Najdi forum

kaj se mi je zgodilo!!!

Naredila sem bedarijo. Ker mi doma ne dela printer, sem si na disketi nekaj nesla v službo, da si sprintam na direktorjevem računalniku. Nato mi je disketa padla v režo in je ne dobim ven! Ker gre za vlogo za novo službo, ne bi rada, da bi direktor to videl. Kako lahko dobim disketo ven!

Prosim za pomoč, Mija

Najprej poskusi kar s prstom odpreti vratca in pritisni na disketo, premakni disketo levo/ desno in potem ponovno pritisni na gumb.

Druga varjanta
Najdi dva noža, svinčnika ipd.
S špico odpri vratca od disketnega pogona in nož nasloni na disketo. Drugi nož nasloni na spodnjo stran diskete. Fino zagrabi, z mezincem drži gumb in povleči disketo ven. .

Tretja varjanta
Udari po kišti lol

Joj ne bo šlo tako. Fora je v tem, da računalnik sploh nima disketnega podona, režo za disketo pa ima, tako da je cela disketa padla not v ohišje! Ohišje pa ne vem če lahko razdiram.

Le pogumno nad “kišto”. Nimaš kaj zamočit.

Najprej ugasni računalnik!!!
Če “kišto” gledaš s sprednje strani, se da leva stranica odstraniti. Zadaj na robu sta dva vijaka. Običajno sicer rabiš križni izvijač (lahko tudi žepni nožič ali konica pilice za nohte), novejše “kište” pa imajo malce večja vijaka (debelejša glava vijaka), ki ju z lahkoto odviješ z roko. Ko odviješ vijaka, potisni stranica ob “kišti” proti zadnjemu delu in se bo dala odstraniti. Sedaj lahko pogledaš v notranjost in najdeš svojo disketo. Pritrjevanje stranice je obratni vrstni red tega postopka.

LP

Hvala ti! se bom jutri lotila, ko ga ne bo v pisarni.

A diskete še obstajajo? BTW: le zakaj bi šef odpiral ohišje računalnika? Po moje ga komaj zna vključiti. Tudi ti nisi dosti boljša.
NIKOLI ne bi zaposlil sodelavke, ki bi šarila po mojem računalniku – ne spredaj ne zadaj ne ob strani, kaj šele znotraj ohišja!

Mimogrede Huh, njegov računalnik uporabljava oba, ker ima on na svojem nekatere programe, ki jih rabim jaz, tako da ne na pamet… ne šarim na njegovem računalniku, ampak delam!!! Po poklicu pa nisem računalničar, zato sem pač vprašala za nasvet. Jaz pa nikoli ne bi zaposlila delavca, ki ima takšno obnašanje kot ti!

Dorizi, tebi pa hvala za nasvet, sem rešila v minutki.

Lp, Mija

Notri pusti listek z napisom “Mijam je bila tukaj.” lol
kot pravi roparji.

Don’t worry, be happy Mija – ne bo ti treba zaposlovat ljudi, s takšnim obnašanjem, kot je moje. Sam sem direktor in bi težko prenesel, da bi bila ženska moj šef. BTW, Mija, kupi si no en ‘ključek’, da ne boš shranjevala vlog za nove zaposlitve in odpovedi kar na disketo, ki so že malce out. Seveda boš imela spet problemček, če boš pozabila odstraniti disk, ali če ga boš nepravilno odstranila.

Me zanima, kako se počutijo tvoji zaposleni pod vodstvom takšnega direktorja. Vemo, da so zadovoljni zaposleni dobri delavci. Pa uspešno vodenje podjetja ti želim, pa obišči kakšen seminar o poslovnem bontonu.

Lp, Mija

Ps: ne želim nobenega odgovora na ta post od tebe

Odgovora seveda ne bo, ker vprašanja sploh nisi zastavila. Post sam pa se prav v ničemer ne nanaša na področje računalništva. Ja, ja – tudi tak(e)le mamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close