Kaj pripraviti za pogostitev
Gostim 15 ljudi in zelim pripraviti pogostitev za njih.
Ne morem vseh posesti za mizo, zato mora biti hrana taka, da se vzame v roko.
Prigrizek naj bi bil primeren za pozno kosilo ali zgodnjo vecerjo.
Pohancke nocem.
Pecice nimam! Imam MW.
Kaj naj pripravim?
Vse kar se spomnim, gre v pecico, sploh nimam nobene pametne ideje, kaj skuhati in pripraviti, da se lahko je toplo in z roko.
Obloženi kruhki, to je najbolj enostavno. To se prime v roke in poje. Ali pa kupiš oz. naročiš par družinskih pic in jih razrežeš na kose, po možnosti, še tople.
Za pecivo pa predlagam, da spečeš potico, to razrežeš na manjše koščke. Ali pa jabolčni štrudel. Kaj kremastega ne priporočam, ker potem že moraš imeti krožnike in vilice.
Zakaj sploh vabiš ljudi na kosilo/večerjo, če jih sploh ne moreš postreči?
Pač išči “finger food”, lahko tudi naročiš različne pizze in jih narežeš na majhne komade….
..https://www.thepioneerwoman.com/food-cooking/meals-menus/g38403459/finger-food-ideas/
Ta je pa res težka: mora biti toplo in mora se jesti z roko, pri tem pa pečice nimaš. In to za 15 ljudi! Že tako je težko naenkrat pripraviti hrano za toliko ljudi, pa še brez pečice, hm. Se pravi moraš skuhati na štedilniku. Kaj pa lahko skuhaš na štedilniku, da se prime v roko? Po mojem nič. Razen če skuhaš recimo rižoto in jo vsakemu postrežeš v mali skledici, ki jo lahko drži v eni roki in je z drugo. Ali pa če imaš vrt in žar in spečeš meso na žaru, ki ga potem gostje jedo s kruhom oz. v rokah.
Zakaj pa mora biti toplo? Če je lahko tudi hladno ti bomo lažje pomagali z idejami.
gospodinja721, 26.09.2025 ob 19:40
Ta je pa res težka: mora biti toplo in mora se jesti z roko, pri tem pa pečice nimaš. In to za 15 ljudi! Že tako je težko naenkrat pripraviti hrano za toliko ljudi, pa še brez pečice, hm. Se pravi moraš skuhati na štedilniku. Kaj pa lahko skuhaš na štedilniku, da se prime v roko? Po mojem nič. Razen če skuhaš recimo rižoto in jo vsakemu postrežeš v mali skledici, ki jo lahko drži v eni roki in je z drugo. Ali pa če imaš vrt in žar in spečeš meso na žaru, ki ga potem gostje jedo s kruhom oz. v rokah.
Zakaj pa mora biti toplo? Če je lahko tudi hladno ti bomo lažje pomagali z idejami.
Lahko je toplo in hladno, ampak vsaj nekaj od jedi naj bo toplega.
Kroznikov in pribora imam dovolj, le prostora za mizo nimam toliko, torej bodo morali jesti v dnevni sobi na sedezni in foteljih.
Kuhanja sem tudi dovolj vesca, le pecice nimam (se).
Sladica ni problem, lahko naredim brez peke ali specem pri mami, ker sladice se itak jedo hladne.
Lahko bi pri mami spekla karkoli, a se ne spomnim nic takega, da potem lahko pogrejes in postrezes. Na pamet mi padajo razni nadevi v kvasenem testu, a to ni vec tako dobro, ko ni sveze in transport vrocega je neroden, pa se letet bi morala domov, da se ne shladi, skratka komplicirano bi bilo.
Forum je zaprt za komentiranje.