Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni Zaplana – del?

Kaj pomeni Zaplana – del?

Dostikrat vidim oglase za prodajo hiš v okolici Brezovice in v tistem koncu, kjer se kraji imenujejo nekaj – del. Recimo Zaplana – del, ali pa Lesno Brdo – del, npr. tale: https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/lesno-brdo-del-hisa_6283638/

Kaj pomeni ta “del”?

ti ni treba opravljati več nobenih del.

PRi nas je tudi par krajev z del.

Recimo Čeče – del, Vrhe – del… To pomeni, da Čeče – del je v občini Trbovlje, del Čeč je pa v občini Hrastnik. Vrhe del je v občini Trbovlje, drugi del kraja je pa v občini Zagorje.

V glavnem če mene vprašaš je butasto, ker imajo potem prebivalci trboveljskega dela napisano v osebnih dokumentih recimo takole: Janez Novak, Vrhe – del 15.

Iz kje si ? IZ Čeč – del.

Ne me vprašat kdo si je tako bedasto izmislil. Recimo omenjene Čeče so bile vedno samo Čeče. In kje si doma? V Čečah. Pa ne glede ali je bil trboveljski ali hrastniški del kraja.

Zdaj pa kar naenkrat novo ime kraja. Nič več Čeče,a mpak Čeče – del.

NIamš več naslova: Čeče 15, ampak Čeče – del 15.

Kakšen idiotizem, prav neverjetno. Kdor si je tole izmislil mora pa res biti genij. Se pravi sem jaz iz Zaplane – del, ti si pa iz Zaplane – drugi del. Kretensko. Tega se pa res samo en birokrat spomni.

Ja, čista birokratska traparija.

Prej sta bila recimo Čeče in Čeče. Sicer en, kraj, ampak dve občini.

Zdaj pa mislim, da Trbovlje ima Čeče -del. Hratnik ima pa Čeče.

Trbovlje imajo, če se ne motim, kar tri kraje, ki imajo Del v imenu.

Da ima en kraj, ki so ga razmejile občinske meje so si že zelooooooooooo dolgo nazaj izmislili ta del.

Ravno za Čečevem, da je to bilo že več desetletij nazaj. Sem pisala imenike in vem, da so otroci sosednjih hiš- hrastniški bil doma v Čečah. trbovski Čečani pa v Čeče- del.

Zaplana del zato, ker en del paše pod občino Logatec, drugi pa pod Vrhniko. Isto Lesno brdo – en del pod Vrhniko, drugi pa pod Horjul. Če kupuješ zazidljivo parcelo, se dobro pozanimaj komu boš kaj plačal, ker je na primer vodovodno omrežje od ene občine, vse ostalo od druge. Komunalni prispevek se lahko krepko razlikuje v višini pri dveh sosednjih parcelah, ker sta vsaka v drugi občini. Ali pa ni možen priklop na vodovod, ker ga druga občina ne dovoli. Konkretno na Zaplani je že tako.

Odgovor na objavo uporabnika
in to bo…., 18.12.2021 ob 15:03

Da ima en kraj, ki so ga razmejile občinske meje so si že zelooooooooooo dolgo nazaj izmislili ta del.

Ravno za Čečevem, da je to bilo že več desetletij nazaj. Sem pisala imenike in vem, da so otroci sosednjih hiš- hrastniški bil doma v Čečah. trbovski Čečani pa v Čeče- del.

No ja, več desetletij pa to ni. V mojih OŠ in SŠ letih je bilo kar lepo samo Čeče in samo Vrhe. Pa stara sem 35. Pa v času študija sem delala na Telekomu, kjer je bilo veliko dela z naslovovniki in so imeli naslov Čeče, Vrhe in še ni bilo tistega dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close