kaj pogrešate
Živjo,spet rabim vašo pomoč in se obračam na vas.Upam,da mi boste lahko pomagale.Gre namreč za neko idejo,ki jo nameravam uresničiti v svojem življenju,pa moram najprej raziskati trg.Sprašujem vas :- kaj v današnji ponudbi trgovin pogrešate(stvari in storitve),-ali so vam bolj privlačne majhne specializirane trgovine ali obratno,-ali cenite ročna dela in ali jih raje kupite ali naredite same. Vprašanja bodo še sledila,ta pa so mi najbolj pomembna in bi prosila za odgovore in mnenja. Hvala vnaprej,melani
Jaz pogrešam manjše specializirane trgovine tako butike s čevlji, oblačili, kot tudi manjše specializirane delikatese, cvetličarne, prodajalne nakita (ne kičaste zlatarne…)…
Cenim ročno delo, dokler ima neko estetsko in uporabno vrednost, ne maram pa precenjega kiča.
Moti me rast velikih trgovskih centrov in hkrati propad centrov mest, ki nekako niso tako trgovsko zanimiva.
Spodbujam pa urditev trgovskih ulic v mestih z manjšimi, specializiranimi prodajalnami in z izdelki višjega cenovnega in kvalitetnaga razreda.
Kaj točno pa imaš v mislih, če ni še skrivnost?
Hvala za odgovor-v mislih imam trgovino z drobnimi in velikimi uporabnimi predmeti,ki so ročno izdelani,ali pa starine,v glavnem že imajo neko vrednost.(malo pohištvo,knjige,nakit,unikatni okraski,detajli za stanovanje ….-vse to in še kaj) Pa še nisem čist prepričana kaj in kako,zato bom najprej poizvedovala.Rada izdelujem in obnavljam,v miru se posvetim vsem detajlom in jim vdahnem življenje. Tako se mi zdi,da bodo ti predmeti imeli dušo. Pa vendar še samo sanjam,saj je do uresničitev in spoznanj sanj še nekaj časa.Pa vendar me zanima ,če je povpraševanje.Ne gre se mi za velik dohodek ali promet,tako kot velecentrom,ki kar tekmujejo,temveč za uživanje s temi predmeti in negovanje njihovega duha. LP melani
Melani, tvoja ideja je za pozdravit!
Itak je pa jasno, da je nakupovanje v mestu bolj za peščico ljudi, ker jih večina iz mesta in primestja raje zahaja v velecentre, ki pa so megalomanski in brezosebni.
Nakupovanje v mestu daje mestom svojevrsten čar in dušo, pri nas to še ni tako opazno, ko ni toliko turistov. Vendar se tudi tu stvari premikajo na bolje.
Melani, ideja je sicer luštna, v tujini je cel kup takih trgovinic v vsakem mestecu, pri nas pa je vprašanje, če bi bilo tako povpraševanje, da bi ti pokrilo vse stroške porabe materialov, dela in/ali najema trgovine. Še posebno, če naj bi bilo to v stari Lj., ker so cene najema ubijalske. Če na cene tovrstnih ročnih izdelkov prišteješ še normalno maržo se te kar pošteno zvišajo in št. kupcev se zniža. Moj prijatelj je nameraval v centru LJ odpreti nekaj takega, je računal bolj na kupce-turiste pa je po izračunih obupal. Spominki, ki se pri nas prodajajo so v glavnem ali zelo drage umetniške ročno narejene stvari ali pa Dom varianta, nezanimivi in neizvirni cenejši primerki množične izdelave. Manjka vmesna ponudba, cenovno dostopni, izvirni in estetski izdelki. Vsekakor pa ti za inf. o taki dejavnosti svetujem, da se informiraš na kakšni večji turist. točki v Lj. oni imajo zelo veliko izkušenj s tem kaj gre v prodajo in kaj ne, ali pa v trgovini Rustika na LJ. gradu Upam, da ti nisem preveč zatežila s svojimi mnenji in želim ti veliko obrtniške sreče!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.