Kaj Slovencu pomeni nepremičnina
z najemno pogodbo preda uporabo lastnine nekomu drugemu in se odpove prostemu razpolaganju z njo.
saj pravim, zaradi takih kot si ti, pri nas nikoli ne bo normalnega trga najemniških nepremičnin.[/quote]
Prosto razpolaga preden jo odda in ravno zato lahko IZBIRA komu in za koliko časa ter pod kakšnimi pogoji jo bo oddal. Kaj ni jasno?[/quote]
v trenutku oddaje je to tako.
jemljete pa si pravico, oziroma popravek, zakon vam jo daje, da odpoveste pogodbo v primeru nestrinjanja z izbiro življenjskega partnerja,ali z rojstvom otroka, kar je skregano z vsemi osnovnimi človekovimi pravicami in absurdno.
poznam zakon in ne kontriram idi, temveč zakonu, da je v osnovi zgrešen.
zakaj, beri zgoraj.
in ne, zakon ne pravi, da če najemnik najemodajalca ne obvesti o novih uporabnikih, ima najemodajalec pravico odpovedat pogodbo.
zakon pravi, da je v primeru novega uporabnika potrebno sklenit aneks k pogodbi. Se pravi, otrok se rodi, najemodajalec je obveščen, aneksa pa ne bo hotel podpisat, ker to ni njegova dolžnost.
obveznosti najemnika po zakonu:
– pridobiti soglasje lastnika, če stanovanje več kot 60 dni v obdobju treh mesecev uporablja poleg najemnika oseba, ki ni navedena v najemni pogodbi;
– predlagati lastniku sklenitev aneksa k najemni pogodbi, če se število oseb, ki uporabljajo stanovanje, spremeni;
to pomeni, da je mati otroka na cesti, ker je rodila, saj se lastnik, kot je ida, ki se razburja nad razplodom v njenem stanovanju, ne bo strinjal z novim uporabnikom stanovanja.
oziroma, še bolj absurdno
ker se lastnik ne strinja z novim uporabnikom stanovanja to je otrokom, je otrok na cesti, mati v stanovanju lahko ostane, saj ima veljavno pogodbo.
in zakon te v nobenem primeru ne ščiti pred takim usekanim lastnikom.
ali v primeru, da se poročiš, se soprog nima pravice vselit v stanovanje, če se lastnik ne strinja.
pameten zakon?
japajade.
Prosto razpolaga preden jo odda in ravno zato lahko IZBIRA komu in za koliko časa ter pod kakšnimi pogoji jo bo oddal. Kaj ni jasno?[/quote]
jemljete pa si pravico, oziroma popravek, zakon vam jo daje, da odpoveste pogodbo v primeru nestrinjanja z izbiro življenjskega partnerja,ali z rojstvom otroka, kar je skregano z vsemi osnovnimi človekovimi pravicami in absurdno.
zakaj, beri zgoraj.
in ne, zakon ne pravi, da če najemnik najemodajalca ne obvesti o novih uporabnikih, ima najemodajalec pravico odpovedat pogodbo.
zakon pravi, da je v primeru novega uporabnika potrebno sklenit aneks k pogodbi. Se pravi, otrok se rodi, najemodajalec je obveščen, aneksa pa ne bo hotel podpisat, ker to ni njegova dolžnost.
– pridobiti soglasje lastnika, če stanovanje več kot 60 dni v obdobju treh mesecev uporablja poleg najemnika oseba, ki ni navedena v najemni pogodbi;
– predlagati lastniku sklenitev aneksa k najemni pogodbi, če se število oseb, ki uporabljajo stanovanje, spremeni;
to pomeni, da je mati otroka na cesti, ker je rodila, saj se lastnik, kot je ida, ki se razburja nad razplodom v njenem stanovanju, ne bo strinjal z novim uporabnikom stanovanja.
ker se lastnik ne strinja z novim uporabnikom stanovanja to je otrokom, je otrok na cesti, mati v stanovanju lahko ostane, saj ima veljavno pogodbo.
ali v primeru, da se poročiš, se soprog nima pravice vselit v stanovanje, če se lastnik ne strinja.
pameten zakon?
japajade.[/quote]
1. preden podpišeš najemno pogodbo se pogovoriš z lastnikom in izveš njegovo mnenje o “razplodu” in možnosti, da bo s teboj tudi partner,
2. nosečnost traja praviloma 9 mesecev in toliko imaš časa, da z lastnikom razčistiš in urediš bivanje tam, kjer bo otrok zaželjen,
3. poroka tudi ne pride iz danes na jutri
4. zakon je dostopen in jasno piše kako in kaj, tako da so ti zadeve vnaprej znane.
