Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj se bolj splača?

kaj se bolj splača?

zanima me kako bi vi nardil:
hodim v zadnji letnik srednje turistične šole,razmišljam če bi še šla naprej 2 leti višje in imam 6/1 stopnjo izobrazbe ali naj grem delat? ker štipendije že kar nekaj let nimam….in je kriza :S vem pa da je službo v današnjih časih težko dobit -.- delam občasno tudi prek študentskega
vpisi so pa konec februarja,jaz pa še zdaj ne vem /:

Študirat – pa vmes malo delat, če ti znese!

..bojim se,da mi ne bi…

če kdo pozna kakršnokoli delo, naj tukaj spodaj napiše. Prooosim 🙂 Sem pa iz Velenja.

..sem pa danes bila na informativnem na Višji šoli za gostinstvo in turizem v Velenju in so rekli,da je v 1.letniku kuhanje+strežba (obe obleki staneta okoli 180-200€) + 10 tednov prakse + ostalo, v 2.letniku pa je samo wellness turizem, 10 tednov prakse, ni kuhanja&strežbe.. Profesorji govorijo kako se se lahko v tem poklicu dobi služba, samo drago se mi zdi samo za 1.letnik dat čez 200€ (če štejemo poleg oblek še vpisnino)..kuha se 1x tedensko, enako strežba. In nimam ne štipendije ne ničesar. V družini pa tudi težko shajamo..

..ne vem več kaj naj … če bi dobila službo bi raje bila tam … ampak jo dobit….

*obe obleki staneta skupaj 180-200€

Žal ti moram reči, da kar hodi še v šolo in delaj preko študentskega servisa. Malo si prišparaj denarja.

Vsaj vpiši se v šolo.

sam dobit pol redno zaposlitev, glede na to, da že zdaj pišejo da majo diplome pa iščejo katerokoli delo..pol se vprašaš al bi nardila diplomo al ne.. ah ne veš več kaj bi še nardil..

jaz bi ti svetoval tako:
Ker so krizni časi ti predlagam da greš študirat. Če greš sedaj z srednjo šolo na zavod boš najmanj pol leta iskala prvo zaposlitev pa še ta bo za določen čas (na začetku ponavadi 3 mesece).

a če maš pa 6.stopnjo izobrazbe pa greš na zavod pa hitreje dobiš službo?

Naj bi. Ja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close