Kaj ste kuhali/ jedli?
Vceraj in danes dopoldan sem jih ogromno naredila, tamali za v skrinjo. Seveda manjse in malo lepse oblike
Popoldan naj bi naredila do konca, pa so se zacele bolecine iz vratne hrbtenice. Zato sem ” pospesila” tako da sem naredila vecje( da hitreje koncam) in izjemoma so tu notri koscice. Vse tako zaradi bolecin v rokah.
V testu je skuta, jajca, malo moke, zdrob. Po okusu so ok, dobre. Se boljse so z drobtinami. Tudi omakca( dusene slive s cimetom) je ok.
CrazY FroG ?, 29.08.2021 ob 20:33
Kosilo: goveja juha, pečen krompir in druga zelenjava, svinjska ribica, mešana solata, banana split
Večerja: paradižnik, sir, bakalar, kruh, olive…
?
Kako pa ti gre bakala in paradiznik? Meni ne gre to skupaj…verjetno te ne moti.
Kaksen poseben recept imas za banana split al standard? ?
mi pa tako, 29.08.2021 ob 21:11
Pri nas goveja juha, govedina iz juhe, hrenova omaka, pečene perutničke, pečen krompir, grah, solata zelena+radič in solata paradižnik+kumare+drobnjak.
Šnelca a napišeš recept za polpete z gobami?
Še večerja popečeni toasti, kozji sir, sir v slanici, narezek mortadela, pršut, savinjski želodec, kumarice, olive. Pa še malo juhe od kosila za zmačkane 🙂
Naredila sem neko verzijo tega, z manj dodatki kot jih ta da.
Je pa okusno in socno 🙂
( https://m.youtube.com/watch?v=EOCGesxmRYc&feature=youtu.be)
Šnelca_783, 29.08.2021 ob 20:16
Danes za kosilo in vecerjo?
Kosilo: v pecici polpete z gobicami in pecen krompir, kumare na solato
Vecerja: hokaido( z vrta) juha in domaci slivovi skutini cmoki ?
Kosilo – skleda paradižnika, čebule in paprike v solati. S Feta sirom.
Večerja – lonček muesli kosmičev s hruško in jogurtom – in baklava.
Šnelca_783, 29.08.2021 ob 21:27
Naredila sem neko verzijo tega, z manj dodatki kot jih ta da.
Je pa okusno in socno 🙂
( https://m.youtube.com/watch?v=EOCGesxmRYc&feature=youtu.be)
V tem receptu je res preveč dodatkov. Pa naribana surova čebula naredi med kuhanjem ali pečenjem jed sladko, jaz jo zato raje prepražim.
Je pa zanimivo tole z gobicami. Razmišljam o mesni štruci, kamor bi namesto kuhanih jajc dala prepražene šampinjone z jajcem in kislo smetano. Treba probat.
Forum je zaprt za komentiranje.