Seveda je lažje reči, da je zakon butast, kot pa naredit nekaj za to, da vnaprej urediš najemno razmerje. In brez skrbi, sem tudi sama bila najemnica, zanosila v času najemnega razmerja, ampak stališče lastnika sem poznala že prej, ker sem ga vprašala. Takoj sem ga obvestila o nosečnosti, da si ne bi npr. premislil in imam še vsaj 7 mesecev časa, da najdem primerno bivališče.
se pravi, če se lastnik ne strinja s tem, da zanosiš, tebi se pa ponesreči, moraš pakirat kufre?
krasen zakon, posega v osnovne človekove pravice.
zaradi takšnega mišljenja smo tudi tam, kjer smo. na vsak način lastno stanovanje, cene le-teh so zaradi tega napihnjene, najemodajalci pa lahko še bolj stiskajo tiste, ki si svojega stanovanja ne morejo privoščit.
najemodajalec ne bi smel imeti pravice odločat o tem.
zakaj, beri zgoraj.
pameten zakon?
japajade.[/quote]
1. preden podpišeš najemno pogodbo se pogovoriš z lastnikom in izveš njegovo mnenje o “razplodu” in možnosti, da bo s teboj tudi partner,
2. nosečnost traja praviloma 9 mesecev in toliko imaš časa, da z lastnikom razčistiš in urediš bivanje tam, kjer bo otrok zaželjen,
4. zakon je dostopen in jasno piše kako in kaj, tako da so ti zadeve vnaprej znane.
Seveda je lažje reči, da je zakon butast, kot pa naredit nekaj za to, da vnaprej urediš najemno razmerje. In brez skrbi, sem tudi sama bila najemnica, zanosila v času najemnega razmerja, ampak stališče lastnika sem poznala že prej, ker sem ga vprašala. Takoj sem ga obvestila o nosečnosti, da si ne bi npr. premislil in imam še vsaj 7 mesecev časa, da najdem primerno bivališče.[/quote]
in kdo ti garantira, da si najemodajalec ne bo premislil po rojstvu otroka, čeprav se predhodno strinja in vzame na stanovanje celo nosečo žensko?
zakon daje najemodajalcu nerazumljivo veliko diskrecijsko pravico.
Seveda je lažje reči, da je zakon butast, kot pa naredit nekaj za to, da vnaprej urediš najemno razmerje. In brez skrbi, sem tudi sama bila najemnica, zanosila v času najemnega razmerja, ampak stališče lastnika sem poznala že prej, ker sem ga vprašala. Takoj sem ga obvestila o nosečnosti, da si ne bi npr. premislil in imam še vsaj 7 mesecev časa, da najdem primerno bivališče.[/quote]
in kdo ti garantira, da si najemodajalec ne bo premislil po rojstvu otroka, čeprav se predhodno strinja in vzame na stanovanje celo nosečo žensko?
zakon daje najemodajalcu nerazumljivo veliko diskrecijsko pravico.[/quote]
Joj, šele zdaj sem opazila, da ti trdiš, da ima po zakonu najemodajalec pravico, da odkloni podpis aneksa o povečanju oseb. Po zakonu te lahko najemodajalec flikne iz stanovanja samo, če mu v določenem roku nisi prijavil novih članov. Če jaz rodim otroka, me zaradi tega najemodajalec ne more fliknit na cesto, če mu v zakonsko določenem roku to dejstvo sporočim in mi MORA podpisat aneks, ker gre za osebe, ki sem jih po zakonu dolžna preživljat, prav tako za partnerja, vnedar pod pogojem, da je stanovanje primerno za bivanje takega števila oseb (2. odstavek 91. člena SZ1). Če pa mu tega v zakonsko določenem roku ne sporočim, pa me lahko flikne na cesto.
Kljub temu, da vem, da me po zakonu zato, ker sem rodila ali se poročila ne more fliknit na cesto, sigurno ne bi šla v najemniško razmerje z osebo, ki bi mi zaradi tega delala probleme. Zato predlagam, da se pogovoriš preden podpisuješ. Garancije, da si ne bo predomislil pa itak ni.
Forum je zaprt za komentiranje.