Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj pravite na ta članek

Kaj pravite na ta članek

Da morajo straši neprestano bedeti nad početjem svojih otrok kaže primer, ki se je nedavno pripetil na ozemlju Združenega kraljestva. Angleško sodišče je namreč naložilo materi 14-letne deklice plačilo poldrugega milijona tolarjev kazni, ker je njena hčerka na nedovoljen način dolvlekla glasbo prek P2P mrež. Sodniki so v obrazložitvi sodbe zapisali, da je mati kot skrbnik v polni meri odgovorna za nelegalno početje svoje hčere, ki je v dveh letih na nedovoljen način prenesla na trdi disk računalnika nekaj več kot 1.400 glasbenih datotek. Mati najstnice se z odločitvijo sodišča ne strinja, saj ne razume, kako je lahko odgovorna za nekaj, kar ni storila. Poleg omenjenega ženska niti ni mogla vedeti, kaj se nahaja na trdem disku računalnika njene hčere, saj ga ne zna uporabljati. Če mati “poredne” najstnice ne bo plačala denarne kazni v zadanem roku, bo morala odsedeti nekaj mesecev za zapahi. Razplet zgodbe bo znan v kratkem.

Sem videl ta članek, ja. No, obsodili so jo zaradi tega, ker hči še ni polnoletna. To je vse OK, ampak da so jo sploh obsodili zaradi P2P omrežja, ki ga je uporabljala nejena hči. To je pa smešno. Tukaj se lahko vprašamo, kje oziroma kako so dobili podatke o 14 letni deklici, da je dolvlekla glasbo prek P2P omrežja (legalno ali ilegalno). Je že bil “en” tak primer, mislim da na Švedskem, če se ne motim, ko so kriminalisi dobili ilegalno podatke o uporabniku, ki je uporabljal P2P mrežo. Verjetno imajo pač tak zakon, da lahko tudi v takšnem primeru ukrepajo. Ampka to je smešen zakon, ali pač.

Lp, Max

Tole je sicer že prastara novica. Se pa obetajo še kaj hujše stvari, kot je
da Riaa in ostali špegavčki “zjajo” IP naslove tistih, ki dol vlečejo glasbo in filme. Prav te dni je v ameriki (itaq) sodišče odločilo v primeru Grokster,
da kdor distribuira pripomočke, katerih namen je spodbujanje kršitev avtorskih pravic, je odgovoren za protipravna ravnanja tretjih oseb, ki tovrstne pripomočke uporabljajo, ne glede na to, da je pripomočke moč uporabljati tudi za pravno dopustne namene.

To pomeni marsikaj v računalniškem svetu (bo še cela j***ba)…
Torej vsi ki to delate – pamet v roke (prste) je moj nasvet, če nekaj delate
delajte z glavo, saj se vam lahko teoretično zgodi tudi naslednje:
– dol jemljete filme, itd.. seveda vas “voluharji” opazujejo, ter pridobijo
izpisek vašega ip naslova (kdo je bil tisti hip lastnik).
– nič hudega sluteč greste na izlet npr. v *Meriko – in hopa cupa (teoretično)…

Prav tako bo sedaj v Nemčiji na plano piršlo sojenje nekemu odvetniku, ki je s pomočjo “sostorilcev” preko spletne strani prodajal filme, muzik, igrice, ampak to ni toliko zanimivo (zaslužil več kot 1 milijon €), zanimivo je to, da bodo
vložili tožbe tudi za 15.000 kupcev

Pa še in še – bo tega. Sicer je naša polcija na tem področju še malce zadaj, ampak tržni inšpektorji so pri tem malce bolj uspešni, ker se prestavljajo za kupca filme/pesmice itd… – potem pa jok in stok..

Ja marsikaj se tudi pri nas pripravlja (Evropa, itddd….)…
Ampak o teh “delnih neumnostih” kdaj drugič 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Še čudno, da niso kazni naložili tudi njeni babici, prababici in praprababici. 🙂

Le kam gre ta svet? 🙂

samo kako pa veš, kdaj je stvar legalna in kdaj ilegalna?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Babice in prababice in prapra… nimajo veze s tem.

