Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj storiti je najbolje?!

Kaj storiti je najbolje?!

Moj računalnik je postal malce sumljivo počasnejši!
Najprej sem defragmentirala disk, bilo je malo bolje a še ne zadovoljivo boljše….

Imam licenčne Win XP in licenčni NOD32, ki sta redno posodobljena. NOD 32 ne javlja virusov. Ko pa sem preko interneta preverila stanje registra, je bilo odkritih 434 napak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odkod in zakaj se pojavijo “napake v registru”?

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Le kaj se da storiti?

Na trdem disku imam dve ločeni particiji: na C imam sistem, na D pa (svoje) podatke. Ali naj formatiram C in ponovno naložim Windowse (prej seveda shranim kar je treba) in bo potem bolje, ali bi mogoče šlo tudi drugače

Tota Senka

Registre počisti s programom “free registry cleaner” jih je kar nekaj na netu, ni pa to neka napaka
registrov ampak ostanki. Zaženi še kakšen ad aware ali še bolje “malwarebytes”. Lahko pa tudi
formatiraš samo “C” particijo. Dobro bi bilo, če si snameš CCleaner http://www.ccleaner.com/, ki
ti počisti vse nepotrebne datoteke in verjetno ne bo treba formatirati. Poglej še v “upravitelj opravil” “procesi” in
spodaj “sistemski nedejavni proces”, če je blizu 100 je ok in te reši samo še čiščenje.

Večina uporabnikov sčasoma ugotovi, da jih tudi redno čiščenje nesnage ne reši občasne upočasnitve delovanja – takrat je novo nameščanje gotovo najbolj racionalna rešitev. Tudi z okuženimi računalniki je pogosto zelo podobno: lahko se več ur zafrkavaš z njihovim odstranjevanjem, na koncu se lahko zgodi, da se windowsi niti postavijo ne več ali pa šteka kaj drugega v programih. Na srečo pa ni vedno tako: določeni virusi, črvi, tudi trojanci in spyver se dajo prav enostavno in hitro očistiti. Zato se odločitev uporabnika tista, ki je merodajna.

Zadnje čase mi je prirasel k srcu novi Microsoft Security Essentials, ki kar solidno nadomesti druge AV programe, pa še free je. Dodatna orodja, ki pomagajo k tekočemu delovanju mašince pa so: Advanced system care, Ccleaner, Spybot in Malwarebytes. Na voljo je tudi več orodij za odstranjevanje trojancev.

Tretja stvar, ki uporabniku prihrani tovrstne muke in skrbi, pa je zagotovo izdelava slike zagonske particije. Pred tem je seveda priporočljivo Moje dokumente, pošto in druge osebne mape premestiti na drugo particijo. Potem lahko kadarkoli v nekaj minutah računalnik spraviš v prvotno stanje. Nekako podobno kot obnovitvena točka, vendar bolj profi rešitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close