Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj se splača videti v Kopru?

Kaj se splača videti v Kopru?

Hvala!

Koliko je železniška oddaljena od centra mesta?

peš 10 min.

Splača pa se videti celo staro mesto. Najbolje, da greš vse naokoli in počez preko Titovega trga po Čevljarski navzdol

Lep sprehod je ob morju okoli Kopra, tista ta nova enosmerna obvoznica, ki so jo naredili pred par leti.

Splača se videti Pretorsko palačo, iti na vrh zvonika, od koder je lep razgled po celem mestu in okolici, škoda da je Loža zaprta, mogoče pustijo iti v staro orožarno (vse je okoli Titovega trga). Če greš po Čevljarski in nato levo po Župančičevi, je tudi Prešernov trg zanimiv.

Aja, škoda da niso še usposobili fontano na krožnem križišču, ker bo to prava atrakcija (besede od Popoviča;).

ma jaz bi rekla ene 15-20 minut peš od postaje do centra.

kaj videt v kopru? hm. Koper je precej prekopan, meni zadnje čase deluje natrpano, blatno, polno stoječih avtomobilskih kolon. to boš sigurno opazila. drugače pa koprske znamenitosti: Muda (Prešernov trg. to so mestna vrata z ostankom obzidja, ki je včasih obdajalo mesto), na istem trgu imaš vodnjak iz nekje 15. stoletja, pa v centru Pretorska palača, pa mestna cerkev, pa Loggia, ki je v obnovi, pa Galerija, pa Muzej. Koper ima po novem tudi promenado, posebno lepa je zvečer, ko jo osvetlijo nove svetilke, ki spreminjajo barvo, drugače pa če imate avto – obvezno v zaledje. Ne vem…jaz ga gledam skozi svoje oči, ker sem domačinka in morda zaradi tega ne opazim veliko preveč stvari. Morda ne bi bilo odveč tudi pogledat kak turistični vodnik, ki ga izdaja menda mestna občina in v katerem je napovednik dogodkov. Včasih se najde kaj zelo zanimivega. Se vidimo

MKC ; )

Škocjanski zatok, je prav blizu železniške postaje.

MORJE

Koper si je vredno ogledat, Je pa res eno veliko gradbišče.Zakaj se pa ne bi zapeljali še malo naprej do Debelega rtiča ali Ankarana /sprehod po sredozemskem parku v Ankaranu in ogled hotela Konvent?Ali pa še malo v mestece Izolo in naprej do Pirana. Tudi avtobusi vozijo. Pa še oba tunela na Parenzani. Pa za lepo vreme se zmenite, da bo izlet prijeten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close