Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj poleg osliča?

kaj poleg osliča?

Ker mož ne mara krompirjeve solate vas sprašujem kaj še paše poleg osliča? Hvala

Jaz običajno skuham mešani divji riž od uncle bens in malo kuhane zelenjave – cvetača ali brokoli ali korenček.
Dober tek.

Lahko narediš tudi blitvo s krompirjem.K ribam se dobro poda. LP Marja

Pire in špinača.

Pozdrav!

Ker tudi moj mož ne mara krompirjeve solate,jaz jo pa obožujem,naredim tako:krompir skuham,zase in malo za otroke (ki tudi niso najbolj navdušeni) naredim solato,za moža pa naredim “restanega”. Se še ni pritožil ;-)…sicer pa “bolje išta nego ništa”.

Kuharski pozdrav!

Francoska solata ali kakšna druga solata iz testenin.

Večkrat je že bila omenjena riba, tudi oslič, v pečici s krompirčkom. Kako to pripravite? Ali pečete skupaj? Krompir vendar ni tako hitro pečen kot riba. Ali pač?

LP, Astra

Dobre ideje, hvala verjetno bo kr špinača pa pire pa še hči ma to rada

Lep dan vsem pa upamo na sonček, a ne

Pri nas pa zraven kakega pohanja jemo kuhan krompir, noter pa zamesam majonezo. Količina majoneze po okusu. Enostavno in zelo dobro. Razen, ce tvoj moz ne je krompirjeve solate ravno zaradi dodane majoneze.

Helena

Helena

Ola !

jaz pa krompirjeve solate nikoli ne delam z majonezo. Gor dam samo malo tanko narezane čebule, domač jabolčni kis in bučno olje ter sol in poper. To vse dam na še topel narezan krompir, potem pa pustim, da se ohladi.

Lp, Maja

Hej, Astra!

1. Cel krompir malo skuham, ga olupim in narezem. Takega pecem istocasno skupaj z ribo.

2. Surov olupljen in narezan krompir dam samega v pecico, sele proti koncu se ribo z zacimbami.

Je tudi odvisno od velikosti ribe. Oslic ali njegovi fileti – kar hitro. Drugace je s kaksno celo skarpeno, brancinom…

Postane pa krompir zelo okusen, ko se pece skupaj z ribo. Lp

Hvala, Babi!

Še nekaj – vem, da je slišati neumno – ali zložiš ribe (npr. filet osliča) kar na vrh krompirja? Najbrž ga tudi prej naoljiš in začiniš, kot če pečeš samo ribo?

LP, Astra

Hej! Seveda zacinim…sol, poper, v olje kaksna kapljica limone in filet naoljim.Zlozim kar na krompir. Celo ribo pa na sredino, okrog krompir.

Na oslicev filet dam tudi malo sesekljanega pehtrana, tako pozlahti…Na zahodu uporabljajao pehtran bolj za ribe in meso, kot za sladice.

Med krompir nalozim sem in tja tudi kaksno oljko, se zlasti crno in malo naribane limonine lupinice. Poskusi!

Oslic, molo…nimajo kaksnega posebnega okusa; zato sem zacela to dodajati in je vse veliko okusnejse. Ko vzames krompir in ribe iz pekacka, vlij v pekacek malce belega suhega vina, na hitro izpari… in dobis se malo okusne omakce.

Lp

Jaz dodam h krompirju še cvetove brokolija in cvetače ter koščke korenčka.Včasih pa tudi malo čebule.
Večkrat vzamem kar tisto zamrznjeno mešanico brokolija, cvetače in korenčka.

Lp, Maja

Hej, ideje kar letijo na kup. Sama dam rada med krompir na pramene narezano papriko, včasih korenček, vpasih pa tudi čebulo. Na limonino lupinico pa še pomislila ne bi, pa na pehtran tudi ne. Gotovo je dobro in mislim, da bo to že jutri na mizi.

Hvala in LP, Astra.

oslica ne delam prav pogosto. ponavadi ga naredim v omaki iz kaper, zraven pa polento. lp petra

Petra, bi mi lahko napisala recept za osliča s kaprami! Kapre imam zelo rada.Osliča ponavadi kupim kar zamrznenega-fileje. Bo to tudi o.k.? Hvala. Petja

oslic s kaprami:
500 g oslicevih filejev /lahko tudi zamrznjenih/
1 srednje velika cebula /ali nekaj salotk/
1 zlica kaper
200 ml sladke snetane
0,5 dcl belega vina
česen v prahu
1 limona
sol,poper
moka

ribe posolimo,pokapljamo z limono,povaljamo v moki in specemo na olju iz obeh strani.vzamemo jih ven- na tem olju poprazimo drobno narezano cebulo,dodamo kapre,cesen,primesamo se smetano. oslica polozimo v omako,malo potresemo,sodamo se vino in se par minut pustimo rahlo vreti.
zraven ponavadi naredim koruzno polento….lp petra

Hvala! Upam,da bo post prišel! Prej je eden kar izginil!? Petja

Nam se zdi normalno k ribam restan krompir ali pomfei in solata.

Sem cista nevednica kar se rib tice. Ribje palcke in konzerve so vse, kar “obvladam”. Zdaj pa bi rada kupila zmrznjene fileje oslica…mislim, da bo za zacetek ok.
Kako pripraviti to zadevo? Prebrala sem v zgornjih postih posoliti, pokapati z limono, povaljati v moki in specii. To je to? Zakaj se mora pokapati z limono? Ali lahko tako naredim ze z zamrznjenim filejem, ali odtalim?
Uf…veliko vprasanj. Najlepsa hvala za odgovore 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close