Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj sploh študirati?

kaj sploh študirati?

spoštovani!

Kaj mi svetujete?

Sem Prekmurec in želim v svoji regiji zaposlitev. Sem pred diplomo za diplomiranega ekonomista. Bojim se, da tudi s to izobrazbo ne dobim službe v Pomurju, saj nas je tu veliko s to izobrazbo. Razmišljam, da bi šel dalje na magisterij, po drugi strani pa me zanima Visoka pravna šola, mogoče za odvetnika. Vendar sem tudi glede tega skeptičen in ne vem kam dalje, če je sploh po pravnikih večja potreba v Pomurju.

Kaj mislite vi, kaj se mi splača še dalje študirati, da ja dobim delo v svoji regiji?

Za vsako pomoč, nasvet hvala lepa.

Lp

Sama sem pravnica, pa res ne vem, če je mogoče po Visoki pravni šoli (kje je to?) biti odvetnik. Mislim, da rabiš univerzitetno izobrazbo, se pravi celo pravno fakulteto, pa potem še pravosodni izpit, če hočeš postati odvetnik. Najbrž nisi imel v mislih, da bi naredil še en faks. Si pa ne predstavljam, da bi v Pomurju obstajala prav huda potreba po odvetnikih. No, lahko se pa motim.

Ciao!

Še moje razmišljanje:

Mislim, da si moraš to, kam naprej, odgovoriti kar sam.
Verjetno je res, da ni povpraševanja po tvojem profilu izobrazbe, a da bi kar enostavno vrgel puško v koruzo – no, to pa tudi ne gre!!!

Kaj se splača? Ja, to pa se mi zdi, da ni pravo vprašanje.
Vsi namreč vemo, da so sedaj najbolj potrebni tehnično in naravoslovno podkovani kadri. Kar se pa prava tiče – če te veseli – zakaj pa ne.
Čeprav se delno strinjam z zgornjim mnenjem… Ja, je dolgotrajen študij – verjetno si imel v mislih, da bi šel direktno v 3. letnik PF v MB (se mi zdi, da je to možno), plus tega pa moraš potem naresti še pravosodni izpit… Čeprav: KJER JE VOLJA, TAM JE POT.
Sama poznam ljudi, ki so stari že čez 30 let, pa so se poslužili te možnosti – namreč pravo v MB. In počasi bodo naredili, seveda ob delu.

Kar se tiče tvojega razmišljanja o odvetništvu, je stvar še malo preuranjena. Čeprav: nikoli se ne ve…

No, če povzamem: najbolje je, da se lotiš nečesa, kar te veseli, najslabše pa je, če pristaneš na Zavodu za zaposlovanje in tam vegetiraš…

TOREJ: Nadaljuj študij, ki te veseli in si poskusi poiskati še kakšno delo…

SREČNO!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close