Kaj so moška dela?
res me zanima819, 05.11.2021 ob 09:00
Mene pa resno zanima kaj so tista opevana moška dela?
Sploh me zanima kaj so tako opevana moška dela pri moških, ki živijo v stanovanju, v bloku?
Tule sem se naučila, da so gospodinjska dela ženska dela. Ampak nihče mi pa noče izdati kaj so tista huda moška dela?
Razen seveda tega, da se režijo kot butasti, ko na glas prdijo. In tekmujejo kdo je bolj glasen, smrdljiv.
Ne vem kakšne moške poznaš sama, ampak moj “delavni” dan je naslednji:
– 5:00 vstanem in med potjo do WCja dam kuhat kavo, potem spraznem stroj in obesim perilo da se posuši. Ko pridem nazaj je voda že zavrela in si naredim kavo. Potem grem za računalnik kjer začnem delati. Pač trenutno veliko delam od doma zato si lahko tak ritem privoščim.
– 6:50 imam prekinitev in začnem kuhat čaj in prešat pomaranče/limone. Ko otrok in partnerka vstaneta popijeta čaj in agrume. Ko se partnerka oblači za službo, tamalega previjem in oblečem za v vrtec. Zatem si grem delat zajrk, po zajtrku pa spet na delo.
– ob 12:00-13:00 začnem kuhat kosilo, pač odvisno kaj se je in koliko časa se pripravlja. Ko gre partnerka iz službe pobere še otroka v vrtcu in ko pride domov je kosilo narejeno, ali pa manjka še par minut. Takrat še malega preoblečem in zatem gremo jest.
– hrano po navadi zmečem vase, vmes pa hranim še otroka. Ker prvi pojem ne odlašujem in že začnem pospravljati posodo v pomivalca. Vmes pa po navadi grem uredit še otroka ker se je najedel in potem samo paca po mizi.
– zaradi prekinitev mi potem precej dela ostane za popoldne tako da po kosilu skuham kavo in grem naprej delat za par urc. Ko oddelam se pridružim partnerki in otroku na sprehodu.
– večer pa se z malim še umijeva preoblečeva in tako je ready za spat
Desi, ko si tak sanjač in romantik, da se iz aviona vidi, da so ti slabo plačana, fizična dela tuja: ni vse izgubljeno.
V poklicih, ki jih omenjaš, da po njih moški hrepenijo, vedno in kar naprej iščejo delavce. Tako, da se kar lotiš. Ne rabiš sanjat kako so to super dela, ne rabiš hrepeneti po takih delih. Takih služb je ogromno na voljo. Škoda, da si zamudil delo po katerem sigurno zelo hrepeniš: polaganje asfalta na soncu, ko je v senci 30 stopinj. AMpak ni panike, še par mesecev pa bo spet na voljo.
Kramp greš lahko pa sedaj tudi gonit. Pa sredi zime podirajo drevesa. Je v Sloveniji nekaj takih območij, ki bodo izjemno super zate, višek hrepenjenja: izjemno stram pobočja, je treba dereze gor dati, pozimi še pomrznjeno. Izjemni užitek. Pa seveda ves čas v nevarnosti, da te zbije kak kamen, ki se sproži med delom, da te drveo potegne za sabo, da padeš z motorko v naročju po pobočju. Kaj češ bojlšega? Če boš imel srečo, boš naletela še na kakega šefa, direktorja, ki ti ne bo izplačal plače, te pozabil zavarovat. To bo pa sploh največji užitek.
Se spomnim enega Makedonca, delal na gradbišču v Sloveniji. Trdo, pošteno delal. Se poškodoval, hrbtenica, ostal invalid. PO poškodbi, ga je njego srčni šef odpeljal domov, ga zaklenil v stanovanje. Ko pa je bila res sila, je vendarle dovolil prevoz v bolnico, kjer se je pa izkazalo, da človek ni zaposlen, nima zavarovanja, nič. Izjemno delo po katerem vsak hrepeni pa po takem delodajalcu tudi, a ne da Desi?
excell159, 05.11.2021 ob 12:19
Ne vem kakšne moške poznaš sama, ampak moj “delavni” dan je naslednji:
– 5:00 vstanem in med potjo do WCja dam kuhat kavo, potem spraznem stroj in obesim perilo da se posuši. Ko pridem nazaj je voda že zavrela in si naredim kavo. Potem grem za računalnik kjer začnem delati. Pač trenutno veliko delam od doma zato si lahko tak ritem privoščim.
– 6:50 imam prekinitev in začnem kuhat čaj in prešat pomaranče/limone. Ko otrok in partnerka vstaneta popijeta čaj in agrume. Ko se partnerka oblači za službo, tamalega previjem in oblečem za v vrtec. Zatem si grem delat zajrk, po zajtrku pa spet na delo.
– ob 12:00-13:00 začnem kuhat kosilo, pač odvisno kaj se je in koliko časa se pripravlja. Ko gre partnerka iz službe pobere še otroka v vrtcu in ko pride domov je kosilo narejeno, ali pa manjka še par minut. Takrat še malega preoblečem in zatem gremo jest.
– hrano po navadi zmečem vase, vmes pa hranim še otroka. Ker prvi pojem ne odlašujem in že začnem pospravljati posodo v pomivalca. Vmes pa po navadi grem uredit še otroka ker se je najedel in potem samo paca po mizi.
– zaradi prekinitev mi potem precej dela ostane za popoldne tako da po kosilu skuham kavo in grem naprej delat za par urc. Ko oddelam se pridružim partnerki in otroku na sprehodu.
– večer pa se z malim še umijeva preoblečeva in tako je ready za spat
Pohvalno.
Forum je zaprt za komentiranje.