Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kaj proti podočnjakom?

Kaj proti podočnjakom?

Prosim napišite tiste, ki imate ali ste imele podočnjake(ki so zjutraj še malo zabuhli), kaj je vam resnično pomagalo ali še pomaga?
Katera krema? Kaj doma narejenega?

Pa ne prosim pisat,naj jih s pudrom in korektorjem skrijem.

eni imajo to dedno in pomaga operacija

drugače pa veliko vode, nič kave, nič cigaret

meni se podočnjaki naredijo, če ponočujem (niti ne pijem alkohola) in kadar je toliko dela, da pozabit na zdravo prehrano

Dedni niso, ne kadim, ne ponočujem v zakajenih prostorih,mal več vstajam ponoči zaradi otroka.

Ma nekaj ziher je, kar vsaj ublaži zadevo, ali?

Položi si v mlačno vodo namočeni vrečki pravega čaja na podočnjake za 15 min. Ne bodo izginili, bodo pa manjši. Sicer pa pij dovolj tekočine (brez mehurčkov). Najboljša je navadna voda.

Dve jušni žlici v zmrzovalnik, pa na oči za minuto. Oteklina izgine.

Ali niso podočnjaki tudi pokazatelj določenih bolezni? Ledvic?
Ne vem, sem nekje brala. Naj me kdo popravi…

Prej srca – kolikor vem.
In ja – tudi dedni so.

Nekateri jih dobijo če so neprespani, drugi jih imajo za stalno. Ne vem, če se da resno kaj narediti proti njim – razen lepotne operacije.

Preizkušeno, velko spanca, na višjem vzglavniku, izogibanje slani hrani, kamilčne vrečke za 10 minut, ali pa mrzla žlica iz hladilnika, korektor, puder….to sem preizkusila, ostalo pa ne…

Našla sem pa tole, čeprav se mi tale zadeva s kremo za hemoroide zdi bljak…..

Copy paste: http://www.topshop.si/lepota_podocnjaki-184639-4115-article.html
Prva pomoč (ko so podočnjaki že tu)

1. korak: na zaprte oči položi rezine sveže kumarice ali krompirja in počakaj 20–30 minut. Pomaga tudi, če si za 15 minut na oči položiš 2 ohlajeni žlici.

2. korak: namoči 2 vrečki črnega čaja in ju položi na oči. Kofein lahko začasno učvrsti zabuhlo kožo.

3. korak: vzemi kremo proti hemoroidom in si jo na tanko in nežno namaži na vrečice pod očmi. Krema bo zožila žile okrog oči in zmanjšala oteklino.

4. korak: napolni umivalnik s hladno vodo in potopi obraz vanjo za 15–20 sekund. Učinek povečaš, če v vodo dodaš ledene kocke. Mraz zmanjšuje zabuhlost okrog oči, ker poveča krvni obtok.

5. korak: Kupi si profesionalne pudre, ki zelo uspešno prikrijejo sive lise.
Preventiva proti podočnjakom

1. korak: spij 6–8 kozarcev vode na dan. Dobra hidracija preprečuje zabuhlost in sive kroge okrog oči.

2. korak: zmanjšaj količino soli v prehrani. Natrij vzpodbuja zadrževanje vode v telesu, kar se kaže tudi v oteklih očeh.

3. korak: vsako noč spi vsaj 8 ur. Pomanjkanje spanja slabša zabuhlost in videz tvojih oči.

4. korak: povprašaj zdravnika o morebitnih alergijah, še posebej, če zabuhlost spremlja srbenje in kihanje.

5. korak: če se stanje ne izboljša, se pogovori z dermatologom. Včasih gre lahko za podedovane težave, ki jih zdravnik rešuje s kremami z vitaminom A.

Dosti smeha … če ne gre, se moraš prisilit … glavno da se vse trese :)))

Vse me je bilo strah, ko vi govorite o teh operacijah. Jaz vedno, ko grem pozno spat in zjutraj rano stanem imam podočnjake (nevem zakaj). Ja, nekaj se da tudi z vodo preprečiti podočnjake, ampak to ni kar tako. Sedaj uporabljam tole pa se mi zdi, da je podočnjakov manj (oz. so manj vidni) ali pa jih sploh ni. Drugače je pa dobra tudi varijanta te stvari in vode. Samo z vodo pa dvomim, da jih lahko opraviš.

jaz sem stara 40let pa mam vedno podočnjake

Podočnjaki,

nasveti na:

http://www.lifestylenatural.com/4116/Domaci-nasveti-v-boju-proti-otecenim-ocem-in

Simone Godina – moderator
Cetificiran integrativni zdravstveni trener za problematično kožo, hormonsko ravnovesje in dolgoživost
Nutricionistkam funkcionalne diagnostike, farmacevtka,
Članica združenja zdravljenja brez zdravil

Naročila na brezplačno konzultacijo v živo na daljavo na:

http.//www.simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com/kontakt

le en nasvet..nikakor ne uporabljaj kreme proti hemeroidom na podocnjakih,saj bos imela le se dodatne kopmplikacije.Vsaka lekarnicarka ti bo to strogo odsvetovala.Pa eni bi si se d…namazal,ce jim kdo tako svetuje. Malo razmisli preden slepo nekaj namazes na faco.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close