Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj se dogaja z mojim internetom??!!

Kaj se dogaja z mojim internetom??!!

Imam že od prejšnjega četrtka težave z internetom in vsak čas bom popenila.

Povezavo imam pri Amis. V soboto sem jih klicala in tisti moški ni imelpojma, kaj je narobe.
Na email mi je poslal nek test za merjenje hitrosti, češ da naj opravim meritve in jim pošljem rezultate. Ker nisem vedela kaj naj storim, sem ga poklicala. Dal mi je navodila in ko sem dobila seštevek, sem ga ponovno poklicala, a ni vedel, kaj naj stori. V nedeljo je bila povezava dobra, v ponedeljek in v torek pa je spet bila katastrofa.

Ko sem včeraj zvečer poklicala na Amis,mi je en moški rekel, da si naj pač poiščem enega računalničarja, ki bo odpravil težavo.
Predtem sem dobila sms, da je težava odpravljena, a očitno ni bila. Na Amisu so rekli, da na liniji ni nobene težave.
Kako ni na liniji nobene težave, če pa so mi poslali sms, da je težava odpravljena??!! Torej je očitno nekje bila neka napaka.

Kaj naj storim?
Internet je seveda potrebno plačati, jaz pa ga praktično ne morem uporabljati že od prejšnjega četrtka.
A ni njihovo delo, da pošljejo na dom neko osebo, ki preveri, kaj je pravzaprav narobe, da je povezava tako slaba?
Seveda so velike težave tudi z gledanjem in nalaganjem videov na YouTube.
Naj povem, da se mi še nikoli ni zgodilo, da bi imela z internetom toliko težav kot jih imam sedaj.

Povsem možno je, da imajo pri Amisu prav. Podobno se naprimer dogaja pri sprejemu internetne TV in T-2. Včasih pomaga, da resetirajo oni, drugič spet moraš sam poskrbeti, da TV spet deluje brez motenj in zatikanja.
Če imaš smolo, računalnik, povezan na splet, lahko v trenutku tako zabašeš z virusi in spyverom, da začne lezti po polžje in je njegova uporaba skorajda onemogočena. Ni ravno redek pojav, da se pojavijo težave pri uporabi brskalnikov, sprejemu ali oddaje pošte, celo antivirusnih programov včasih ni možno namestiti na novo, da bi uporabnik očistil nesnago z diska.
Priporočam pregled rač. z več brezplačnimi orodji: HijackThis, spybot, Advanced System Care in CCleaner. Kot prvo pa seveda temeljit pregled vseh diskov z antivirusnim programom, ki ga pač imaš, in to po možnosti v varnem zagonu.

Res je pomembno, kaj vse ti laufa v ozadju in po nepotrebnem obremenjuje rač. ali internetno povezavo.

Včeraj zvečer sem ponovno klicala na Amis.
Jaz vprašam moškega, če je možno, da se je v zadnjem času veliko ljudi odločilo za Amis in da je linija prezasedena.
On meni reče, da je to možno, kajti v zadnjem času so na parico priklopili 4 priključke ADSL ( če se ne motim, v glavnem nekaj takega ).

Danes sem že poklicala na Amis in sicer drugo številko kot včeraj in ženska mi je rekla, da pri meni ne gre priklopiti ADSL na eno paričico. Rekla je, da je zelo možno, da je linija zasedena.

Izgleda, da bom morala klicati na Telekom.

Pregledala sem računalnik z enim programom in nimam niti enega virusa. Ko imam odprt recimo youtube, nimam v ozadju odprtih nobenih drugih strani.

No, upam, da razumete kaj sem nameravala povedati z izrazi parica itd.

Skratka: res izgubiš živce zraven takega interneta.
Sicer pa sem brala na forumu Amis, da imajo tudi drugi podobne težave in da so jim na Amisu rekli, da je napaka pri njih in ne na Amisu, ter da bo napaka odpravljenaa a baje ni bila. Se pravi, da so jim rekli enako kot meni.

Upam, da bo prišel vsaj kdo iz Telekoma in zadevo popravil, saj navsezadnje plačujem internet in imam pravico do brezhibnega interneta ne pa nekih nenehnih motenj.

LP.

Klikni na tole povezavo in izmeri hitrost interneta:
http://www.speedtest.net/

SNEŽKO, hvala za to stran.

Kliknila sem na njo in nato sem dobila te rezultate:
DOWNLOAD: 972 kb/s

UPLOAD: 223 kb/s

Moram storiti še kaj druga?

