Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj se dogaja z računalnikom??

Kaj se dogaja z računalnikom??

Pozdravljeni!

Moj računalnik se kar naenkat sam izklopi in zatem tudi vklopi.Se ta izklop-vklop zgodi tudi 3-4x zaporedoma.In večkrat na dan.

Kaj bi lahko bilo narobe?

Bo šel rakom žvižgat?:))

Hvala

Možno je vse (hardware, software). Lahko pa je tudi virus. Kaj ti pa napiše predno se ti vgasne oziroma resetira?

Lp, Max

Katere win uporabljaš?

Nič ne napiše,kar izklopi se in ponovno zažene.

Ker sem totalni laik glede računalnika,te prosim če mi poveš kaj pomeni:Katere win uporabljaš?

Hvala

Pred kratkim sem imela tudi sama podobno izkušnjo. Imela sem W-prof., antivirusnik ( redno posodabljan ), požarni zid – toda, vseeno se mi je dogajalo isto kot tebi. In tako par dni, nazadnje se je sesul. Ko smo ga nesli na servis, je serviser ugotovil, da z računalnikom nič ni narobe, temveč, naj bi zloudali dol nekaj kaj je popapcalo vidowse. Še zdaj ne vem kaj je bilo, ker par mesecev nič nismo loudali dol, previdno smo surfali, nobena sumniva okna odpirali, pa še tri scana na interentu sem naredila in ni pokazalo nič! Enako kot tebi, mi nič ni pisalo, ko se je resetiral.
No, kakorkoliže, znova smo mogli naložiti winse in potem je normalno delal.
Zdaj pa imam fobijo od tega, da se mi spet ne začne ugašati.

lp

http://deteljica.moj-album.com/

Katere win uporabljaš?=ketere Windows-e (OS=operacijski sitem) uporabljaš?

Tudi Win mora biti up-date-an, kot tudi AV.

Alias, probaj to pa bomo videli: Vse programe (win, AV=AntiVirus, Antispyware…) posodobi in nato računalnik zaženi v varni način in preglej računalo z vsemi temi programi. Če kaj najde briši. OK?

Lp, Max

Ali pa preveri napajalnik. Morda ne zmore vsega bremena in crkuje.

Ali si menjal kakšne komponente (grafična…), kot je omenil janez? Če nisi, bi moral napajalnik delati ok, edino če napajalnik crkuje po “naravni” poti 🙁

Lp, Max

Mmmmm.Meni se je tudi sam izklopil(ko da bi zmankala elektika) in zatem tudi vklopil.Sem tudi probal vse sorte s antivirusi in spayi itd pa in nič pomagalo.Potem sem proval naložit ponovno winXP-je pa so se sesuvali.Potem sem menjal matično isto,sem nesu proc na sevis pa ga niso pogledali dva tedna in sem se razjezu in sem kupil novega.No in sedaj dela računalnik kot je treba.To je delalo predvsem kadar sem igral igrice zato ti svetujem da obremeniš računalnik s kakšnim programom za testiranje računalnika.

Lp Alf

Hvala vsem za odgovore.

Vse popucala,nobenega virusa.Nič.

Je možno da bi se izklapljal zaradi nihanja električne napetosti??

Zakaj sem vedel, da je “bukova fora”, na kateri so vsi strokovnjaki
za računalništvo odleteli na čisti črti.

In na koncu – je le vprašal/a:

ALi je mogoče temu krivo nihanje napetosti hahahahahahahahahaha

prav polepšal se mi je dan..

Ja če imaš nihanje napetosti, si pa kupi UPS škatlo pa bo vse ok.

A cena – nekje cca. 20.000 sit

Take informacije bi moral/a takoj napisati, ne pa po 100 postih :)))

Lepo se imejte vsi skupaj…

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

In bi se moral nekomu oproščati ne.

Zakaj sem se smejal, ker se mi je kar dozdevalo da bo kakšna brezvezna
“fora”.
In da si ne bi kaj mislili, v rač. življenju sem na takšne in
podobne zadeve padel že velikokrat, na koncu pa nisem vedel, ali
naj se jezim, ali naj se smejim ..

Tako da.. Alias bi morala takoj na začetku napisati:

– Moj računalnik se občasno sam od sebe ponovno zažene
– preverila sem viruse in ostalo pa je vse OK
– je pa res, da nam elektrika malce niha

– Kaj mislite da je problem, kaj mi je narediti – prosim za pomoč.

Potem bi pomojem, prvi ki bi prebral temo ALias-u napisal pravilni odgovor.

Kljub dežju en lep večer vsem skupaj..

klemenxx, ne se sekirat, če kdaj kdo misli, da ga zezaš. stari vemo, za kaj gre, newbeeji pa se bodo tega še naučili in ti bodo hvaležni.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Klemenxx,hvala za pojasnilo.

Na področju računalništva sem totalni laik,tako da oprosti čem sem te razjezila.:))

AH kje pa – nič nisi mene razjezila, ne vem zakaj vsi tako mislite….

Malce si me pa le nasmejala da veš.

Tudi jaz še veliko stvari ne znam in ne poznam v računalništvu, tako
da jaz vsakega spoštujem začetnika/experta in vse vmes.

lp

Ja, nekje pa moraš začeti reševati oziroma odpravljati napake (probleme). Če ne iz leve proti desni, pa od desne proti levi. Tako kot tukaj, prvo pogledaš možnost SW napake, potem HW napake in kasneje še ostalo ali pa obratno… Nekje moraš začeti. Zato tudi toliko postov.

Lp, Max

Ah, ja UPS tudi imam.Sem tudi jaz mislil da je napetost.Si mogoče daleč od električne centrale(imaš dolg kabel od trafota)?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close