Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj počnete ljubice v nedeljah zvečer?

Kaj počnete ljubice v nedeljah zvečer?

Ljubica je in bo ostala kurba. Poročeni imamo porihtano življenje, službo, denar,….to jih pritegne.
Prevare so bile vedno in vedno bodo. Ljubice iztržijo iz moškega, kar se da, nazadnje pa brca v rit in iščejo novo žrtev.
Nobene razlike ni med ljubico in pocestnico. Ene čakajo na cesti, druge pa doma. Pa tiste, ki čakajo doma so mal cenejše, hahahaha.
Pa tolažba za poročene žene – malokateri moški, ki se loči, bi šel skozi novo življenje z ljubico.
Enkrat ljubica-kurbica, vedno ljubica-kurbica. Sem se ločil, je mislila, da zarad nje, ampak znova poročil sem se z drugo, ljubica je ostala ista. Je robantila bolj kot bivša žena.
Če hoče ostat z mano, naj ostane, če ne, je še pa drugih potrebnih veliko.

Imam nego in priprave za naporen teden, ko je moj ljubi že ob 7.zjutraj pri meni. Ima premakljiv delovni čas.

“ne moreš pomagat” – in ti si v tej zgodbi – kaj?! Pameten zihr ne. En ubogi revček si ki ga tri ženske okrog prinašajo. Prva za alimenti, druga mu plačo cuza, pomaga pa še ljubica. Me prav zanima kera bi te povohala če bi……..znova poročil, ljubica ostala ista . Torej si ti v tej zgodbi moška kurba !

Bila sem muza, nato ljubica in zdaj sem poleg tega še žena…se je splačalo čakati, se počutiti osamljeno, na trenutke zapostavljeno, umazano? “Splačati se” je napačen izraz, če govorimo o ljubezni. Nisem bila ljubica, ker se mi bi “splačalo”. Finančno sem že dolgo samostojna in me ni bilo treba vzdrževati. Sem srečna? Ja, zelo srečna.

So situacije in okoliščine, ki so večje od lastnih želja in ega, preprosto se jim prilagodiš in verjameš in upaš, skušaš razumeti. To ne pomeni, da se ti življenje ustavi, neštetokrat sem odšla pa nisva dolgo zdržala en brez drugega. Neštetokrat sem razmišljala kako se lahko nekaj lepega in iskrenega razvije iz tako grozne situacije, prekrivanja in laži.

Na jok mi je šlo, ko sva prvič objeta stopala po vrvežu ljubljanskih ulic. Veliko takšnih sprehodov sem rabila, veliko podobnih obližev.

Otroka, ki ju ima od prej… rada ju imam, zelo rada. Včasih mi je hudo, sprašujem se, če mi bosta kdaj očitala, da sem “razdrla” družino. Morda res ampak za zdaj vem samo to, da se otrok nikoli ne brani ljubezni, smeha in topline.

Izkušnje z okolico so različne. Morda je pomembno dejstvo, da je moj partner nastopil zelo odločno (sicer je dolgo trajalo ampak ko sva se dokončno odločila sva zadeve zastavila zelo resno). Je zelo zaščitniški, ne bi pustil, da bi kdorkoli karkoli rekel čez mene v njegovi prisotnosti. Kaj se dogaja za hrbtom ne veš, se pa v takšnih situacijah hitro pokaže, kdo so tisti pravi prijatelji.

V njegovo družino nikoli nisem silila, nisem pričakovala, da me bodo vzljubili in sprejeli odprtih rok. Daš jim čas, korak za korakom, zelo sem bila previdna v komunikaciji. Vem, da jim ni bilo lahko, vem pa tudi, da spoštujejo njegovo odločitev, več niti nisem pričakovala. S časom so se tudi te odnosi sprostili in otoplili. Pomembno je, da jim daš čas, da te sprejmejo, da jih ne posiljuješ s svojo srečo.

Veliko potrplenja in časa je torej potrebnega, vsaj po lastnih izkušnjah sodeč. Hkrati je v odnosu do partnerja pomembna iskrena komunikacija. Preračunljive dame, ki mislijo, da bodo z zvijačami in zdrahami, dramami in drugimi “scenami” prišle do željenega rezultata se motijo.

Midva…ne jemljem ga kot samoumevnega, kot tudi on mene ne, nikoli se nisva. Mislim, da je to največja napaka v partnerkih odnosih. Vzameva si čas en za drugega…kar ne pomeni, da sva zaradi tega slaba starša. To, da si vzameš čas, da si inovativen, da ohranjaš “otroka” v sebi, radovednost…vse to je partnerski odnos. Dvojina je za oba zelo pomembna, tudi po več letih skupnega življenja. Pomagam mu pri projektih, v kolikor mi to čas in moja služba dopuščata. Zanima me njegovo ustvarjanje, rada mu prisluhnem, povem svoje mnenje. Včasih me upošteva, včasih me ne, kar niti ni pomembno.

Ko gredo otroci po svoje, partner ostane in če je partnerski odnos v tem času zbledel, gre slej ali prej vsak po svoje.

Hmmm hahah ti zmerjas ljubice z pocestnicami a ti to resno! Kaj ti je ce je taprava ljubica nebo nikoli izkoriscala ljubceka za denar prej mu ona kupuje stvari in ga z darilci razvaja in posteljno ker si zeli da veckrat pride ljubcek k njej.  Ne seri bedarij o tem kako ljubice izkoriscajo ljubceka pa drugace pa ce nisi bila ljubica ne sodi ker se ti nesanja kako je vcasih tezko kako stvar speljati in uskladiti in vikende bit sama in ko si zelis da bil on samo tvoj in itd… it’s not that easy btw

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close