Za mladoletne otroke so odgovorni njihovi starši in tudi če dete zmakne eno stvar iz štacune, so prav tako kazensko odgovorni njegovi starši.

Avtorske pravice si prej oglej – pa pač razčisti pojme kaj je kaj..

lp

baaaad!

ma bedniki so,kr neke kazni pisat,kaj jim ni jasn…

kaj pa če na primer plačaš članarino, da odjemaš filme in druge datoteke, ki si jih v sklopu tega ponudnika potem člani izmenjavajo

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Menda obstajajao te stvari, kot npr. pri nas Mobitelova storitev, kjer si
lahko legalno kupiš mp3 pesmice (čeprav meni osebno ni po godu) in podoben (Apple, kmalu Microsoft….itd..)

Ja mislim da se bo pač potrebno počasi navaditi tudi na take in podobne štose.

Čeprav je moje osebno mišljenje (ampak res osebno), da dokler ti
ne preprodajaš teh zadev, te ne bo nihče prav veliko preganjal.
Saj Riaa niti ne motijo prastari filmi, motijo jih ta novi, ki so šele (ali jih še ni) v kinodvoranah.

lp

ja to je pač podobno, kot da ti greš v trgovino in enostavno ukradeš zadevo, ki ti je všeč, pa je vseeno ali je to zvečilni gumi za 50 SIT, ali pa npr. nov avto za 50.000 € – dejstvo je, da kraja je pač kraja in zato če te dobijo boš nosil posledice, če te ne dobijo bodo pa plačale prodajalke, oz. državljani sami..

Je pa res, da pač Riaa in njim podobne ustanove niso sposobne skupaj spacati konkretne zaščite, zato pa na net nastavljajo svoje lažne strežnike, kjer vpisujejo v log datoteke:

– datum in uro
– ip naslov osebe
– kateri film si je želela dol potegniti

s temi zapisi, pač potem delajo karkoli že pač.

Je pa res, da Amerigosi počasi gredo preko vseh meja zdravega razuma in jih imajo vsi že poln k****far..

Ampak dokler so oni ta glavni, se jim pač cel svet klanja in dobrika.

ALi si že npr. slišal, da bi zafrkavali koga, ki si je presnel dol film Kekec, ali Vesno – slovenske proizvodnje ???

Najbrž NE, zakaj je temu tako bi sicer lahko odgovoril, kdo ki tale forum samo bere, nikdar pa ne piše v njega.

lp

Ali lahko preprečiš, da bo tvoj IP neviden oziroma spremenjen?! Res da obstajajo programi za to (HideIP, IPchanger…), pa je to kaj uporabno? Ima kdo s tem kaj prakse? Verjetno ni kaj veliko uporabnega to, ali pač.

Lp, Max

Jap se da prav lepo lahko skriti, oz. zavarovati svojo osebnost, da ne
pride taka “štala”, kot jo imajo sedajle naši sosedje Italjani, ko je polcija
dobesedno ukradla digitalne certifikate od ISP-ja, da je potem
lahko brala e-pošto nevladnih organizacij, oz. posameznikov.

Pametni ljudje pač uporabljajo:

– pgp – še vedno ni razbit

– projekt FreeNet zelo dobro zastavljena zadeva, trenutno še neuporabna
ampak ko bo . bo v redu, sicer že sedaj občasno uporabljam, dela bolj počasi
ampak no way, da odkrijejo 😉

– projekt Tor – podoben, ko FreeNet – zelo v redu

pa še nakj stvari avtorji pripravljajo – zadeve kar uspešno testiramo – mislim da bo v kratkem veliko bolje – po drugi strani bodo pa najbrž tudi ISP-ji
dobili domačo nalogo, kot v primeru OZNA podatkov (ali kaj so že bili), ko je
en milo rečeno *********kr’en uvedel v moji državi nedostopnost interneta in še to celo samo ustno – niti ne pisno, nekateri ISP-ji so se po domače “usrali” in so blokirali spletne naslove, drugi pa ne..

