Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj sladkega?

kaj sladkega?

dobro jutro
s čim dobrim boste danes pocrkljale vaše domače? tortico,krem šnitami…..

ni ga čez JABOLČNI ZAVITEK

Z vaflji. Kot del kosila.

Čokoladna pita.

Natassa

Z bounty torto. Že čaka v hladilniku!

rogljićki in pomarančnim tiramisujem

Višnjev zavitek z višnjami iz zamrzovalnika.

lep dan Babi

Po kosilu se bomo pocrkljali z nougatovimi cmoki (kupljenimi), za popoldne ali zvečer pa nas bo čakal jabolčni zavitek (domač).

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Načrtovala sem Kinder pingvin (ali Pingvin čokoladne rezine), pa sem si zadnjič ob receptu napisala, da se čez noč biskvit krasno prepoji, jaz sem se pa lotila šele danes zjutraj. Tako je odpadlo. Sploh ob spominu na silvestrsko torto, za katero se mi je tudi sfižilo, da sem se je lahko lotila šele na silvestrsko jutro, potem je zvečer ob serviranju še mleko teklo iz biskvita. Naslednji dan je bila zares božanska, silvestrovo pa seveda mimo…

Ker sem imela kupljeno sladko smetano, sem naredila kar preprosto jagodno smetanovo torto, tako lahko, da se ob kosilu in še malo zvečer kar poje. No, potem sem še malo “vadila” oblivanje s čokolado. Ko delam torto zares in mora biti lepo oblita, se mi vedno mudi, tako da vsakič prisežem, da bom preizkušala kdaj, ko se mi ne bo mudilo. Tako je nastala krasna, velika, s čokolado lepo oblita torta. Hehe, to so samo moji treningi, sploh ne praznujemo :-))

Lep sončen nedeljski pozdrav, Mimi

Mi pa danes višnjevo torto, biskvit prerežem, napojim z višnjevim sokom, namažem s smetano in višnjami, pokrijem na vrh pa še smetano,
spominja na schwarzvaldsko, je pa bolj enostavno in zelo dobro,
nedeljske pozdrave iz čudovito sončne zasnežene Gorenjske…

Majav, ali si jih kupila (coke) v Hoferju? A mi poveš,kakšni so? Kako si jih naredila? Jih imam v planu kupiti. LP

Kot posladek je dober tudi sirov štrukelj, zabeljen z drobtinami in posladkan.

Jap, iz Hoferja so, ja.
Nam so zelooo všeč.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Jaz sem zadnjič naredila hitro in dobro sladico.

Eno veliko jabolko sem narezala na krhlje. V ponev sem dala žličko masla in žlico sladkorja in na to naložila jabolja ter pokrito dušila. Medtem sem zmešala eno res veliko jajce in eno žlico sladkorja ter na koncu vmešala žlico moke. Ko je tekočina že skoraj pominila v ponvi sem ponev odkrila, jajčno maso polila čez jaboka in dala v ogreto pečico za 18 minut.

Nato sem samo prevrnila na krožnik in postregla.

Sončen pozdrav iz Ljubljane.
Mateja

Tole od Tajče sem ravnokar naredila, dodala sem v jajčno zmes za noževo konico pec. praška. Bilo je mmmmmmmmm! LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close