Najdi forum

Kaj se gre ta Siol?

A sploh še opravljajo svoje poslanstvo kot operater? Naj povem, da je šla celotna naša občina lani na optiko in je torej kar nekaj deset tisoč ljudi iskalo novega operaterja. Na voljo so bili trije, med njimi tudi Siol. Ker smo jih pred leti že imeli, smo se tudi pri njih zanimali za pogoje sklenitve.
Konkurenca: pol leta naročnina 11 evrov na mesec + vsa zastonj oprema ob vezavi in še cel kup ugodnosti + zastonj priklop.
Siol: Nobenih odpustkov na naročnino + VIŠJE CENE NAROČNINE OD NAVEDENIH, ker omrežje ni njihovo + plačilo priklopa + plačilo opreme. Čeprav ni bilo tudi od drugih dveh operaterjev, so oni vseeno dajali popuste. In ko si govoril z njim po telefonu, si dobil občutek, da ti navajajo razloge, zakaj NAJ NE sklenemo paketa pri njih. Najprej so rabili pol ure, da so nas sploh našli (kdo ste vi, katero omrežje je to), potem niso znali povedati cene paketa (se bomo pozanimali), na koncu pa šok in še višje cene.

In se sprašujem, kdo sploh vodi to firmo, s kakšnim namenom in je vse samo še krinka za politične mahinacije, glede na novo TV, osnovno poslanstvo pa jim je postalo odveč??? Ker s takim načinom dela naročnike samo odganjajo in si znižujejo dobičke.

pa si mogoče pomislila da s tako nizkimi, dampinškimi cenami dobička sploh ni?
da je njim bolje da nekomu sploh ne prodajo storitve, kot pa da storitev prodajo pod ceno in posledično imajo samo stroške, dobička pa nobenega?

ne vem zakaj tako, tudi jih ne zagovarjam, sploh odnosa ne, poznam pa problematiko dampinga na slovenkem trgu in lahko rečem samo to, da bo na ta račun samo še več firm v dreku in še več bresposelnih… ker se cene zbijajo v nulo in nihče od tega nima oz. ne bo imel nič.

Ne, nisem pomislila na to. Veš, zakaj? Ker je operater, pri katerem sem sklenila potem paket, v zasebnih rokah in če se splača njim, se pa državni firmi ne bo? Ko je popust potekel, jim plačujemo mesečno 65 evrov.
Če je to damping …
Zdaj pa preračunaj, koliko denarja je izpustil iz rok Siol.

Ti, ali govoriš o T2, tistem, ki ima izgubo da glava peče? Ali o Telemachu? O Amisu? Kaj te vendar briga, zakaj ima siol višje cene kot drugi. Pojdi k konkurenci, oziroma saj si že tam? In zakaj te torej boli? Ti plačujejo za take članke, ali si jih sama izmišljuješ?

Ti, ali govoriš o T2, tistem, ki ima izgubo da glava peče? Ali o Telemachu? O Amisu? Kaj te vendar briga, zakaj ima siol višje cene kot drugi. Pojdi k konkurenci, oziroma saj si že tam? In zakaj te torej boli? Ti plačujejo za take članke, ali si jih sama izmišljuješ?[/quote]

Zakaj pa tebe boli, da pišem o Siolu? Si zaposlena tam in so ti plačali, da mene sesuvaš, ko pišem samo o dejstvih? Vse je preverljivo, saj smo samo v miniaturni Sloveniji. Kaj te briga, kateri operater je. Nalašč nisem napisala, da mi ne bi kdo očital, da delam reklamo. Bi lahko bil katerikoli.
Kaj me briga??? Gre za državno firmo, ki se otepa posla!!!! Pa je to samo en primer. In če se ne ukvarjajo s pridobivanjem strank, se človek vpraša, s čim se sploh ukvarjajo. Samo v naši občini bi si jih z malo boljšo ponudbo zagotovili vsaj 20 tisoč.
To je tako, kot da bi Mercator začel odganjati kupce na vratih, naj gredo h konkurenci.

Ti, ali govoriš o T2, tistem, ki ima izgubo da glava peče? Ali o Telemachu? O Amisu? Kaj te vendar briga, zakaj ima siol višje cene kot drugi. Pojdi k konkurenci, oziroma saj si že tam? In zakaj te torej boli? Ti plačujejo za take članke, ali si jih sama izmišljuješ?[/quote]

Zakaj pa tebe boli, da pišem o Siolu? Si zaposlena tam in so ti plačali, da mene sesuvaš, ko pišem samo o dejstvih? Vse je preverljivo, saj smo samo v miniaturni Sloveniji. Kaj te briga, kateri operater je. Nalašč nisem napisala, da mi ne bi kdo očital, da delam reklamo. Bi lahko bil katerikoli.
Kaj me briga??? Gre za državno firmo, ki se otepa posla!!!! Pa je to samo en primer. In če se ne ukvarjajo s pridobivanjem strank, se človek vpraša, s čim se sploh ukvarjajo. Samo v naši občini bi si jih z malo boljšo ponudbo zagotovili vsaj 20 tisoč.
To je tako, kot da bi Mercator začel odganjati kupce na vratih, naj gredo h konkurenci.[/quote]

Tvoja zgodba se ne ujema z realnostjo, ki je taka, da ima ravno SiOL daleč najboljši PR med vsemi ponudniki in tudi največ strank, ki jih zna pridobivati in tudi obdržati. Pa to ne govorim na pamet, to mi je povedal nekdo, ki je kar visoko pri enem izmed konkurenčnih ponudnikov.