Tisti hip sem se počutil, kot se danes počutijo Kitajci, oz. državljani v državah, kjer je enopartijski sistem na oblasti. In ta pekoči občutek na jeziku mi še dandanes ni izginil, verjetno tudi nikdar ne bo.
Zakaj – zato, ker potem takem, danes lahko vlada z eno samo besedico
ohromi celotno delovanje informacijskega sistema države, torej niti
nikdar človek ne ve, kdaj se bo nekemu funkcionarju “zrolalo” in bo ne
samo zahteval preglede mednožij žensk, temveč lahko tudi ustavi celotno komunikacijo oz. delovanje podjetij, ki živijo v največji meri od komunikacij.

Ko pridejo projekti na plan – v produkcijo bom že še napisal semkaj!

lp

Fante in punce, tako bom rekel…

Prav nič nimam proti temu, da se stvari uredi kot je prav, zakonsko in vse ostalo…da se za izdelke in storitve plačuje, da je avtorsko delo, ravno tako delo kot vsako drugo. Je prav da je red.

Kar pa ni prav je pa ta pof. Amerika in njeno vsiljevanje ideologij in razmisljanja drugim, posledicno nekaksni “monopoli” s popolnoma nezivljenskimi cenami, ki posledicno rezultirajo na piratsvu.
Pa ta tehnika….če ne zlepa, pa zgrda, če drugega ne, pa tožiš.

Sem pač za absolutno resnico in včasih so zakoni pač krivični, čeprav zakoni so. To mislim na to, da bi mama ki ne zna na PC sedela ali plačala za hčerkino početje. Je pa res, da je enako, če bi hči ukradla avto, brez mamine vrednosti.
Samo v teh primerih, bi pač sodišča in države namesto suho po črki zakona MORALE investirat v raziskavo veliko več…in nedvoumno dokazat, da neka mati, oče, za početje nista vedeli in ju rešit zapora ali kazni.

Za mladoletnike pač obstaja vrsta postopkov, s katerimi se jih skuša spravit k pameti. Samo en mesec naj delajo in pomagajo v domu za ostarele in na življenje bodo kledali drugače.

Najlažje je kaznovat, vzgajat je težko.

Kar pa ni prav je pa ta pof. Amerika in njeno vsiljevanje ideologij in razmisljanja drugim, posledicno nekaksni “monopoli” s popolnoma nezivljenskimi cenami, ki posledicno rezultirajo na piratsvu.
Pa ta tehnika….če ne zlepa, pa zgrda, če drugega ne, pa tožiš.

Ja te tožbe so možne v *Meriki, pri nas boš pa prej osivel, preden pride
sploh do sodišča, če pa že, pa nimajo volje ravno za tvojo tožbo :)))

Sem pač za absolutno resnico in včasih so zakoni pač krivični, čeprav zakoni so. To mislim na to, da bi mama ki ne zna na PC sedela ali plačala za hčerkino početje. Je pa res, da je enako, če bi hči ukradla avto, brez mamine vrednosti.

Bom spodaj napisal malce več,..

Samo v teh primerih, bi pač sodišča in države namesto suho po črki zakona MORALE investirat v raziskavo veliko več…in nedvoumno dokazat, da neka mati, oče, za početje nista vedeli in ju rešit zapora ali kazni.

Za mladoletnike pač obstaja vrsta postopkov, s katerimi se jih skuša spravit k pameti. Samo en mesec naj delajo in pomagajo v domu za ostarele in na življenje bodo kledali drugače.

Najlažje je kaznovat, vzgajat je težko.

Se kar strinjam s tem..

