Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj pomeni, če sanjaš kri?

kaj pomeni, če sanjaš kri?

pravijo, da ni dobro, če sanjaš kri, me zanima, če kdo ve, zakaj?

če sanjaš karkoli, je to samo aktivnost možganov med spanjem; nič drugega. Ko smo budni, čez dan torej, imamo kontrolo nad mislimi, med sanjami pa nadzora nimamo in sanjamo lahko marsikaj. Gre se samo za necenzurirano možgansko aktivnost. To je znanstveni normalni odgovor.

Lep pozdrav

Malo opiši sanje, bo lažje, saj je sanjska simbolika kar kompleksna reč, ki vključuje več elementov. Razlaga le na osnovi enega simbola ni verodostojna.

Sanjanje kač, ali drugih stvari, ki se jih bojimo, so psihološko lahko simptom psihične preobremenjenosti, stresa itd… Sanje so samo fantazija brez zavor..v sanjah se misli in živci malo sprostijo, zato sanjamo marsikaj.

Lp

enkrat sem sanjala, da me je bivši porezal po roki z britvico (ne veliko, toliko, da mi je tekla kri), enkrat pa, da je bivši ležal na tleh in bil pokrit čez glavo, jaz pa sem še kar stopala gor po njem, dokler se ni videla kri, čez tisto, s čimer je bil pokrit.

ženska,

to je vprašanje psihiatrični forum tukaj na MON, odgovarja krasen dr. Rejec, psihiater star nad 60 let ! Te tvoje sanje lahko recimo psihološko povedo, da imata z partnerjem neke napetosti, smrt v sanjah v zvezi z partnerjem pa tudi psihološko lahko kaže na seksualni del vajine zveze.

Psihoanaliza ugotavlja, da sta smrt, kri v sanjah povezana tudi z našo seksualnostjo skozi dan. Pač sama najbolje veš v čem imaš težave skozi dan.. Sanje so samo fantazija, ki pa pove tudi o tebi kot človeku..Kri, smrt.. psihološko lahko pomeni tudi pomanjkanje strasti v zvezi.. itd.. Lahko pa pomeni, da si podzavestno želiš končati to zvezo.. SAMA veš kaj te muči realno.

Toliko.
Lp

klikni sem pa malo sama razišči strokovne razlage

http://www.hipnoterapija.si/hipnoza-dreamwork.aspx

aja, nisem videla; če si sanjala o bivšem, da hodiš po njem , pa je bil pokrit, je jasno, zakaj je bivši. Nisi bila srečna v tisti zvezi !! In v sanjah , ko možgani nimajo samokontrole se je to pokazalo. Torej vidiš.. hodila si po njem, podzavestno si ga zaničevala, poniževala. Saj je že bivši, ne ?

Lp

večkrat sanjam umazane veceje, preskakujem kakce, umazan papir, vse je posrano in polito … kaj pa to pomeni?

Meni prinaša srečo ko sanjam kri…

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Kri pomeni, da se bliža menstruacija.

vsake sanje imajo psihološki pomen glede na to kako človek živi skozi dan. To je pri vsakem posamezniku različno zato ne moremo zdaj tukaj rešit kaj pomenijo vse sanje, ampak se take stvari odkirvajo na pogovoru pri psihoterapevtu.

Lp

Sem vesel, ko je tud iz gornjih postov razvidno, da se veliko ljudi že zaveda pomena sanj in dejstva, da se sanje ne da enostavno tolmačit na osnovi sanjskih knjig. Sanjska simbolika in arhetipi so le ogrodja, najboljša pa je res interpretacija s strani izkušenega psihoterapevta. Nekaj pa si lahko pomagamo tud sami. Pri tem se moramo vprašat o lastnem odnosu, ki ga imamo do scene v sanjah, razmerij do vpletenih. Uporabit moramo tud intuicijo in pri tem upoštevat dejstva iz realnega sveta, saj nam sanje na precej subtilen način pokažejo odgovor podzavesti na naša razmišljanja, delovanje, nezavedne konflikte in strahove.
Pri tvojih sanjah bi razmišljal v smeri, da razmerje z bivšim še vedno ni razčiščeno. Njegova drobna nagajanja (simbolno: rezanje z žiletko) ti še vedno jemljejo energijo (kri kot simbol energije, moči). Zadevo bi rada rešila, dorekla, ker se vleče in te izčrpava, čim prej in magari z nekaj maščevanja, čeprav zavestno tega nočeš, ker to ni v tvojem stilu. Dokončno bi rada zaključila, pokopala to obdobje (hoja po truplu).

Borat, hvala! Moram ti povedati, da si napisal točno tako, kot je! Samo podpišem lahko!

Meni prinaša srečo ko sanjam kri…
[/quote]

Da boš postala krvodajalka

Prihaja cas kolin. Lahko da bos zaklal- a kaksno svinjo.

Nekje na spletu kroži Velika sanjska knjiga v malo slabšem pdf. Ne bom iskala, sem si jo pa že nekaj časa nazaj pretočila. Nalagala je ne bom, da me ne bi kdo zajebaval zaradi neavtorizirane distribucije.
Kar se sanj tiče, odraz dnevnega dogajanja se včasih oblikuje v neko značilno simboliko. Ni nujno, ampak včasih so slike povezljive. Ti pa iz prve roke povem, da sem imela leta nazaj grozljive sanje s svojim otrokom, takšne, ki so me spremljale leta dolgo kot žive slike. Nikoli in nikdar se ni zgodilo nič od tega, kar bi sanje lahko pomenile, otrok je pa že odrasel.

Da ne odpiram nove teme.

2 krat do sedaj sem sanjala da pljuvam kri, danes pa da bruham kri… V sanjah prvo nisem bila prepricana ce gre za kri, nato sem jo okusila. Naj povem da oseba ki je bruhala kri vizualno nisem bila jaz, ampak ob enem sem bila. ( kot da bi dobila novo podobo).
Kaj bi to pomenilo?

Reinkarnacija 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close