Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj sedaj namočiti v šnops?

kaj sedaj namočiti v šnops?

Letos sem čisto pozabila na višnje namočene v šnops. a obstaja še kaj od sadja, da bi se posladkali na smučanju?

Prosim za kakšen preizkušen predlog. Hvala.

dren

Jaz sem ravno včeraj natresla robide v šnops. Lahko tudi maline, sam so robide boljše.

Materina dušica, v eno steklenico sem celo dodala malo sladkorja.

slive, fige, grozdje, drnjule,robide,????

Vinsko rutico in malo prekuhane sladke vode.

limone

– Dren? a ni to neko drevo…
– Fige? suhe ali sveže,se mi dozdeva, da bi bilo pri suhih figah izredno malo okusa, torej sveže?
– kako pa limone, z lupino ali brez, pa verjetno sladkor?

Limonce:))

1 kg limon( opereš narežeš na šnitke)
1 l domačega šnopčka
12 žlic sladkorja
2 dcl vode

V posodo daš narezane in oprane limone, dodaš sladkor, potem šnopček in na koncu vodo. Zmešaš, pustiš stati 24 ur, precediš….in uživaš.

siva,

mi tudi plodu pač rečemo dren in ne drenulja kot je pravilno.

Jaz dam sveže grozdje v šnops, tisto nešpricano, npr. bela kraljica, bela izabela, črna izabela (mi rečemo fragola)

suhe fige dam v šnops, sveže fige pa za rumov lonec.

Dren ali drnjula, to je isto. Menda se reče rdeči dren. Podoben plod kot olive, le rdeče oz. temno rdeče barve je. Pazi, dren je tudi plavi, trpki…ta ni za v šnops (jagode male plave,črne kot borovnice) to je črni dren.

Mi, Istrijani, dajemo v šnops tudi žižole. Pa robide, ki rastejo za vsako hišo. Pa letos sem probala dati v šnops divje šparuge. Pa jih ne upamo probati.

jezik

Narezano limono in žajbelj ter sladkor. Je dobro za piti, pa tudi zdravilo za boleče grlo. Če te začne boleti grlo, takoj popij – še prej malo pogrgraj tega in bo kmalu minilo.

Zelo dobre so suhe hruške, dajo tudi lepo barvo.

meto + sladkor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close