Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj s kuhanimi jajci

kaj s kuhanimi jajci

Pozdravljene,

ker ste super punce, polne dobrih idej, mi boste sigurno znale svetovati kaj naj naredim s preostankom trdo kuhanih jajc, ki so ostala od velike noči v hladilniku.
Upam, da so še užitna…

Hvala vam!

poglej pod do kdaj jesti pirke- 15.4.04. lp petra

Moji imajo najraje tako: Jajcka prerezem po vzdolzni strani na pol, zmeckam rumenjake,dodam malo nasekljanega drobnjaka,malo gorcice,lahko tudi majoneze,dobro zmeckam se slane filete,kapere in vse skupaj zmesam z malo olivnega olja.Slano je ze dovolj(fileti).Tako dobim neke vrste nadev.Lahko pa namesto filetov zmeckas tuno. S tem napolnim polovicke beljakov in se kaksen na pol prerezan in izdolben prekat paradiznika. Okrasim z listicem petersilja in olivo.
Mi te murecemo “oblozena jajcka”.

Lahko pa narezes v solato,ali med kuhane beluse…. Lep pozdrav Babi

Babi, dobro je tudi, če pretlačenim rumenjakom dodaš kislo smetano – lahko v kombinaciji z majonezo, ali pa jo popolnoma nadomestiš s kislo smtano.
Poskusi,je zelo dobro. Jaz sem to enkart naredila po enem receptu iz inetrneta,ker me je prtegnila slikica in ime – “creamy deviled eggs” 🙂 po vrhu jih lahko potrosiš s ščepcem suhega čilija.

Pa dober tek, zala

Oh Petrček,mi smo pa v ponedeljek že nova kuhali,ko nam jih je zmanjkalo za v regrat.Včasih smo jih namesto majoneze dodajali v francosko solato in jo zabelili z oljem.
Dober tek
Alenka

Letos sem preostanek trdo kuhanih jajc zrezala v musako, nekaj pa jih je ostalo še za jajčno solato.

Jajčni namaz:
jajca naribaš (tanjše kot jabolka za zavitek), dodaš malo masla ali margarine, malo dijonske gorčice (lahko tudi navadna in hren), česen, poper, sol, kisla smetana-po okusu še kaka zelišča-npr. drobnjak, peteršilj, zelena.

DOBER TEK!

Narežem na večje kose cukete (mlade bučke zelene) jih skuham (kratko), odcedim vodo ( najraje na sopari), dodam trdo kuhana jajčka, oljčno olje, kis, sol in poper. – kot solata.

Francoski krompir
krompir
trdo kuhana jajca (narezana na rezine)
šunka (narezana na kockice ali rezine)
bešamel omaka (če ne veš kako se naredi ti pošljem navodilo)
sol poper

Skuhati krompir v olupku, ko je kuhan olupiti in zrezati na rezine (čim tanjše), pripraviti bešamel omako. V jena posodo zlagaš spodaj malo olja in bešamela nato krompir, šunko, jajca in malo bešamela in spet krompir, šunko, jajca in bešamel ter malo parmezana in tako do 3/4 posode. Zaključiš z krompirjem, kiga dobro poliješ z bešamelom in posuješ s parmezanom.

Pečeš na 220 ca 3/4 ure. Ker je krompir kuhan je lahko bešamel bolj gost, kot npr. za lasagne. Zraven ponudiš solato. Dober tek. Silvia

Naribaš hren in sesekljaš jajca na drobno, premešaš soliš in priliješ olja in kisa po okusu.

Punce hvala,

takšne dobre recepte ste mi natrosile, da bom morala jačk še zraven skuhati, da bom lahko vse preizkusila.

Res hvala!

Jajčka v solati se naredijo čisto preprosto. Jajčka narežeš, dodaš čebulo (količina po želji), kis, sol in bučno olje.

lp

Koliko časa pa lahko imamo kuhana jajčka v hladilniku? Jaz jih že po 4 dneh starn vržem, ker ne vem, koliko časa so dobra.

V soboto so bila kuhana,do cetrtka smo jih pojedli-od ponedeljka v hladilniku.Bila so dobra,rumenjaki lepo rumeni in nikomur ni bilo slabo.Nisem jih veliko skuhala ravno zaradi tega,ker ne vem,kako dolgo zdrzijo. Ne mecem rada hrane prec. Nekateri pravijo en teden.

Zadnjic sem nekje brala o shranjevanju svezih jajck v hladilniku.Da je prostor za njih v vratih, je popolnoma napacno.Tam je temperatura najvisja. Svetujejo na isti polici kot meso,ker rabijo tudi jajcka najnizjo temperaturo. Zdaj tudi jaz tako ravnam.

V Krakovu je za veliko noc obicaj,da ne smejo kuhati pirhov.Odlok je nastal nekoc v preteklosti zaradi velike lakote.V spomin- to upostevajo se danes.

Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close