Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kaj pogrešate v tem delu foruma

Kaj pogrešate v tem delu foruma

Pozdrav,

če me že vi marate nazaj – bomo skupaj poskrbeli, da bo tale forum malce dvignil svoj nivo – po domače – izsilili bomo od Primoža funkcionalnost, katera nam manjka, da:

– bodo uporabniki dobili še bolj zadovoljive odgovore
– se strokovnjaki ne bodo utrujali z enimi in istimi odgovori vsak dan

Sedaj pa prosim napišite kaj je tisto, kar bi radi videli, oz. česar ne bi radi videli na tem delu foruma (klemenxx-a hihi).

Zraven pa če se vam, da prosim napišite:
– koliko ljudi poznate, da so jim ukradli gsm aparate, oz. so jih izgubili
(tolele tukaj je vprašanje čisto postranske zadeve), samo za mene osebno ??

Hvala zaenkrat..

Glede na odgovore bom Primoža malce pritisnil ob steno :))

Še posebej vabim Hmmm-a od katerega pričakujem, da se malce razpiše, seveda ostali prisrčno vabljeni..

lp
klemenxx

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Nej ti bo 🙂

Lepo bi bilo, če bi se dalo zraven sporočila pripopat kakšno slikco, ni treba, da je velika, tko 800*600, par 10 Kb, jpg,…Take slike itak nimajo dolge življenske dobe, tako da se jih zaradi mene lahko po 2 tednih avtomatsko briše(in/ali pa linke spremeni na neko sistemsko sporočilo), da en bojo preveč zasedale resorsov foruma.

Lepo bi bilo tudi, da bi se dalo kako nit narediti lepljivo, se pravi, da bi nekaj časa kraljevala na vrhu. Včasih se ob izbruhu kakega parazita nekaj tednov pojavljajo ena in ista vprašanja in takrat bi bilo fino tako temo zapopati na vrh. Lahko bi bila ena nit tudi pripopana, v kateri bi bili linki do must have orodij in programov, o katerih teče 70 % debate na tem forumu.

Potem bi bilo lepo, da bi poštimali iskalnik, ker se dostikrat dogaja, da zadeva ne najde nič pametnega. Včasih točno vem, da sem neko stvar še pisaril na dolgo in široko, vem točne besede, ki sem jih kucal, ampak klinac od iskalnika vrže vse drugo ven, ali pa celo zajambra, da ni našel nič.

Verjetno tudi ne bi bilo napak postaviti neka pravila foruma ali neki faq, da se bo bolj jasno vedelo kaj se sme in kaj ne. Sicer so do sedaj obstajala nakakšna nepisana pravila, ki smo se jih kolkortoliko držali, vsaj tisti, ki vemo zanje, ampak spet nobeden ne ve, a so to res neka pravila, kdo jih je določil, kaj sploh točno ni dovoljeno itd.

Za konec pa še to, strokovnjake je potrebno 1x tedensko peljat na pivo, da si spočijejo utrujene očke od buljenja v ekrane. Osebje lokalov mora biti seveda ustrezno usposobljeno in opremljeno, da bo vse skupaj imelo zadovoljiv efekt.

Tolko se spomnim trenutno, če se še kaj drugega pa še dokracam zraven.

se podpišem pod hmmm-jev post (lepljive teme, iskalnik,….no tudi slikice:)

ukradeni GSM:

1x ženi ukraden GSM z Mobi kartico

LP

Add 1)
– Neke ta huj teme bi morale biti kar v okvirčkih nad forumom, samo kaj, ko je to neizvedljivo, saj je tam reklamplac.
– Slike nujno. najmanj link do njih, če ne že kar prostor.
– neka pravila, kjer bi ob vpisu vprašanja nekdo MORAL vpisati vsaj svoj OS če ne že kaj več, za dekleta pa seveda obvezna še telefonska številka.
– ključne besede – tole je seveda neizvedljivo, bilo bi pa špica. Ključne besede, po katerih bi iskalnik zlahka iskal. saj veš. “virus” “gonilnik” “ugašanje” “štekanje” “švedinje” in podobno.
– pa te stvari.

mislm da bi blo fajn ce bi namest vsega tega med.over.net foruma postavl ksn invision power board al pa kej podobnga, ampak vem da je to naizvedljivo, lahko pa bi saj nardil, da so odgovori zlistani, ne pa da je treba za vsak odgovor klikat link. 😀

nujno bi blo dodat bbcode pa mogl bi zrihtat, da je tvoje sporocilo oziroma odgovor oznacen kot prebran, ne pa da vedno mislm da je neki nouga u resnic je pa samo moj post oznacen kot nov.

pa mot me, da ko enkrat oddas post ga ne mors vec urejat, pa lepo bi blo ce bi bli avatarji vidni ob postu.

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

>>lahko pa bi saj nardil, da so odgovori zlistani, ne pa da je treba za vsak odgovor klikat link. 😀

tolele v bistvu že lahko: v spodnjem levem kotu klikni na “vse na eni strani”

carsko…hvala nism opazu 😀

______________________________ Zgubiš pri kartah, dobiš v ljubezni, eni so srečni, drugi pa trezni.

Jaz bom zdajle samo o GSM-jih:
– bratu je bil ukraden, prijavljeno na policiji, kartico (bil je naročniški) smo takoj blokirali – dobil nazaj čez cca 2 meseca od reveža, ki ga je kupil
– sodelavcu ukraden, blokiral samo kartico, ni prijavil, ni dobil nazaj
– še en sodelavec izgubil 2 ali 3 aparate

LP vsem tule!

