Kaj se mi to dogaja?
Ne vem kje naj sploh začnem. Kaj bi bilo možno za dogodke zadnjega leta in pol.
Leta 2023 mi je umrl oče. Vem, da je to že 2 leti ampak kaj jaz vem, mogoče je tudi to povezano. Na pogreb je prišla soseda (naša, oče je živel drugje), ki ga niti ni poznala, ki pa recimo ni prišla niti na pogreb moje babice, ki pa sta se poznali. Ta soseda je blazno verna, s tem mislim res pretirano. Niti ni kaj preveč poštena.
Od takrat se dogajajo čudne stvari. Najprej sem hudo zbolela, pol leta nisem bila zmožna iz postelje. Z očetovo dediščino so bile velike težave. Sem pa edini dedič. Dobila sem samo stanovanje in ga prodala. Iz njegovega računa je 8000 eur pobrala ena ženska, ki se po tem ni nikoli več oglasila kljub posredovanju odvetnika. Nismo šli pa v tožbo, ker smo imeli že tako ogromno dela.
Zdaj so se začele še hujše težave – od šumenja, piskanja v ušesih, skoraj nič pa ne slišim, na eno uho nič, če dam na to uho telefon – nič. Začela se mi je premikati postelja za več kot pol metra, vsakodnevno jo moram porinit nazaj. Prej se to ni dogajalo. Zadnje 2 dni pa čuden vonj predvsem v sobi, ki na trenutke postane zelo močan za par sekund in nato popolnima izgine in čez 15 minut ponovno. Najbolj močan pa je zvečer, medtem ko ga cez dan skorajda ni.
Vraževerje, 23.08.2025 ob 15:21
Bodi vesela, da si lahko cele dneve doma, namesto da bi hodila v službo in se zamotila z realnimi stvarmi. Prosim ne začenjaj z vraževerjem, ker to te lahko pokoplje.
Nič ne začenjam z vraževerjem. Sprašujem resno. Če bi vedela kaj se dogaja, ne bi spraševala.
Ne razumem, kako je kar nekaj XY ženska lahko dvignila denar iz očetovega TRR?
Da je prišla tvoja soseda na pogreb tvojega očeta, ni nič čudnega. Še manj, da ni prišla na pogreb babice.
Šumenje, piskanje v ušesu in slab sluh pa je za k zdravniku, verjetno tinitus (ki ni tako redek).
Enako za vonj, verjetno nekaj nevrološka motnja.
Je tvoj oče umrl naravne smrti? Je bil pred tem zdrav? Je imel sovražnike oz. kdo in zakaj bi mu sicer vzel denar z računa? Kdo je bila ženska, ki je pobrala denar z računa? Zakaj je soseda prišla na pogreb? Si opazila iz njene strani kakšna čudna vprašanja ali celo nasvete?
Meni, ki so se mi dogajale podobne stvari po smrti družinskega člana, so mi rekli, da se je pokojni nekako “zataknil” med tem in onim svetom zaradi nerešenih zadev. Ma ponavadi se take stvari zgodijo hitro po smrti. Meni mi je bolj sumljiva ta tvoja soseda pretirano verna. Take tudi poznam in se vštulijo na čisto vsak pogreb. Na pogrebe hodijo dobesedno vsak teden. Kar mi je tudi čudno, da ljudje v njihovi bližini; sorodniki, bližnji prijatelji umirajo kot po tekočem traku.
Hm, 23.08.2025 ob 15:41
Je tvoj oče umrl naravne smrti? Je bil pred tem zdrav? Je imel sovražnike oz. kdo in zakaj bi mu sicer vzel denar z računa? Kdo je bila ženska, ki je pobrala denar z računa? Zakaj je soseda prišla na pogreb? Si opazila iz njene strani kakšna čudna vprašanja ali celo nasvete?
Meni, ki so se mi dogajale podobne stvari po smrti družinskega člana, so mi rekli, da se je pokojni nekako “zataknil” med tem in onim svetom zaradi nerešenih zadev. Ma ponavadi se take stvari zgodijo hitro po smrti. Meni mi je bolj sumljiva ta tvoja soseda pretirano verna. Take tudi poznam in se vštulijo na čisto vsak pogreb. Na pogrebe hodijo dobesedno vsak teden. Kar mi je tudi čudno, da ljudje v njihovi bližini; sorodniki, bližnji prijatelji umirajo kot po tekočem traku.
Umrl naj bi zaradi pljučnice in posledično sepse – ni hotel k zdravniku, ko je šel je bilo že prepozno.
Ženski, ki je pobrala denar z računa je bil oče dolžen 3000 eur, ona je pobrala vse (8000e). Ne vem kako je to sploh lahko naredila?
Soseda je ogromno spraševala, predlagala itd. Sem pa večkrat opazila, na splošno, da skoraj vse kar reče nima prav. Tudi obnaša se kot, da ima vedno vse samo ona prav. Zelo rada tudi nadzoruje in je povsod zraven.
