kaj poleg osliča?
Hej, Astra!
1. Cel krompir malo skuham, ga olupim in narezem. Takega pecem istocasno skupaj z ribo.
2. Surov olupljen in narezan krompir dam samega v pecico, sele proti koncu se ribo z zacimbami.
Je tudi odvisno od velikosti ribe. Oslic ali njegovi fileti – kar hitro. Drugace je s kaksno celo skarpeno, brancinom…
Postane pa krompir zelo okusen, ko se pece skupaj z ribo. Lp
Hej! Seveda zacinim…sol, poper, v olje kaksna kapljica limone in filet naoljim.Zlozim kar na krompir. Celo ribo pa na sredino, okrog krompir.
Na oslicev filet dam tudi malo sesekljanega pehtrana, tako pozlahti…Na zahodu uporabljajao pehtran bolj za ribe in meso, kot za sladice.
Med krompir nalozim sem in tja tudi kaksno oljko, se zlasti crno in malo naribane limonine lupinice. Poskusi!
Oslic, molo…nimajo kaksnega posebnega okusa; zato sem zacela to dodajati in je vse veliko okusnejse. Ko vzames krompir in ribe iz pekacka, vlij v pekacek malce belega suhega vina, na hitro izpari… in dobis se malo okusne omakce.
Lp
oslic s kaprami:
500 g oslicevih filejev /lahko tudi zamrznjenih/
1 srednje velika cebula /ali nekaj salotk/
1 zlica kaper
200 ml sladke snetane
0,5 dcl belega vina
česen v prahu
1 limona
sol,poper
moka
ribe posolimo,pokapljamo z limono,povaljamo v moki in specemo na olju iz obeh strani.vzamemo jih ven- na tem olju poprazimo drobno narezano cebulo,dodamo kapre,cesen,primesamo se smetano. oslica polozimo v omako,malo potresemo,sodamo se vino in se par minut pustimo rahlo vreti.
zraven ponavadi naredim koruzno polento….lp petra
Sem cista nevednica kar se rib tice. Ribje palcke in konzerve so vse, kar “obvladam”. Zdaj pa bi rada kupila zmrznjene fileje oslica…mislim, da bo za zacetek ok.
Kako pripraviti to zadevo? Prebrala sem v zgornjih postih posoliti, pokapati z limono, povaljati v moki in specii. To je to? Zakaj se mora pokapati z limono? Ali lahko tako naredim ze z zamrznjenim filejem, ali odtalim?
Uf…veliko vprasanj. Najlepsa hvala za odgovore 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.