(in danes celo lahko pišem in pošiljam :)))))))) )

glede urejanja lastnih postov se povsem strinjam…

--- pa lep dan še naprej!

Morda bi lahko imeli tematska področja:
-Audio/Video
-Igre
-Hardware
-Povezava z internetom
-P2P in deljenje datotek
-Problemi z Majhnim in Mehkim (Microsoft)
-Ostalo programje
-Linux/Unix
-programiranje
-Vroče Švedinje
-Mobilna telefonija
-digitalna fotografija (skenerji, kamere, fotoaparati)

Telefona mi pa (še) niso ukradli.

Urejanje lastnih postov se meni osebno ne zdi nujno, če se kaj zmotiš pač namalaš še en odgovor in se posuješ s pepelom: hebat ga, sem prej zahebal. Ča bi poste popravljali bi kmalu prišlo do tega, da bi Pepca rekla… Pa saj je Hmmm napisal naj tko in tko naredim, Hmmm bi med tem popravil post in bi se zgovarjal da on pa to že ni napisal ipd. Skratka, lahko pride do zmešnjave.

Razno kranclanje z avatarji, bbcodo, smeškoti ipd. pa k funkcionalnosti tudi ne prinese kaj dosti, le občutek dobiš, da je božič prišel prej v našo deželo.

Pa še moj prispevek za GSM

Ukradli : 0 x
Zgubil : 0 x
Self destruct : 3 x, 1x padel po tleh, 1x padel v wc školjko, 1x padel v bambus (vse to GSM in ne Hmmm)

Še eno temo sem pozabil:
-računalniška varnost (certifikati, firewalli, spyware, piškotki, enkripcija, protivirusni programi, aktualni virusi, itd)

Aja, pa še nekaj sem pozabil:
Pa niti ne bi bilo nujno, da se zato ustvari 1000 novih podforumov. Potrebno bi bilo dati samo en tak izborni menijček, tako da tisti ki odpre temo izbere kategorijo ali več njih (in jo administrator po potrebi spremeni). Teme bi se pregledovalo tako kot se sedaj, s tem da bi bila zraven v oklepajčku (z rožnatimi črkami na svetlozeleni podlagi, font MS comics poševni, 12 pik) izpisana kategorija in da bi bilo mogoče te kategorije enostavno filtrirati (na primer na vrhu seznama kljukice s katerimi bi vklapljali in izklapljali pogled na posamezne kategorije), če bi kdo iskal zelo specifične informacije npr s področja internetne varnosti.

glede bbcode sm cilu na slike. fajn bi blo ce bi ih lahko prlimou.
avatarji so pa zato fajn ker na pru pogled vids kdo je kej napisu. al pa saj ime avtorja mal povecat da je bol opazno. verjetno vecine to ne mot. mene pa mal 😀

Glede foruma, recimo nekaj v stilu funkcionalnosti phpBB?

– Na vrhu tem vedno ostajajo tiste ala FAQ
– Slike
– Smeškoti
– Zasebna sporočila
– Avatarji
– Iskanje
– Popravljanje lastnih sporočil
– ..

No poglejte sami

Gled GSM – poznam dva, ki so jima ukradli aparate (že pred leti), prijavljeno policiji, vendar noben ni dobil nič nazaj.

LP

se vedno sm mnenja da bi blo najbl pregledno in funkcionalno in enostavno postavt ksn invision power boar, xmb al pa kej podobnga.
in ne samo forum o racunaknistvo za vse skup bi lahk postavl orng forum. lepo mas lepo mas forume not use une k so ze zdej na med.over.net pol pa se podforume pr usakem. je pa z tem kr velik trdega dela.
men osebno bi blo to supr, verjamem pa da je velik ludi ki jim je tak enostaven forum bol usec kot nek invision power board z 100 in eno funkcijo.

Kaj pa vem…

Forum JE in forum funkcionira.

Ves dodatni kič z raznimi slikicami, pesmicami in prerokbami, ki služi samo privabljanju zdolgočasenih otrok, ki izkoristijo vsako priliko za ustvarjanje “svojega” virtualnega peskovnika, kjer potem samo delajo potičke…. se mi pa ne zdi potreben. Tako oguljen kot je, namreč privabi samo tistega, ki resnično nekaj rabi. In prav je tako………….

Zakaj torej nekaj delujočega spremeniti v kopijo nečesa že 100x videnega in nedelujočega?

Jaz se pridružujem konzervativni struji in ne bi spreminjal nič (izbljšanje iskalnika bi bila dobrodošla sprememba). Sem proti uvedbi, kot je nekdo že rekel, “novoletnih okraskov”.

No, pa dam še jaz en glas proti “novoletnih okraskov”. Mislim, da to ne pripomore kaj k funkcionalnosti. Dober iskalnik pa tudi ne bi škodil. Dober predlog je tudi, da bi bil forum razdeljen na posamezne teme, ki se tičejo računalniškega področja:

– Splošni predlogi in izboljšave
– Strojna oprema
– Modifikacije, hlajenje, navijanje
– Multimedija
– Telekomunikacije
– Digitalna fotografija
– Programska oprema
– Operacijski sistemi
– Odprta koda
– Računalniški virusi in varnost
– Omrežja, internet in izdelovanje spletnih strani
– Programiranje
– Igre

da se ne bi vse skupaj mešalo. To bi bilo tud, ok. Se še kaj spomnim. Ja, pa da kako sliko lahk prpopaš.

Lp, Max

Hvala za odgovore. Nit bom zaklenil in čez kakšen dan ali dva naredil
povzetek.

lp

klemenxx

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close