Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj pečete za praznike?

Kaj pečete za praznike?

Hm, ok, najprej, nani, ne morem izdati, ker ga nimam 🙂 Gre za piškotke, ki jih naročimo v Srbiji (različne vrste, pakirane po 1 kg), če pa bi imela recept, bi pa pomoje noč in dan delala samo to, ker so res tako dobri.

Recept za marcipanove srčke je izredno preprost, ne gre pa brez marcipana, ki je ključna sestavina. Torej:

200 g marcipana
75 g mletih lešnikov
jedilna žlica sladkorja v prahu
2 jedilni žlici lešnikovega likerja (ki se ga lepo nadomesti s kakšnim rumom ali drugo vrsto alkohola)

Pregnetemo marcipan s sladkorjem in dodamo mlete lešnike, dobro pregnetemo, da dobimo gosto maso.
Razvaljamo jo na prilbižno pol cm debela in nato z modelčki (jaz sem s srčki) izrezujemo oblike. Na koncu jih oblijemo s čokolado.
Čisto simpl recept, rezultat je pa zelo okusen.

Sadni zalogajčki
250 g suhih marelic
250 g suhih sliv
250 g datljev
2 jedilni žlici medu
naribana limonina lupinica
10 dag mletih orehov

Suho sadje na drobno nasekljamo (krasno gre v multipraktiku) in dodamo med. Dobro premešamo, nato pa iz (zelo lepljive) mase oblikujemo kroglice, ki jih potem povaljamo v zmetih orehih. Kroglice damo v papirnate skledice (kakor npr. rafaelo) in damo v škatlo.

Tako…pravzaprav čisto preprosta recepa, piškotki (oz. “izdelki” so pa odlični) 🙂

lp

Kresnica hvala za recept, bom v priliki kupila marcipan, sem si pa mislila da bi se ga dalo zamenjat ker je vbistvu podobno, samo da je nekaj iz lešnikov nekaj iz mandljev. A misliš da bi marcipan bolj skup držal? Imam malce slabe izkušnje z marcipanom, ker je testo pocasto…

p, maja

Hm, kaj pa vem. Pravzaprav si jaz nugat predstavljam bolj tekoč (kot npr. obliv za torto)…ali se motim?
Stvar (zaradi sladkorja v marcipanu) pride kar pocasta, ampak ni problema z valjanjem, če valjar na vsake toliko časa malo splakneš pod vodo, enako modelčke.
Je pa fin tale recept, če imaš na voljo veliko marcipana. Midve sva oimeli kar cel kg in sva delali iz dvojne mase.

Aja, pa lešnikov sva dali malo več (okrog 100 gr).

jaz ima nugatovo maso, ki je zelo podobna po gostoti kot marcipan, mislim da je tudi postopek izdelave zelo podoben, zato sem mislila da bi lahko dala kar nugat, pa še bolj bi pasal z lešniki.
Uf pri vas mora biti pa pravljično – toliko marcipana, kar voham vašo kuhinjo:)

p, maja

Ena je omenila skutine blazinice. Lahko dobim recept prosim?

Sima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close