Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj pomeni opomin?

Kaj pomeni opomin?

Pozdravljeni!

Malenkost čudno vprašanje ampak vseeno…

Zgodilo se nam je namreč da, smo zamudili rok izposojenih knjig v knjižnici. Knjižničarka nam je dejala da smo zmudili rok vrnitve, dejala sem ji kaj pa opomin…ta še namreč ni prišel.

Zdaj pa me zanima kako lahko zaračuna stroške opomina pa čeprav še ta prvi opomin ni prišel??!!! Dejala je da bi naj v teh dneh 1 x prišel…

Torej sedaj se sprašujem kaj pomeni opomin…

Lepo bodite

Pri meni šlo V OŠ takole: najprej sem dobil ustni opomin, nato pismeni, nato pa je sledila vsa falanga ukorov, od tistega najnižjega (ukor razredničarke), pa vse do tistega najvišjega (ukor pred zaključitvijo), po prejetju katerega sem se le toliko spametoval, da me niso vrgli ven. Le pazi se, da te ne vržejo iz knjižnice.

Kaj pomeni opomin? Opomin, kot že beseda pove, nekaj opominja. V tvojem primeru te opominja, da vrni knjige.

Če je bil opomin že zabeležen, natisnjen in poslan, ga moraš plačati, čeprav ga še nisi dobila. Primer: danes je dan, ko se določi opomine. Knjižničarka požene segment v programu, ki izdela tak seznam (da ne bi mislila, da to počnemo ročno…). Opomine se natisne in pošlje. Naslovniki jih bodo prejeli naslednji dan (ali še kasneje, odvisno od pošte). Ti popoldne prideš v knjižnico in ti povejo, da ti je bil poslan opomin, ti pa o tem, jasno, ničesar ne veš, ker je bil poslan šele ta dan in ga še nisi mogla dobiti.
Ne vem, če sem dobro pojasnila, upam, da je razumljivo.
Lep pozdrav!

New Report

Close