Naj povem še, da sem ravnokar klicala na Telekom, kjer so mi rekli, da oni nimajo nič s tem in da naj pokličem na Amis.
Na Amisu pa so mi pred nekaj urami rekli, da naj kličem na Telekom.Res ne vem, kaj se gredo.
V službi sem šla na youtube in dela normalno. Tam imajo sicer internet pri Siol. Na youtube sem šla zato, ker mi je moški na Amisu rekel, da je napaka na youtube, ampak očitno na youtube ni napaka.
Na internet sem se povezala pred nekaj minutami in zaenkrat je videe odpiralo normalno, ni se ustavljalo na vsakih 5 sekund kot se je dogajalo včeraj. Tudi v ponedeljek je bila povezava najprej slaba, okrog 21. ure pa je delalo normalno. Naj povem, da je najprej tudi včeraj dokaj hitro odpiralo videe, do težave je prišlo, ko sem na youtube nalagala video dolg 2 minuti in se mi je izpisalo, da je prišlo do neznane napake. Po tem mi je strani odpiralo počasi.
Zdaj ponovno nalagam video, katerega nisem mogla naložiti včeraj in bomo videli ali ga spet ne bo šlo naložiti.

A je možno, da bi bila povezava slabša zaradi nalaganja videov na youtube?
zakaj sploh pride do napake in ne gre videa naložiti na youtube?

LP.

SNEŽKO, hvala za to stran.

Kliknila sem na njo in nato sem dobila te rezultate:
DOWNLOAD: 972 kb s

UPLOAD: 223 kb s

Moram storiti še kaj druga?

Naj povem še, da sem ravnokar klicala na Telekom, kjer so mi rekli, da oni nimajo nič s tem in da naj pokličem na Amis.
Na Amisu pa so mi pred nekaj urami rekli, da naj kličem na Telekom.Res ne vem, kaj se gredo.
V službi sem šla na youtube in dela normalno. Tam imajo sicer internet pri Siol. Na youtube sem šla zato, ker mi je moški na Amisu rekel, da je napaka na youtube, ampak očitno na youtube ni napaka.
Na internet sem se povezala pred nekaj minutami in zaenkrat je videe odpiralo normalno, ni se ustavljalo na vsakih 5 sekund kot se je dogajalo včeraj. Tudi v ponedeljek je bila povezava najprej slaba, okrog 21. ure pa je delalo normalno. Naj povem, da je najprej tudi včeraj dokaj hitro odpiralo videe, do težave je prišlo, ko sem na youtube nalagala video dolg 2 minuti in se mi je izpisalo, da je prišlo do neznane napake. Po tem mi je strani odpiralo počasi.
Zdaj ponovno nalagam video, katerega nisem mogla naložiti včeraj in bomo videli ali ga spet ne bo šlo naložiti.

A je možno, da bi bila povezava slabša zaradi nalaganja videov na youtube?
zakaj sploh pride do napake in ne gre videa naložiti na youtube?

LP.

če se smem malo vmešat…
Tvoja hitrost je po tem testu čisto ok.
Tvoja vprašanja pa… verjetno imaš kak avto in najverjetneje ima tisti avto končno hitrost najmanj 150km/h.
Torej ti bo “dober “trgovec rekel: urco in pol, pa si s tem avtom čez celo slovenijo.
Ti boš vsa navdušena plačala polno ceno, ko boš pa ob 3 z njim hotela it skozi lj… bo pa slika povsem drugačna od tistih “obljub”. Pa ne verjamem, da bi trgovec upošteval reklamacijo, češ, da se ne moreš skozi lj vozit 150 km na uro, čeprav si pošteno plačala avto.

Net se zabija.. enkrrat bolj, enkrat manj. Video je sploh hudo potratna zadeva, noben več ne varčuje z količinami. povezava pridedo tvojega mlinčka po 30 ali več let starih žicah, katere so v xx omaricah prevezane… in za povrhu vsega je lahko tudi tvoj mlinček zapackan, pa ne deluje tako kot bi moral.
Resnica je najverjetneje nekje vmes – telekom ina prastaro inštalacijo, amis nafila do maksiuma svoje stranke, tvoj mlinček je morda malo za počistit in vse skupaj se lotiš filat še ob “3h popoldne” ko je najhujša gneča. Mimogrede, koliko mega pa je velik tisti filmček, katerega bi hotela naložit na youtube?

če imaš pač tako slabo mnenje od amisa, pojdi k drugemu ponudniku, saj jih je veliko. Bo pa najverjetneje ista slika…

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Ma kaki ista slika: pri T-2 net prav nič ne zabija 🙂 Youtube bi ji dejansko moral delovat pri vsaki adsl povezavi. Prav možno je, da je s samo telefonsko linijo kaj močno narobe in se net seseda. Jasno, Uršika zala je rekla čao Telekom in SIOL in prešla na AMIS, sedaj se pa fantom s Telekoma ne da ubadat z njeno linijo.

Sploh nisem prešla iz Siola na Amis, kajti žr od vsega začezka sem pri Amisu. Sem pa razmišljala o tem, da bi šla na Siol.

Na Telekomu teha sploh nisem omenjala, ampak mi je neka sitna ženska samo rekla, da oni nimajo nič s tem in da naj pokličem na Amis in odložila slušalko.
Na Amisu pa so mi rekli, da naj pokličem na Telekom.

Na Amisu so mi včeraj zvečer rekli, da je prišlo do izpada paketkov.
Kaj sploh pomeni izpad paketkov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close