Ok da napišem še malce svojega razmišljanja, ko si ravno pisal o otrocih/starših/internetu in ostalo…

Dejstvo je da:
– otroci obvladajo računalo
– starši da/večina NE

Dejstvo je da:
– otroci obvladajo internet
– starši niti NE

Dejstvo je, da starši NE vedo, kaj otroci delajo po netu, po raznih forumih – virtualnih poznanstvih in ostalo.
Dejstvo je da so starši preobremenjeni – in pač pustijo mularijo na računalniku pri miru – v stilu – “kako je pridn(a), k je gor v sobici.
Dejstvo je da mularija ne samo, da filme in pesmice dol vlečejo, temveč imajo tudi virtualne prijatelje, kateri so ravno to – kar mularija potrebuje – razumevanje/pogovor/heci – sex pogovori (jap tudi to se dogaja),
dejstvo je da imajo ti virtualni “prijatelji” dovolj časa/potrpljenja – dokler
se ne zmenita/spoznata v živo.
Dejstvo je, da je na netu cel kup “čudakov”,”pedofilov” in ostalih prestopnikov, da ne rečem kriminalcev – in ostale svojati..
Potem je nesreča TU – starši niti ne vedo s kom je otrok šel na “pjačko”,
ali kam drugam..
Za vse zgoraj naštete napake so odgovorni SAMO STARŠI.
Če ne obvladajo računala, naj se pa dajo podučit – seminarjev je pa tudi dovolj ….

Glede na monopolizem Microsofta je pa tako:

– nihče – ampak prav nihče te ne sili, da uporabljaš Microftove rešitve, na voljo imaš dovolj free programja, npr. Linux, *BSD, BeOS (ni ravno free),
pa še kaj drugih free alternativ.
Malce se je poterbno naučiti pa bo šlo..
Dejstvo pa je, da v tem primeru naša država ne stori prav nič, da bi se stanje na tem področju izboljšalo (no ja nekaj “miga”, ampak to je bolj pesek v oči).
Dejstvo je da:
– Microsoft podari veliko programske opreme v šole, mularija se pač
uči Word, Excel in ostalo.
Mularija zraste in ko pride na delovno mesto, ali pa odgovorno delovno mesto – pač zopet teži k uporabi Microsoft opreme (ker drugega itaq ne poznajo).

Skratka – v tej smeri jaz deloma krivim državo – programska oprema je pa
več ali manj pripravljena za uporabo – samo dol jo vzemi – instaliraj
in nič ne plačaš 🙂
Jaz recimo delam vse tele stavi iz CentOS-a (Linux različica)..

lp

Ima Klemenxx kar prav. Ogomno staršev NE obvlada računalnika niti interneta. Pa ne samo to, tudi pogovra ne obvlada in ni čudno, da mularija išče pogovor, morda tolažbo ipd. prek interneta, ker je prepuščena sama sebi.
Ja, starši SMO odgovorni za njih in njihovo početje. In izgovor, da ne znajo delat z računalnikom, je milo rečeno piškav. Če si ga znal kupit, se pa še nauči delat z njim! Seminarjev, raznih tečajev, da ne govorim o klasični literaturi je pa tudi ogromno. Moje mnenje je, da če danes ne znaš uporabljat računalnika, si praktično nepismen.

Tudi sama imam sina in računalo, vendar je kišta pod mojim strogim nadzorom. Ravno iz teh razlogov sinu NE dovolim nameščat na mlinček raznih dolvlečnih programov (E-Mule, i-Mesh, Kazaa…). Točno vem za vsak njegov korak, ki ga naredi na internetu, s kom klepeta, kaj počne itd. Nič ne pomaga, če se zapre v sobo in odsurfa (saj tastara ne bo vedla) – en pritisk na daljinca in vsak čas lahko vidim kje je. Ne me narobe razumet, nisem tiran, ampak moja PRAVICA in DOLŽNOST je vedeti kaj počne. In čas, ki ga prebije na netu je omejen.