Hm, 23.08.2025 ob 16:12
Umrl naj bi zaradi pljučnice in posledično sepse – ni hotel k zdravniku, ko je šel je bilo že prepozno.
Ženski, ki je pobrala denar z računa je bil oče dolžen 3000 eur, ona je pobrala vse (8000e). Ne vem kako je to sploh lahko naredila?
Soseda je ogromno spraševala, predlagala itd. Sem pa večkrat opazila, na splošno, da skoraj vse kar reče nima prav. Tudi obnaša se kot, da ima vedno vse samo ona prav. Zelo rada tudi nadzoruje in je povsod zraven.
Kako se mi je pa spremenilo ime?
anonimno8409, 23.08.2025 ob 16:29
Kolikor je meni znano, se ne more z računa preminulega dvigati denarja, tudi če ima dedič kartico in pin, ne sme, to gre v zapuščinsko.
Če je banka komu kljub temu dala denar, lahko morda (še vedno) tožite banko.
Zapuščinske ni bilo, ker sem edini dedič. Oz mi sploh ni bilo treba na sodišče, za vse uradne zadeve sem iz sodišča prejela dokumente, na nekatere sem morala odgovoriti oz izpolniti vprašalnik. Nato sem prejela sklep in to je bilo to. Na sklepu oz v dokumentih je bil znesek na očetovem računu, ki naj bi mi pripadal. Tega denarja potem ni bilo več, odvetnik je dobil vpogled v račun in videl dvig “te in te” osebe, ki se po tem ni več oglasila.
???, 23.08.2025 ob 17:19
Zapuščinske ni bilo, ker sem edini dedič. Oz mi sploh ni bilo treba na sodišče, za vse uradne zadeve sem iz sodišča prejela dokumente, na nekatere sem morala odgovoriti oz izpolniti vprašalnik. Nato sem prejela sklep in to je bilo to. Na sklepu oz v dokumentih je bil znesek na očetovem računu, ki naj bi mi pripadal. Tega denarja potem ni bilo več, odvetnik je dobil vpogled v račun in videl dvig “te in te” osebe, ki se po tem ni več oglasila.
Odvetnik bi moral takrat uradno pozvati osebo, da vrne ter ji zagroziti s prijavo na policijo, prav tako pa tudi banko, na osnovi česa je dovolila dvig.
Stara forumašica (res ta prava), 23.08.2025 ob 18:13
Odvetnik bi moral takrat uradno pozvati osebo, da vrne ter ji zagroziti s prijavo na policijo, prav tako pa tudi banko, na osnovi česa je dovolila dvig.
Tudi to mi je čudno. Ker odvetnik je celo po tem, ko je izvedel, da je ta oseba dvignila denar, rekel, da je oseba huda prevarantka in, sa je že tudi druge ljudi tako oskubila. Ni pa naredil čisto nič, ni predlagal prijave, ni prijavil, nič. Ta ženska se je pojavila od nikoder. Jaz o njej ne vem nič. Vse kar vem je, da je izginil denar, ki naj bi ga vzela x ženska.
Soseda je prisla na pogreb zaradi spostovanja do tebe. Ce ni prisla na pogreb tvoje mame, je lahko imela druge obveznosti. Oce je lahko pooblastil katerokoli osebo na svojem racunu brez tvoje vednosti in ta oseba je lahko dvignila denar. Sicer ji banka ne bi dala denarja.
Ce ti sumi ali piska v usesu (meni tudi), pojdi k zravniku. Lahko imas poskodbo notranjega usesa ali usesnega zivca. Pogosto se zgodi, da po tinisu nastopi delna ogluselost v usesu, kjer imas tinitus.
Cudne vonjave se pri nekaterih pojavljajo pred epilepticnim napadom. Ce teh nimas, imas mogoce Parkinsona (tresavico). Si imela kdaj poskodbo glave? Pojdi k zdravniku. Vonj lahko prihaja tudi od sosedov, ko zvecer kuhajo slabo vecerjo.
Postelja se pa premika samo ce je na kolesckih in se to ob potresu. Preverjeno osebno.
Ce jemljes veliko tablet, jih mocno zmanjsaj, ker ti ocitno vplivajo na zdravje.
???, 23.08.2025 ob 18:24
Tudi to mi je čudno. Ker odvetnik je celo po tem, ko je izvedel, da je ta oseba dvignila denar, rekel, da je oseba huda prevarantka in, sa je že tudi druge ljudi tako oskubila. Ni pa naredil čisto nič, ni predlagal prijave, ni prijavil, nič. Ta ženska se je pojavila od nikoder. Jaz o njej ne vem nič. Vse kar vem je, da je izginil denar, ki naj bi ga vzela x ženska.
Ce si bila edina dedinja, zakaj si sploh potrebovala (očitno nesposobnega) odvetnika?
Forum je zaprt za komentiranje.