Kaj rabim, če želim…
poleg modema moraš imeti še ruter, ga prav skonfigurirati in ni problema stvar leti, sam jablana ne sme biti preveč daleč stran, hitrost z oddaljenostjo pada. Pa pazi, da ti jabolko na glavo ali računalnik ne pade. Lahko se poškodujeta. (pa pazi, da ne boš škrtaril pri nakupu ruterja, ker je na tržišču čuda ničvrednih jajc. za par jurjev razlike jaz nisem gledal.
pa uspešno srfanje.
p.s. pa kremo za sončenje moraš vseeno imeti.
JA PA ZAKAJ DA BI PLAČEVAL ŠE GSM PA UMTS/GPRS ČE PA ŽE IMA SIOL ADSL. PRAV STRINJAM SE DA PRIDE TA MOŽNOST V POŠTEV, ČE SI NA TERENU IN DALEČ OD SVOJEGA ADSL. PO TEM JE ŠE CENEJŠA STVAR SLEDEČA: SKORAJ VSAK GSM IMA IR ALI BLUETOOTH, ENAKO PRENOSNIK IN ZMAGA JE TU. AMPAK STANE, PA STANE, KAR PROBAJTE, MORDA PA STE OTROCI BLAZNO BOGATIH STARŠEV. BLAGOR VAM!LP K.S.
Kupi si wifi usmerjevalnik, pa ne kupovati najcenejših, temveč
le daj kakšnega tisočaka več, pa bo tudi bolje delal..
Npr. LinkSys, Belkin sicer so ranga 20 K sit, pa vendar.
Sicer jih dobiš tudi za cca. 10 K sit, pa vendar…
Še nekaj – če boš pod drevesom npr. na vrtu, potem si instaliraj usmerjevalnik
na tisto stran hiše (vikenda, yahte..), ki je obrnjen proti dreveščku…
Seveda moraš vedeti da:
– moraš usmerjevalnik povezati z adsl-om preko kabla (torej potebuješ
potegniti kabel do tja – računalniški – ethernet).
načeloma same usmerjevalnike ni težko usposobiti za delo, pač
prebereš navodila, vprašaš tukaj, ali pa kakšnega soseda..
10/100 = mrežna kartica, katero priključiš s kablom (novejši prenosniki
imajo že 10/100/1000)
802.11b/g = mrežna kartica za brezžično povezavo (wifi) – to je
ta, katero ti poterbuješ.
lp
Ni treba KRIČAT, in bit zajedliv. Punca je napisala – pod drevesom in kako naj vemo po katerim drevesom. Če bi napisala na domačem dvorišču … ok, drugače pa se lahko to razume tudi tako da pa želi biti kjerkoli.
Strinjam se, da je v okolici domače hiše v kateri že obstaja ADSL priklop WiFi usmerjevalnik absolutno najbolj cenovno ugodna rešitev.
Tiste jajce z IR in bluetooth-om preko GSM aparata, daj ga srat, to je le še ena dodatna stvar, ki ti lahko crkne (in crkne po 2 urah oz. kolikor pač zdrži baterija v telefonu). Če že greš v UMTS/GPRS vzameš PCMCIA kartico, dobiš posebno – novo GSM kartico, vtakneš not in je. Imaš dva paketa 500Mb in 5Gb na mesec, prvi je 5k SIT, drugi 10k SIT. Če ravno rabiš samo za sprehode po spletu in mail povsem zadostuje. Svoboda pač ima svojo ceno.
Vrli K.S, pa da v stilu tebe navržem še eno – ti je mogče potegnilo, da nimajo vsi v tej državi telefonske povezave (nekateri so doma tudi bogu za hrbtom) da bi lahko dobili priklop ADSL-ja? Če je soliden UMTS signal je takšna povezava vsekakor cenejša in hitrejša od klicnega dostopa. Ne, in nisem otrok bogatih staršev, pravzaprav sem že sam starš.
LP
V prvi vrsti pa le menim, da sem punci pomahal, če sem pa navrgel še kaj takšnega, pa to ni kričanje ali zajedljivost, če pa že to ni letelo na tvoj račun. Ali pa si se morda tudi ti čutil prizadet, ne vem, me ne zanima. Glavno je, da smo punci pomagali rešiti problem. Samo tam kjer ni ADSL je izredno velika verjetnost, da je tudi gsm signal slab ali ga sploh ni. No pa da ne bom spet koga užalil.lp. K.S.
Signal GSM je praktično povsod – po celotni Sloveniji, večji problem je UMTS signal, katerega pokritost res bolje korelira s pokritostjo ADSL. Kar nekaj mojih znancev je žal preveč oddaljena od Telekomove centrle, da bi lahko bili deležni ADSL, kaj šele priključka na VDSL, kjer so omejitve še večje. Pravijo, da se jim GPRS vseeno bolj splača kot analogni/ISDN modem, je ceneje, bolj znaesljivo delovanje, pa še praktično fiksna tarifa pri paketu 5Gb za 10k SIT. Je pa bistveno dražje kot ADSL, se strinjam, ampak če te možnosti ni …
Forum je zaprt za komentiranje.