Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomaga proti nespečnosti?

Kaj pomaga proti nespečnosti?

Tisti, ki imate težave z nespečnostjo, kako si pomagate? Meni ne pomaga nič. Včasih vstanem, potem začnem reševati križanke, gledati TV, čistiti po hiši, zlikati perilo. Zanimivo, bolj kot sem utrujena (tudi od fizičnega dela ali od hoje), še slabše je.

Če spijem pred spanjem kozarec vina, je še slabše, potem hodim stalno na WC. Podobno je bilo, ko sem si skuhala čaj za pomiritev. Edini rezultat je bil, da sem stalno hodila v wc.

Prosim, če imate kakšen nasvet. Hvala.

dober seks najbolj pomaga, da zaspiš kot dojenček.

Pravijo sicer, da ni dobro vstati in kaj početi. Jaz ostanem v postelji in se malo premetavam, včasih grem pozno spat (okrog 24.00, tudi pol enih), da zaspim in spim potem nekaj ur do jutra, ne da bi se zbudila. Zelo različno dobro spim, sem pa v menopavzi, stara 58 let. Prej sem dobro spala.

V lekarni prodajajo Noctiben Mea. Vendar to ni za daljši čas. Jaz ga vzamem tu in tam, toliko da par noči prespim.

Odgovor na objavo uporabnika
nespeča, 13.09.2025 ob 08:48

Tisti, ki imate težave z nespečnostjo, kako si pomagate? Meni ne pomaga nič. Včasih vstanem, potem začnem reševati križanke, gledati TV, čistiti po hiši, zlikati perilo. Zanimivo, bolj kot sem utrujena (tudi od fizičnega dela ali od hoje), še slabše je.

Če spijem pred spanjem kozarec vina, je še slabše, potem hodim stalno na WC. Podobno je bilo, ko sem si skuhala čaj za pomiritev. Edini rezultat je bil, da sem stalno hodila v wc.

Prosim, če imate kakšen nasvet. Hvala.

Red bul.

Homeopatske kroglice Coffea arabica c30. Vzameš jih 5 pred spanjem.

Koliko let imaš avtorica?

Proti nespečnosti je najboljši recept spečnost.

Pusti se dobro nategnit, ne samo tistih 15-20min. Mogoče trojček,  2 dni boš spala.

Plavanje popoldan/zvečer. Ne samo namakanje v bazenu, ampak intenzivno plavanje vsaj pol ure brez pavze.

Pridejo dnevi, ko ne norem spati. Stara sem pa 48. Koliko jih šteješ ti, avtorica?

67 let, upokojenka.

Jaz 63, ravno takrat ne spim,ko bi treba, npr. grem drug dan na pohod organiziran.Ali te hemeopatske pomagajo, imaš drug dan kake motnje??

Najboljši recept za nespečnost je čas. Če zaspiš proti jutru in nadoknadiš, kar ni šlo ponoči. Sčasoma se ritem naravno uredi.

Žal tega ni na voljo dovolj, ker je ‘treba’ zjutraj vstati.

Vino in ostale vrste alkohola ne pomagajo.

Pomaga narava in mir in sveži zrak in nizka temperatura. Pa sveža posteljnina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close