Še moja izkušnja:

OK, klepetalnice so zato, da lahko človek poklepeta. Ampak kakšni idioti, iztirjenci in ostala golazen je tam, je pa druga stvar. Ne samo pdofili, tudi navadni f*k fehtarji in perverzneži so redne stranke. Redko pa tam spoznaš enega “normalnega”.
Tja sem šla iz golega firbca, da vidim kako to izgleda, da imam izkušnjo več in lahko rečem otroku, kje naj pazi, na kaj naj bo pozoren… In če hočeš bit na tekočem in v koraku z mularijo, moraš pač poskusit, da veš za kaj se gre.
NE, TU NI OPRAVIČILA ZA STARŠE!

Vzgoja ni lahka naloga in najlažje je otroka kaznovat in mu prepovedat računalnik. Vendar s tem nisi dosegel čisto nič. Še bolj bo postalo sladko, kar je prepovedano. Za mularijo je računalnik mala mal’ca, za večino staršev pa “tabu”. V šolah za te zadeve skrbijo učitelji, doma pa morajo starši!

Lp, Lady L

“en pritisk na daljinca in vsak čas lahko vidim kje je”
ok, jaz sem doslej kontroliral razne log datoteke in zgodovine in to – ampak pritisk na daljinca??? (Razen če ne misliš prenos slike na TV)
Mi lahko razložiš?

Večno hvaležni in za hčerino zdravje zaskrbljeni

Wega

Pa je takšen vdor v zasebnost naših otrok upravičen? Sicer pa marsikateri nadebudni najstnik že zna (kot smo o tem že brali zgoraj) zaobiti razne keyloggerje – preden se loti chata, pa starši redko posumijo.

Poznal sem primer ko je svetovalka na predvanja za starše po osnovnih šolah na temo droge jemala s seboj sinka od njegovega 7 leta dalje. Pri 12 letih pa ga je v Piranu zalotila z dealerjem. Če drugega ne, se je na predavanjih naučil raznih taktik, da starši čim kasneje zaznajo spremembe pri otroku, ki se drogira.

Skratka, menim, da nadzor logov ipd. ni dovolj, še zdaleč ne, čeprav je v določenih obdobjih morda celo upravičen. Naj bo vzgoja taka ali drugačna – nikoli ne moremo 100-odstotno napovedati: MOJ pa ne bo tak. Veliko je odvisno tudi od družbe, v kateri se giblje, od šolskega okolja, predvsem pa od njegovega značaja. Nekatera slaba nagnjenja npr. alkohol, kajenje se pogosto celo podedujejo.

Težko je verjetno narisat črto in z njo določit mejo, kaj lahko storiš za varnost svojega otroka in kje prečkaš to mejo njegove zasebnosti.
Je pa res, da so otroci hudičevo iznajdljivi in te bojo verjetno kaj hitro okol obrnil, če ne poznajo toliko računalnika, pa poznajo nekoga, ki pozna nekoga, ki točno ve kako in kaj. Za veliko staršev pa je to čisto nova tehnologija, o kateri se jim niti ne sanja, konec koncev imajo že problem pri nastavljanju videorekorderja ali mikrovalovne z malo večimi funkcijami.

Ehh čez par let bom tudi jaz v tem zosu…

Hja. Tole je tako kot z dnevniki bi rekel. Ali je upravičeno brati otrokov dnevnik? Strinjam se: povsod je potrebno potegniti neko mejo, pameten kompromis.
Pri meni doma je pač tako: ne vohljam in ne brskam po predalih hčera. Veeeeeliko se špogovarjamo in to odtehta praktično vse. Včasih pa…
Veste, otrok vedno pokliče na pomoč. Tako ali drugače pove da je v stiski in takrat je potrebno prisluhniti. Včasih je težko zaznati klic. To so tiste reči, ki se razjasnijo potem, ko je pogosto že prepozno (“…aja, zato je takrat rekla to in to…”).
No, v eni takih kriz – nič strašnega sicer pa vendarle, sem si torej vzel čas in pregledal forume, ki jih je obiskovala, preveril log datoteke čvekalnega programa, zgodovino, tempe, maile, take reči. Moram reči da je pomagalo in da se je splačalo.
V mojem primeru sicer ni bilo nič strašnega ampak vseeno: zakaj bi na račun nekih romantičnih moralnih zadržkov podpiral recimo psihote, fukfehtarje, pedofile in dilerje?
Kar se zasebnosti tiče sva rešila problem. Svoje skrivnosti ima pod ključem, računalniške pod geslom na način, ki tudi meni ne dopušča enostavnega dostopa. Ko pa je dnevnik slučajno pozabljen na mizi v dnevni sobi, pa je mogoče čas, da si rečeš – ma jebiga in na hitro pokukaš na zadnjo napisano stran.
Ampak pogovor: ta naj bo vedno prvi

