Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni LOL?

Kaj pomeni LOL?

Ja, kaj pomeni LOL in zakaj se imenuje tako kot se? Je to mogoče kakšna kratica?

laughing out loud

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

laugh out loud

ko kdo to v chatu napiše, pomeni, da mu je nekaj fullll smešno….da na koncu teksta doda še LOL….to je isto kot: :-)))))))))))))))))))))))))))

če poznaš kaj računalniško govorico:-)

V Google vtipkaj “chat definicions” ali LOL, pa dobiš razlago vseh možnih okrajšav. Lp.

Madona, a beseda smešno pa ni dobra – rabimo LOL – da je smešno, odtrgano , mimo………………..

Jaz pa sem mislila, da je LOL tepček; lolek

Kratice kot so LOL, ROFL, BRB… so mednarodne in jih vsak, ki malo več obiskuje chat ali IRCa pozna in uporablja. Čisto razumljivo – so angleške, angleščina pa je svetovni mednarodni jezik. Tudi sami programi (software) so v angleškem jeziku.

Prvotno so se uporabljale na IRC-u, tako kot tudi razni smeški ( :), :(, :P, :D…), kasneje, ko so se pojavili še drugi programi za klepet, pa so jih uporabniki sami prenesli še tja – na ICQ, MSN, chat (tak in drugačen), kjer se pogovarjajo med sabo z ljudmi s celega sveta. Zakaj? Zato, ker je prvič manj za pisat, drugič ker te vsak sogovornik razume.

Recimo, da te pritisne sredi debate na wc. Ne boš mu sedaj razlagal, da moraš na WC, ampak enostavno napišeš BRB (be right back) takoj bom nazaj…

So se pa te kratice tako udomačile, da jih uporabljajo celo tisti, ki sploh nimajo pojma kaj je to mIRC, ICQ… Vedo le to, da to pomeni glasen smeh, kot npr. 😀 ali pa :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

jaz tudi, makaronček.
meni je še nekdo tako rekel, da
LOL je brezveznik.
dobr da vem kaj je res.

it is a wounderful, wounderful life, no need to cry...

LOL

Pozdravljeni!
Te kratice so čisto OK dokler se uporabljajo na IRC in drugih chati-ih. Moram pa priznati, da mi gredo zelo na živce, ko jih ljudje (beri najstniki) nekritično uporabljajo povsod, tudi kadar sploh niso na mestu. Moja najstniška hčer mi reče LOL najmanj 100-krat na dan, pa četudi najin pogovor nima nobene veze s smehom.Tako se je mladina navadila pogovarjati tudi preko SMS in skorajda ne znajo več uporabljati svojega jezika. Zato pa so tako porazni rezultati pri spisih, esejih, govorih, ker so otroci postali skoraj nepismeni zaradi takšnih in podobnih kratic. Žal ne vem, kako bi lahko to preprečili, me pa takšne “zloraba” jezika zelo jezi.
lp
sue1

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close