Kaj se ti lahko zgodi!
Res,tudi to se lahko zgodi!
V Angliji je zet povabil na vecerjo nekaj prijateljev.
Na mizi so lezali krasni svezi skampi,sicer atlantski,ki jih ne cenim kot jadranske.Vecerja,no problem,ker buzaro lahko pripravim mimogrede.
Vse sem nalozila v dve posodi.Vse lepo in prav,dokler nisem pokrila,da se se malo prepoji z aromami.Zaradi nepazljivosti,sem na eno posodo stlacila malo presiroko pokrovko.Posodi odstranim z ognja in v miru rezem kruh.Zet ze nestrpno caka,da odpre in povonja.
Grozaaa! Ena od pokrovk se nikakor ni dala sneti.Zet je hitro prenesel posodo v pom.korito in spustil curek mrzle vode.Nic.Pokrovka se ne da.
Panika! Sledi se nekaj neuspesnih poskusov,brez ucinka.Sledi opravicilo
in manjkajoce skampe nadomestimo se s cim drugim.Seveda smo se tudi nasmejali!
Ko so gostje odsli,mi zilica,ki je cel vecer utripala,ni dala miru.Tiho sem sedla na vrt in razmisljala.Saj je to cista fizika!Kaj smo se naucili v gimnaziji?
Se vedno ne morem verjeti preprostemu fizikalnemu zakonu in tiho stopim v kuhinjo.To preklemano siroko posodo,se vedno trdno zatesnjeno s pokrovko,dam na plin in cakam v varni razdalji.
Seveda sem medtem razmisljala:ko vlagam vroco marmelado v kozarce in zaprem,se naredi vakum” pri ohlajanju” in pokrovcek neprodusno tesni.
Tekocina se v posodi segreva in para rabi prostor . Kmalu odjekne strasen pok in pokrovka koncno popusti.
Vsi pritecejo.Jaz ponosno izjavim:kaksno oceno ste imeli iz fizike?
Za kosilo bodo jutri skampi.
Kaj naredi panika; clovek ne razmislja vec pametno! Lp Babi
ja,cloveku se rado kaj “ponesreci”,ravno ko je najmanj treba! takrat tudi ponavadi odpove vsa “zdrava pamet”!? vseeno se je vse lepo izteklo.
ob tem sem se spomnila tudi neke “posrecene nerodnosti”:
pred leti smo bili na nekem pikniku v naravi…v kotlicku smo kuhali nek golaz in pa makarone…..tisti,ki naj bi jih odcedil,jih je zlil z vodo vred v neko luknjo,ki smo jo imeli za odlaganje smeti! se sedaj se nasmijem,ko se spomnim,kako smo vsi zaprepadeno gledali v tisto luknjo!:)) no,imeli smo golaz,ki je bil je bil odlicen s kruhom!! lp petra
Še ena iz fizke. Pred mesecem dni nam je šla zmrzovalna skrinja. Hitro kupimo novo, ker živila čakajo zmrznjena , jo priklopimo in ohladimo. Moj radovedni mož skrinjo 2x odpre, če je že dovolj hladno, v tretje, ko bi radi vložili živila pa se ne odpre več. Vakum! Kaj zdaj? Zelo smo se namatrali, da nam jo je uspelo odpreti, ker je bila prazna je bila lahka in nam je šlo še težje.
Ja, saj rečejo, da se živemu človeku lahko vse zgodi, kajne Babi? Pozdrav nona Karolina.
Forum je zaprt za komentiranje.