Wega

>Razen če ne misliš prenos slike na TV
Ja, Wega točno tako! Pa še kako prav pride za sproti.

Moj mulo že ima tok pameti, da ve kaj je prav… (18 let). Njegovo družbo poznam, vem kje se giblje, ker me pokliče kam gre in če lahko gre itd. Ampak to je najina stvar. Lahko, da bo kdo od vas rekel: “bogi, kok ma špartansko vzgojo, pa pri teh letih…”, ampak glede na današnje razmere – droge, alkohol pa še kaj bi se našlo, na-a, ne reskiram! Do sedaj, hvala bogu vse OK, mu še zaupam. Roke pa še vedno ne dam v ogenj, kar se tiče interneta, zato kontrola. Chat pa sedaj nabija po MSN Messengerju… kjer so vidni vsi naslovi.

Bistvo je v tem, da je komp moj in da se zaveda, da ga ima samo v uporabi.
Sicer pa, vsak po svoje najboljše ve – starši, mislim.

Lp, Lady L

Jaz ne bi želel da bi ta debata šla v preveč široko brazdo, zato samo nekaj razlag obema…

oba vaju spoštujem po mnenjih in postih, zato se trudim podajat še moje mnenje…

Klemenko…praviš…”nihče…ampak prav nihče te ne sili, da uporabljaš Microsoftove izdelke……

O pa me.
Najprej in v 95 odstotkih me sili podjetje ki me plačuje in ki mi gladko predpiše orodja in programje za delo z njimi in vsi so Microsoft.
Tudi tečaje so plačevali za to…pa tudi izbire ni bilo med ali Microsoftom ali kako “odprto kodo”…tistih 5 odstotkov ki ostane pa me silijo prijatelji, znanci in zlahta ki vsi po vrsti do zadnjega uporabljajo Gatesove produkte.
In če bi jaz druge, ne bi bilo kompatibilno to s tem, uno z unim in tako naprej…še dva Worda različnih letnic se ne znata brat, naj jim hudič streho odnese…

In potem je tako…služba je služba in z njo delo.
Ko in če je kaj časa, ga pač porabiš za kak mail, čvek ipd…ne pa za učenje nekih novih programov, za katere nimam niti dovoljenja, da si jih namestim na PC. In časa da jih prevajam iz Angleščine.
Doma je pa vrt, pa gozd, pa trava, pa hiša, pa otroci in šola in naloge in igre in zabava in seno in smučanje in bicikl in rolanje in PC nekje v kotu za tisto skrajno silo poslanih ali prejetih mailov, vabil za RD ali Colin McRea legalne kopije kupljene v štacuni za 15 tisoč.
Hočem reč…ni prostora in ni časa za učenje programja.

To je zdej samo odgovor na to…zakaj Microsoft.
Ker se je pač uspel povsod posrat.

Se pa v dno duše strinjam s tem, da je za to kriva država, oziroma države…ker ne podpirajo tega, kar ti govoriš oziroma k temu kar vzpodbujaš, kar je edino pravilno in prav.
Vendar…z neko drugo, novo generacijo in v stilu vode v štacuni.
Navadna voda, pa 35 vrst jo je.

Ko bom to imel na izbiro…bom VEDNO kliknil nek..Foundation of free software.

Včasih je bil samo Triglav in mi je šel neznansko na K.
Potem so prišli drugi in sem šel iz ponosa stran in še vedno iz ponosa ne grem nazaj, tudi če imajo nek zavarovalni produkt najboljši. Ne grem in pika.