To je tako, kot da bi Mercator začel odganjati kupce na vratih, naj gredo h konkurenci.[/quote]
Dej no dej, ali si z levo nogo vstala! In firma je državna toliko kot T2, ki smo ga zgradili vsi v Sloveniji. Tista bančna luknja je namreč njihova- 800 milionov imajo dolga! Fino je, da dajejo zastonj! Še naj to delajo, še ! Ti pa nehaj bučke prodajat, ker so cene samo za okoli 5 evrov pri istih paketih! # kave torej, ali pa 2 pira! Hudo !

Pa kdo govori o cenah? Govorim o tem, da so izgubili 20.000 potencialnih naročnikov, ker niti ponudbe niso pripravili. In med ostalimi ponudniki ni bilo T2, če vam gre že tako v nos.

vsaka firma, pa karkoli že prodaja najmanj ceni tiste ptičke, ki letajo s cveta na cvet in dobesedno drkajo zaposlene z enim evrom, ki ga imajo pri konkurenci ceneje.

verjemi da takih ptičkov, beri strank, nihče noče, ker so samo za zgago.

zdej ne vem kdo je vaš operater, ampak lahko si na ajpesu pogledaš poslovanje tvojega operaterja … če je to T2, ti lahko povem da so v lanskem letu naredili prometa za 43 mio€, izgube pa za 75 mio€, zdej pa ti men povej kaj oni sploh na trgu počnejo, razen to da mešajo drek?

SiOL ni operater in ni firma. SiOL je že leta samo blagovna znamka Telekoma. Sem pa pri njih že zeloe dolgo časa in sem izjemno zadovoljen. Že šest let sem na optiki, mimogrede.

Pametne firma ne pripravljajo ponudb samo zato, da boste tisti, ki ste zadolženi za razpise, imeli dovoljšnje število ponudb, da bo razpis veljaven! V kateri vukoj.. si doma?

T2 pri nas ne ponuja svojih storitev. In o kakšnem letanju s cveta na cvet govoriš? Pred optiko pri nas trojčki sploh niso bili možni. In ne gre za en evro, razlike je bilo prek 200 evrov, če upoštevam razliko. Ne, da siol niti za en mesec ni bil pripravljen ponuditi znižane naročnine, še podražil jo je za celotno občino. Zdaj plačujemo 65 evrov na mesec. Pomnoži z 10.000 prebivalci, pa je jasno, kakšne cifre so v igri in da se verjetno splača potrudit za nove naročnike. Za vsak normalen gospodarski subjekt s tega področja.

T2 pri nas ne ponuja svojih storitev. In o kakšnem letanju s cveta na cvet govoriš? Pred optiko pri nas trojčki sploh niso bili možni. In ne gre za en evro, razlike je bilo prek 200 evrov, če upoštevam razliko. Ne, da siol niti za en mesec ni bil pripravljen ponuditi znižane naročnine, še podražil jo je za celotno občino. Zdaj plačujemo 65 evrov na mesec. Pomnoži z 10.000 prebivalci, pa je jasno, kakšne cifre so v igri in da se verjetno splača potrudit za nove naročnike. Za vsak normalen gospodarski subjekt s tega področja.[/quote]

Pa kaj te muči? Da nimaš Siol-a z nižjo naročnino? Pa zakaj bi ti to nudil? In od kdaj ima Siol občinske cene? Sanjaš? A imaš s tem pisanjem kakšne skrite namene? Kakšne pa ? V svobodni državi z okoli 150 operaterji telekomunikacij (glej registrirane na straneh APEK-a) je mogoča res velika izbira, a ti pa bi samo Siol, pa maraš ga ne! Hudo! Ti občinska uradnica, kaj te torej muči! Da med delovnim časom na MON-u čepiš?

To je tako, kot bi se pritoževala, da v Mercatorju nimajo določenega izdelka xy proizvajalca, ki ga na primer prodajajo v Hoferju oziroma zakaj je ta izdelek v Mercatorju dražji. Če je omrežje občinsko, se občina oziroma pooblaščeno podjetje dogovarja za podnudbo s ponudniki telekomunikacijskih omrežij. Kako se bodo med sabo zmenili, pa nima s tem, da je en ponudnik deloma v državni lasti, nobene zveze.

Pa še nekaj. Če ima neka občina recimo 10 tisoč prebivalcev, ne pomeni, da bo imela 10 tisoč priključkov. Optika za uporabna predvsem za internetne storitve. Kaj bodo tisti, ki interneta ne uporabljajo, z raznimi trojčki? In nekdo, ki ima po hiši že razpeljano kabelsko omrežje, verjetno tudi ne bo šel spet razkopavat samo zato, da bo imel recimo TV prek optike. Optična povezava je po mojih izkušnjah za TV lahko celo slabša kot kabelska, predvsem če imaš več TV sprejemnikov. Stacionarni telefon pa danes (vsaj mladi) uporablja vedno manj ljudi.

65 evrov, kolikor plačujete, je mimogrede zelo veliko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close