Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj so storili s Cobissom?

Kaj so storili s Cobissom?

Niti malo mi ni všeč! Grd je, nepregleden in počasen kot stara rit. Zakaj se spravljajo spreminjat stvari, ki so dobro delovale?

Se strinjam!!

meni sicer dobro dela, se pa strinjam, da je brez malih zelenih prav pust. pa preveč je treba z očmi sem pa tam švigat za razliko od prej, ko je bilo vse eno pod drugim. no, ja, očitno se jim je zdelo, da je čas za spremembe, se bo zgleda treba privadit : (

Saj se ga bomo navadili. Tisti rjavi izgled je bil malo predpotopen, črvički so bili pa luštni, škoda, da jih niso obdržali.

Ima pa nova varianta eno super super stvar – končno so vsi naslovi izpisani v celoti in ne samo prvih 20 ali 30 ali koliko že znakov. Meni je všeč.

pa to je tudi fajn, da se status knjige vidi že prec v seznamu zadetkov – al je samo za čitalnico, al je sposojena itd. ampak cobib pa še zmeraj ne dela in tudi podaljševanje preko moje knjižnice ne.

Kolikor sem na hitro ošinila, ima novi Cobiss tudi nekatere prednosti …
Se mi pa osnovno iskanje, torej tisto, ki je privzeto, zdi slabše od prejšnjega. Če kdo ve, kako/če sploh je mogoče kot privzeto nastaviti kako drugo obliko iskanja, bom zelo hvaležna. Ko sem preletela nastavitve, te možnosti nisem našla …

Sem si ogledal in lahko rečem, da čeprav je bil prejšnji uporabniku zelo prijazen, tudi ta še zdaleč ni napačen. Se mi zdi, da je natančnješi. Bo že res, kar pravijo teoretiki branja, da se moramo tudi nelinearnega branja priučiti in ravno pri menjavi postavitve spletnih strani se to najbolj očitno pokaže. Oko je navajeno, da ga podatek nekje že čaka, in kadar pride do spremembe, smo kar malo izgubljeni.

Jp, osnovno iskanje tudi meni prejšnje bolj všeč. Škoda; ampak sem bom pa toliko bolj zverzirala v tistem drugem (izbirnem, če se ne motim), pa tudi za ukaznega ne bi bilo nič narobe, če bi ga znala bolj uporabljat.

izbirni je malo bolj zahteven, ampak vsaj za v pogled:
vpišeš naslov ti= title
avtor au= avtorja
zbirka cl= cplection
leto izida py= 2011

mogoče vam bo v pomoč,

lp 😉

popravek
cl= colection

sorry

New Report

Close