No…še tebi Lady…upam, da bo mladost…kot to vedno stori…tudi pri tebi doma “zmagala”…pa v tistem pozitivnem smislu…
A veš…kljub temu “prenosu slike na TV”, kar se meni niti sanja ne kaj to je…so mulci tastare vedno znali okrog prnest…pa upam, da je še vedno tako in vedno bo…s tem pa pač je legitimno, da hočeš vedet kaj mulc počne.

Sam…to imaste problemse tudi malo tako…mestni ljudje.
Pridite k meni v vukojebino na vas…imamo 2 tv programa…RTV 1 in RTV 2…(ja dovolj, pa plačujemo pof…naročnino)…imamo ISDN kot višek tehnike, samo je linija takšna da klikneš “poveži”…greš pokosit vrt in ko prideš nazaj se ravno poveže. Tako da nas mogoče boguzahrbtnost še malo rešuje pred sodomo naših otrok….

Vprašanje pa ni bilo to. (to iz te teme)
Vprašanje ki je bilo in ki tudi mene intrigira je…ali gre nekdo lahko ali po pravici v zapor….za dejanje, KI GA NI ZAGREŠIL…in ki zanj ni vedel.
Torej…če je nekdo v tej globalizacijski tekmi ujet tako kot jih je ujetih vedno več….žal vedno več ljudi…po cele dneve v službah…težkih službah…in nima časa za tečaje in seminarje in izobraževanja…ker mora delat, ko pa ne dela pegla in kuha in čisti in se bori za sebe in družino in se razdaja za otroke…

Ali lahko takega posadiš v zapor z mirno vestjo ?
O tem sem govoril.
Ne o računalniškem opismenjevanju, ne o skrbi za vzgojo otrok.

V teh primerih bi MORALI ukrepat proti otrokom.
Ker če si louda komade in filme in programe…je dovolj star in razvit…da bi pristal namesto v zaporu v zdravstvenem domu, domu za ostarele, sirotišnici, bolnišnici…pod določenimi pogoji in določene ure in z obveznim javljanjem tam in tam v prostem času…in bi likal in prav in previjal stare ljudi.
Po temu bi premislili oboji. Otroci in starši.
Mogoče pa tudi države in regulatorji…ker meni še vedno ni jasno…da ni načina in sistema, ki bi meni preprečil…tehnično…da si NE MOREM…nekaj dol potegnit, kar ni legalno.
Ker obstaja morje ljudi, ki nimajo pojma kaj delajo…v dobri veri, da je vse okej, ko so na netu…

Saško napisal:
A veš…kljub temu “prenosu slike na TV”, kar se meni niti sanja ne kaj to je…so mulci tastare vedno znali okrog prnest…pa upam, da je še vedno tako in vedno bo…s tem pa pač je legitimno, da hočeš vedet kaj mulc počne.

Sam…to imaste problemse tudi malo tako…mestni ljudje.
Pridite k meni v vukojebino na vas…imamo 2 tv programa…RTV 1 in RTV 2…(ja dovolj, pa plačujemo pof…naročnino)…imamo ISDN kot višek tehnike, samo je linija takšna da klikneš “poveži”…greš pokosit vrt in ko prideš nazaj se ravno poveže. Tako da nas mogoče boguzahrbtnost še malo rešuje pred sodomo naših otrok….

Ne, ne… ni to nikakršen višek tehnike. Morda si narobe razumel. Nima veze koliko programov ima televizija (RTV 1 in RTV 2), kje stanuješ, niti ali imaš ISDN, ADSL… Ta prenos slike iz PC na TV je čisto simpel. PC in TV sta povezana s kablom in lahko gledaš – če nimaš npr. DVD predvajalnika, preko računalnika film na TV. To je vsa umetnost. Pa če ti – bognedaj – monitor crkne, tudi prav pride.

No in sedaj veš kako to izgleda. To imaš lahko tudi ti, ki stanuješ v … v vukojebini na vasi…

Lp, Lady L

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close