Kaj pove nalepka “Otrok v avtu”?
Večkrat gledam tele nalepke in razmišljam, v čem je namen teh nalepk
-opozarjajo, da bo voznik upošteval predpise glede omejitve hitrosti, ne bo šel v rumeno luč ipd.?
-opozarjajo, da lahko voznik nenavadno reagira, ker ga lahko otroci vsak trenutek zživcirajo ali bruhajo ali ….?
-te prosi, da ohranjaš varnostno razdaljo?
Res ne vem…..Zakaj si jih date na avto, kaj od tega pričakujete?
Hvala za odgovore.
Točno to sem hotela povedati feferon, pa ne spet o vožnji z avtomobilom in otroci. Saj vem, da nas vse skrbi in tako naprej, ampak vsak dan nova tema, kjer se boste razpisale in zgražale. Naj katera raje najde kakšne filmčke ipd., kjer je lepo pokazano kaj se zgodi, če se zgodi v opozorilo vsem lahkomiselnim voznikom, boste več naredile, kot pa se vsak dan drle tukaj. No, moje mnenje
– da voziš s primerno varnostno razdaljo
– paziš pri morebitnem prehitevanju
– da na parkirišču ne zaparkiraš vozila z opozorilno nalepko
Na žalost je vse preveč brezvestnih in egoističnih voznikov, ki nobenih opozoril ne upoštevajo in se obnašajo, kot da so sami na cestah.
MORDA jih kakšna OPOZORILNA nalepkica včasih vendarle malce spusti z višav…
O tej temi se je pisalo pa res že 100x.
Jaz jo imam, zato, da mi ne bi vozili čisto za ritjo ali mi plozali oz blendali, če vozim po omejitvah in ne prehitevam vsakega tovornjaka.
Pa tud zato, da me na parkiriščih ne bi čist zaparkirali – torej da lahko normalno odprem prtljažnik in dam noter voziček, prej pa da je dovolj prostora na vsaki strani, da mi ni treba avto zapeljati in boxa in potem na brzino tlačt otroka noter.
Seveda, se je pa že zgodilo, da sem v hudem nalivu nesta otroke nazaj v trgovino in jih pustila trgovki, da sem lahko najprej stlačila sebe v avto, pol pa parkirala pred trgovino (in naredila velik zastoj) ter šla nazaj po otroka. Ja, tako pa nekateri parkirajo…
Haha, pomojem je pa samo to fora teh nalepk, pa tega seveda ne bo nihče priznal, da je vsak novopečeni starš nadvse ponosen da ima otroka in mora za to vedeti ves svet. seveda nekateri še opazijo ne tistih nalepkic zadaj ampak ok… verjetno je redkokdo ki ne pomisli na to, ko lepi na šipo tisto nalepko 🙂 pa saj je to zelo lepo, če mene vprašate… saj veš da imajo radi svojega otroka 😉
Tudi jaz sem mislila, da je bistvo teh nalepk, da drugi voznik ne parkirajo zraven avto tako, da starši ne morejo vzeti ven voziček. Pa sem naletela že dvakrat na take brezobzirneže, da so mene zaparkirali, na riti avta pa velika nalepka OTROK V AVTU. Tako me je pogrelo, da bi jim najraje strgala dol nalepko in jo prilimala njim na čelo.
Vozniki bi morali biti obzirni do VSEH. Nikogar neumno prehitevat, nikogar zaparkirat ipd.
Ampak idioti bodo to počeli, pa naj je gor nalepka ali ne.
Obzirni vozniki tega ne bodo počeli, pa če vidijo nalepko ali ne.
Osebno menim, da od teh nalepk ni haska, če pa imajo ljudje z njimi veselje, naj jih pa imajo, ker za kaj drugega niso.
Jaz sem bolj pozorna do voznikov z nalepkicami, ker takrat je pozornost voznika usmerjena delno tudi na otroka in lahko že v naprej predpostavljam, da lahko pride do kakih zapletov, nap. da pri zeleni na semaforju ne bo takoj speljal ipd.
Ma če nimaš dece, take in podobne res težko štekaš, pa dajte vsaj probat, no!!!
morda pa samo zato ker smo ponosni da imamo otroka in želimo vsem takim firbcem kot si ti to takoj povedati, da vam ni poterbno si razbijat glave še z tem in v semaforju ker gledate v druge avte ne ovirate prometa ko spregledate zeleno luč.
kaj neki pa bi taka nalepka lahko pomenila, kdor zna brat ve.
to je bilo že toliko krat obdelano tu gor, kaj nekateri res nimate nobenega bolj pametnega vprašanja.
Tukaj vam spodaj kopiram odgovor od Vojka Radkoviča, ki je strokovnjak na področju varnosti v prometu z dolgoletnimi izkušnjami. V Prometni svetovalnici je odgovarjal na vprašanja s področja varnosti v prometu in eno od vprašanj je bilo ali je ta nalepka obvezna.
Nalepka “Otrok v avtu” ni obvezna. Bila je inicirana kot nekakšno opozorilo ostalim voznikom v cestnem prometu, da povečajo pozornost do vozil, ki so označeni s to nalepko. Kasneje pa se je nekako prijela kot reklamni rekvizit trgovin z otroškimi oblačili in igračami. Pravzaprav zanimiv in nevsiljiv način reklamiranja varnosti, sploh, če je bila nalepka okusno in domiselno oblikovana.
He-he heeee konec koncev imajo tudi avtobusi, ki prevažajo otroke posebno oznako! Kljub temu, da morajo tudi oni voziti po prometnih predpisih, tako kot vsi ostali udeleženci v prometu. Torej je res edini namen, da povečaš pozornost do teh vozil z nalepkami ali oznakami, da so otroci v vozilu in nič drugega.