Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj ste (boste) danes jedli?

Kaj ste (boste) danes jedli?

Sosed je zrihtal jagenjčka….bomo kar dali skupaj z zelenjavo in rožmarinom

“pod peko”.

Piščančja nabodala, čevapčiči, pommes frittes, tatziki in šobska solata.

Ledena kava ali sadna kupa.

Svinjska ribica v omaki z jurčki, široki rezanci, zelena solata s fižolom..tiramisu z vanilijevim  sladoledom, kava.

Kuhane lešnike s chia, lanenimi in žirovimi semeni. Priloga sončnična semena s sezamom, otrobi in makom, potreseno s paradižnikovimi semeni in semeni od paprike, bučk in kumar.

Goveja juha z rezanci

Piščančji paprikaš,

kruhovi cmoki,

solata

Bolognese špageti, parmezan, solata

bučke so mi začele na polno rasti. Tako da jemo bučke na 101 način.

je bla gaveja župa, rajž z zelenjava pa kremenatli pečeni , salate in kremšnite iz hofra od akcije…za jutr še štadiram., .ena župa bo od zelenjave pa skutni štrukli na drabtinah…meh…pol bo pa že v štacuno treba jet…

Mi jemo pa samo bučke na 104 načine,  paradajzle, kumare, paprike, ne folgamo in ne folgamo. Se zbudimo, bučke, paradajzl, kumara. Ura 13.00: bučke, paradajzli, paprika. Ura 19.50, paradajzli, kumara, bučke. Preden zaspimo, bučke kumare, paradajzli. In jutri je torek, to pomeni, vse tak kak gnes.

Neumnost zabite črede s kruhovimi cmoki, naivnost zabitočrednikov z jagodnim sokom, ter slaščico upanje na zbujeno zabito čredo z mandljevo kremo.

Danes je bil ajmoht – obara iz perutničk in ajdovi žganci.

Jutri bo paradižnikova juha, pražena piščančja jetrca, krompir v kosih in zelena solata.

Spekla sem pizzo, ja!

Testo sem nardila kar krompirjevo. Gor sem dala ketchup, majonezu in malo malo gorčicu. Proti vrhu pa takole:

na debelo narezane rezine vcerajšnje pečenke,

vmes suho salamo iz hoferja

sveže grozdje oz.rozine

mocarelu in elementalec

še malo ketchupa

Še malo majoneze

Še eno plast pečenke in salame

Spet malo ketchupa

Pa se malo majoneze

Pečenje tam 45 min do ene ure je bilo

Na koncu sem točno na sredino razbila 3 jajca, dala v pecicu za 5 min

Cist na koncu pa en list bazilike.

Še kar smo na pašteti. Kruh. Paradižnik

Pašteta in kisle kumarica, pir bageto, pir, pizza 4 letni čas, pir, pir, pir, mesni burek,pir, pir, pir,pir,pizza burek,pir,pir, pir,pir,verjetno še enga..

Odgovor na objavo uporabnika
Box, 01.05.2025 ob 18:34

Pečen krompir, pečeni jajčevci in paradižnikov rahlo pekoči pesto. Za desert je bilo sadje.

Tole bi bilo pa nekaj zame … ampak kako zgleda paradižnikov pesto?

Sadje je najbolje jesti samostojno. Več iztržiš. In bolje za prebavo.

Zajčja obara.

isto k včeraj, rižoto od nedelje 😀

Ker je danes kar toplo ratalo, bo kisla juha, svinjski kotleti na žaru z zgodnjim krompirjem, še kak čevapčič in piščančja krilca. Posladek bo prekmurska gibanica, ki jo je spekla moja tašča in kremšnite.

matevž, kislo zelje, kranjska klobasa…to si je zaželel danes  moj mož, sredi poletja…haha

Zelenjavna juha in slivovi cmoki iz skutinega testa.

Luštna zamisel za poletje.- samo kje pa dobite – sveže kislo zelje ? Je že sezonsko kisano kje v prodaji, tržnice ?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9074, 05.08.2025 ob 12:07

matevž, kislo zelje, kranjska klobasa…to si je zaželel danes  moj mož, sredi poletja…haha

Paše tudi polet.

Kofe in čik.

Špargljeva juha, rižota s svinjskim mesom in zelenjavo, zelena solata in pesa.

Za zgodnja marelca je zrela, tko da bodo marelčni cmoki. Prej pa koruzna enolončnica.

Pašteto, žemlje in kisle kumare. Za kosilo še ne vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close