrnem za pomoc. Hvala za odgovore!
Ne razumem, o kakšnih stroških inšpekcije govoriš. Tu ti gotovo ne boš imel nobenih stroškov.
Če si zaposlen in je plača v zadnjih 6 mesecih dvakrat zamudila, lahko na podlagi 111. člena ZDR-1 podaš izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, tako ti ostane pravica do odpravnine in pravica do nadomestila na zavodu.
Za pomoč glede postopka se lahko obrneš na Inšpektorat RS za delo, na sindikat, če si njihov član ali na odvetnika, pa verjetno še kam.
Z eno plačo je zaumujal? In so ti na podlagi tega tudi obrazložili, zakaj ni bilo ugotovljenih nepravilnosti.
Stroški inšpekcije znašajo, če se ugotovi lažna prijava, ne vem pa, če še iz kakšnih drugih razlogov dodatno.
Če si izvedel, ti piše, ker ustno pač ne odgovarjajo ali izstavljajo navodil za plačilo česarkoli.
Forum je zaprt za komentiranje.